Blue screen na NTB

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
iceman1414
Medium Star
Medium Star

Blue screen na NTB

Príspevok od používateľa iceman1414 »

Už dlhšie mám problém s NTB, jedná sa o Lenovo Ideapad Y560, môj problém je taký, že mi občas celá obrazovka sekne a zobrazia sa také štvorčeky a vpravo dole sa zobrazí nejaká hláška typu "graphic driver....." alebo niečo podobné, potom je čierna obrazovka a potom ide ako má. Dnes sa mi však stalo toto isté počas hry a potom mi vyhodilo blue screen asi na 1 sekundu s nejakým textom a hneď sa reštartoval ntb. Jedná sa o HW chybu alebo SW? Je problém v grafike alebo len v driveri?

edit: tak som preinštaloval win, nainštaloval driveri a keď som nainštaloval driver na VGA, tak sa reštartoval NTB a po zapnutí mi vyhodilo tento blue screen a NTB sa stále reštartuje. Píše tam niečo atikmpag.sys.
Prílohy
DSC_0373-1.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Blue screen na NTB

Príspevok od používateľa hojko »

Subor atikmpag.sys je od ovladacov grafickej karty Ati, takze problem bude bud v ovladacoch alebo v samotnej grafickej karte. Tazko povedat. Riesenim je skusit novsiu verziu ovladacov, ktore stiahnes z internetu, pripadne starsiu. Ak bude problem pokracovat, tak jedine reklamacia.
iceman1414
Medium Star
Medium Star

no skúšal som najnovší driver, no po reštartovaní naskočí tento BSOD a reštartuje sa znovu, skúsil som aj starší driver a to isté. Asi bude karta KO, žial NTB už nie je v záruke, ale skúsim ho zaniesť do opravy, ete dodám že na integrovanej grafike NTB beží normálne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Riesenim je skusit iny Windows. Predpokladam, ze je tam nejaky 64-bit Windows 7. Skus tam hodit inu verziu, ci uz 32-bit, skusit mozes aj Win7 Professional, Ultimate, pripadne Vistu ci 8. Treba skusit, mozno bude problem niekde inde. Aj ked osobne si myslim, ze to bude asi tou grafikou.
iceman1414
Medium Star
Medium Star

NTB má už 3,5 roka a doteraz fungoval, toto sa mi začalo robiť pred týždňom a mám teraz W7 64-bit ultimate, skúsim ešte nejaký iný driver, ale asi to nepomôže.
217blaster217
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 217blaster217 »

Tiez som maval problemi z bluescreenom na ntb. Hp probook 4350s, dostal som BS aj ked som zapinal napr: photoshop, Wot alebo podobne nenarocne softwary. Vyriesil som to preinstalovanim win z 7 homd p. x64 na 7 home p. X64 xD. Hodne mi to pomohlo, nelagovali mi hry a hlavne uz nikdi viac BS, a to preto ze od vyrobi bolo v tom ntb 10 000 ******* od HP xD a neskutočne ho zatazovli atd....
iceman1414
Medium Star
Medium Star

aký win si mal a aký si nainštaloval aby ti to išlo dobre? ja mám win 7 ultimate.
Napísať odpoveď