Aký seriál začať pozerať

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
jax90
Expert
Expert

Re: Aký seriál začať pozerať

Príspevok od používateľa jax90 »

Ked už TBBT a HIMYM,tak v origináli a nie dabingy.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Mne sa český dabing seriálov páči. A aspoň čo sa týka mňa, tak titulky sa mi moc čítať nechce a americkej angličtine so všetkým tým slangom nerozumiem na 100%.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tak to mi ta je velmi luto, ked nerozumies serialovej americkej angline.

tento serial odporucam a je poriadna skola na narecia, prizvuky a slangy - Birmingham v roku 1920.
a asi si niekde najdem Taggarata, ktory je skotsky. aj ked oni su stale tie prizvuky pustene do telky nie tak tragicke ako v skutocnosti.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

TBBT a HIMYM moje 2 naj sitcomy, a súhlasím, že jedine v originále. Aj keď, TBBT som začal pozerať, keď som ešte po anglicky až tak dobre nevedel, a ten dabing nebol zlý (ani dnes sa mi nezdá až taký zlý), no úprimne, minule som si zo srandy pustil pár častí v CZ zo 6. a 7. série, a akoby dabing klesol na kvalite o 200%. Angličtinu vedieť nepotrebuješ, ja som pozeral filmy po anglicky ešte v časoch, keď som bol absolútne odkázaný na titulky a po pár minútach som nevnímal, že by to bolo po anglicky. Aj keď, ak vôbec nerozumieš po anglicky, tak ti aj s titulkami ujdu všetky skryté vtipy, narážky, a dvojzmysli, ktorých je v sitcomoch, seriáloch a filmoch plno - čiže to už fakt rovno dabing.

HIMYM tiež nemá až tak zlý dabing. :)
TBBT po Slovensky každopádne ani náhodou, to mi krvácajú uši (a to na SK dabingu hľadám vždy aspoň nejaké svetlé stránky)

Inak, v Breaking Bad som už na 4. sérií, stále je to super, napínavé - funguje to na mňa. :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

TBBT a HIMYM su take mainstream sitcomy, prve serie boli dobre potom uz onicom.

Teraz som kukol 2 serie House of Cards. Vyborny serial, super herci.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

jackb napísal:tak to mi ta je velmi luto, ked nerozumies serialovej americkej angline.
Nie každý je tak dokonalý ako ty.
Hensym
VIP
VIP

Pascalwb napísal:TBBT a HIMYM su take mainstream sitcomy, prve serie boli dobre potom uz onicom.

Teraz som kukol 2 serie House of Cards. Vyborny serial, super herci.
S HIMYM súhlasím, viac menej, ale s TBBT nie. Pri TBBT boli 1 a 2 parádne, 3 bola o niečo slabšia a 4 a 5 bolo relatívne sklamanie. Ale 6 a 7 boli zase vynikajúce, a osobne považujem 6. sériu za najlepšiu. Ale 100 ľudí 100 názorov. :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Grimm - celkom schopny serial, prave pozeram 3. seriu, o nieco slabsie ako serialy ktore som odporucal, no stale velmi slusny a istym sposobom originalny, jednotlive pripady a pribeh sa dobre doplnaju.
jackb
Redeemer
Redeemer

Odporucam Orphan black. Minimalne kvoli peknej herecke v hlavnej ulohe. Po troch dieloch neviem este hodnotit viac, no budem editovat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

jackb:
tak to mi ta je velmi luto, ked nerozumies serialovej americkej angline.
Moc som neporozumel tejto poznámke. Holt, nie všetci sú na úrovni pomaly native spíkrov. Ty aj keď žiješ v Anglicku či Škótsku či kde si to, tak tá úroveň angliny asi bude niekde inde. ;)

Ja by som niektoré seriály aj dal po anglicky bez titulkov, v niektorých mám pomaly prolbém aj s titulkami. Záleží od zložitosti dialógov a dialektov. True detective bol napr. dosť náročný na toto. Teraz som kukal True blood a to je zas riadne primitívne.
ExtrA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ExtrA »

Odorúčam tiež Orphan Black, som v polovici druhej série a je to oveľa lepšie ako som čakal, sympatická herečka plus zaujímavý príbeh.
Ak má ale niekto rád niečo na štýl psycho-sériový vrah treba skúsiť Bates motel ;-)
jackb
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:jackb: Moc som neporozumel tejto poznámke. Holt, nie všetci sú na úrovni pomaly native spíkrov. Ty aj keď žiješ v Anglicku či Škótsku či kde si to, tak tá úroveň angliny asi bude niekde inde. ;)

Ja by som niektoré seriály aj dal po anglicky bez titulkov, v niektorých mám pomaly prolbém aj s titulkami. Záleží od zložitosti dialógov a dialektov. True detective bol napr. dosť náročný na toto. Teraz som kukal True blood a to je zas riadne primitívne.
ale ja nie som aj ked zijem kde zijem. hlavne ako pises v druhej casti je to zlozitosti prejavu a dialektu, v ktorom tom je. preto si vyberam serialy a filmy, kde je treba narabat aj s tymto. Misfits, spominani Blinders, Tagarrat.

v porovnani s tym, mi TBBT alebo HMIYM pridu ako z hodin angliny na Slovensku. ziadna tragedia. teda az na frazy alebo slovne hracky, ktore su neprelozitelne. titulkari ich mrsia bud nechtiac mechanickymi prekladmi, alebo naschval. to posudit neviem.
ked som bol "hodeny do vody" anglictiny v Irsku tak mi pomahalo pozerat Discovery a serialy na Sky s anglickymi titulkami a preto si dovolujem tvrdit, ze to nemoze uskodit nikomu.

prave ta komika z fraz a slovnych hraciek sa este viac straca v dabingu a tym kazi cely sitcom
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

nevidel som spomenuty serial Fargo http://www.imdb.com/title/tt2802850/
v celku zaujalo, zatial je len jedna seria
Spoiler
neverte hned vsetkemu co vam na zaciatku titulkov napisu, az po gugleni sa clovek dostane do obrazu
tradicny Breaking Bad je imho vyborny serial a oplati sa...

o.i. som zacal pozerat the americans, a nevyzera to byt zle, ak ma niekdo rad spionaze, bude to prenho...
http://www.imdb.com/title/tt2149175/
jackb
Redeemer
Redeemer

ano ano, Americans sa mi lubia. hlavne preto, ze su druhou stranou mince.
Pascalwb
Addict
Addict

Prve seria bola ale lepsia podla mna lepsia ako druha, ta ma miestami nudila.
wewka
Expert
Expert

Príspevok od používateľa wewka »

Ja som sa namotala na Under the Dome- je to podľa príbehu S. Kinga, ktorý som čítala, ale seriál sa mi páči viac.
Pascalwb
Addict
Addict

1. seria sa dala ale 2. seria isla strasne strasne dolu, tipujem, ze to zrusia po tento sezone, strasne sprosto sa spravaju postavy. Pozerat to budem dalej, ze ako to skonci, dak dufam, ze to nejak aspon ukoncia.
Hensym
VIP
VIP

Súhlas, druhá séria je neskutočne nudná vata, pozerám to už iba zo zvyku a čakám, že sa to nejak vyvinie. Dúfam, že to 3. alebo 4. sériou skončí.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Peaky Blinders: už to tu bolo niekde spomínané. Nenáročný dej, ale dynamické celkom, dá sa to pozerať a odsýpa to. Prvá séria má len 6 dielov. Druhá bude na jeseň.
wewka
Expert
Expert

Príspevok od používateľa wewka »

Hensym napísal:Súhlas, druhá séria je neskutočne nudná vata, pozerám to už iba zo zvyku a čakám, že sa to nejak vyvinie. Dúfam, že to 3. alebo 4. sériou skončí.
Ah, no to je škoda :-/ Ja som zatiaľ na prvej, tak si ju budem vychutnávať viac.
Napísať odpoveď