Mrzne notebook
Mrzne notebook
Mam Lenovo ThinkPad e330 a nejak casto mi zacal zamrzat notebook na par sekund, tak som preinstaloval Windows (Windows 8.1 Pro), ale robi to stale. Dokonca sa mi zda, ze castejsie. Len tak som an internete, mam otvorene len 2 zalozky, otvorim tretiu, zadam adresu a zmrzne vsetko na par sekund. Alebo tu na fore kliknem na nejaku temu a tiez zmrzne. Nie vzdy, ale dost casto.
Cim to moze byt ? Moze to byt nejaka blba verzia Windowsu ? Je to Windows 8.1 Pro z MSDN. Ten isty, ktory som mal aj predtym.
Cim to moze byt ? Moze to byt nejaka blba verzia Windowsu ? Je to Windows 8.1 Pro z MSDN. Ten isty, ktory som mal aj predtym.
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Mrzne notebook
skus si otestovat disk cez hdtune.. mne robil to iste, ked uz odchadzal.. zacala svietit kontrolka disku a nedalo sa s PC nic robit.
Skus otestovat pamat cez Memtest. http://www.memtest.org.
//Alebo ano aj disk to moze robit.
//Alebo ano aj disk to moze robit.
A co mam dat v HDTune ? Error scan ?
Ano. Tiez si pozri ci v zalozke Health ti nehadze nejake errory.
Health status je: ok. Ale je tam jedna polozka: Interface CRC Error Count, ktora ma status attention.
Error check este prebieha, ale zatial vsetko ok.
//autoeditácia príspevku (12 Aug 2014, 22:58)
No presla uz aj ta kontrola a ziadne chyby, vsetko je OK.
Error check este prebieha, ale zatial vsetko ok.
//autoeditácia príspevku (12 Aug 2014, 22:58)
No presla uz aj ta kontrola a ziadne chyby, vsetko je OK.
Aj memtest ? Spusti to a nech ti to kludne bezi celu noc.
Co tak nejake programy co bezia na pozadi, skusal si ich povypinat? Skusal si napr.Win7?
Skusim ten memtest na noc. Programy na pozadi ? Neinstaloval som este nic okrem prehliadaca a uz to mrzne.
Skusim aj ten Win 7, ci pomoze. Ci je chyba vo Windowse.
Ale zaujimave je, ze najviac to mrzne po zapnuti notebooku. Ked je uz dlhsie zapnuty tak nemrzne skoro vobec.
Skusim aj ten Win 7, ci pomoze. Ci je chyba vo Windowse.
Ale zaujimave je, ze najviac to mrzne po zapnuti notebooku. Ked je uz dlhsie zapnuty tak nemrzne skoro vobec.
-
hojko
Site Admin
Tak v takom pripade moze byt problem v prehrievani, treba skontrolovat teplotu procesoru a chipsetu, napr. cez program SpeedFan.
Preco v prehrievani ? Ked celu noc notebook stoji a rano ho zapnem, tak je vychladnuty, nie ? A vtedy najviac mrzne.
-
hojko
Site Admin
Aha, zle som si precital. Som tam videl, ze ked je dlho zapnuty, ze mrzne. Beriem spat.
Tu su teploty, hm ? Nieco je tam cervenym, takze sa prehrieva ?
edit// aha, ok
edit// aha, ok
Môže to byť aj problém s ovládačmi, najmä ak sa dodával bez OS, alebo s iným OS ako tam máš teraz.
Dodaval sa s Win 8, ja som si tam dal 8.1.
Ovladace som neinstaloval este ziadne, pretoze mi vsetko funguje.
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2014, 19:20)
Skusil som nainstalovat Windows 7 a sprava sa to tak isto
zasekava sa ...
Ovladace som neinstaloval este ziadne, pretoze mi vsetko funguje.
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2014, 19:20)
Skusil som nainstalovat Windows 7 a sprava sa to tak isto
Tak hladaj chybu v ovladacoch, skus starsie verzie.
Ale ako je to mozne, ze nainstalujem cisty windows, kde som este nedaval ziadne ovladace a uz to robi ?
Memtest si uz vyskusal ?
Pises, ze na Win 8 ide bez ovladacov vsetko v pohode.
-
FreeFeeler
Light Expert
Kedy si ho presne kupoval ? Záruku máš (ktorá ti už bude k ničomu keď si preinštaloval OS) ?
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2014, 22:00)
Ak by som mal záruku, nič by som s ním nerobil a nechal ho vyreklamovať. Ak tam nepomôžu tak špekulovať od HDD až po základnú dosku. Raz sa príde na problém. Môžem poprosiť o tvoje parametre ?
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2014, 22:00)
Ak by som mal záruku, nič by som s ním nerobil a nechal ho vyreklamovať. Ak tam nepomôžu tak špekulovať od HDD až po základnú dosku. Raz sa príde na problém. Môžem poprosiť o tvoje parametre ?