Pc nejde nalogovať do win-u
-
easton
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Pc nejde nalogovať do win-u
Snažil som sa prečistiť pc, od malewaru, no po reštarte mi vyskočila tato tabulka.
Poradi mi niekto ako to odstraniť?
Poradi mi niekto ako to odstraniť?
Re: Pc nejde nalogovať do win-u
Používaš viac operačných systémov? Alebo prečo tam je Grub4Dos? Nejde ani jedna z tých možností? SLIC Loader sa náhodou nepoužíva na aktivovanie pirátskych Windowsov?
V podstate, ak používaš Vistu/7, mal by si nabootovať z inštalačného DVD/USB, spustiť Windows Recovery Environment, v ňom spustiť Command prompt a do príkazového riadku zadať príkaz: bootrec /fixboot
Malo by sa obnoviť bootovanie a tento grub by sa mal vymazať. Otázne je, aký Windows sa Ti spustí (či aktivovaný alebo nie).
V podstate, ak používaš Vistu/7, mal by si nabootovať z inštalačného DVD/USB, spustiť Windows Recovery Environment, v ňom spustiť Command prompt a do príkazového riadku zadať príkaz: bootrec /fixboot
Malo by sa obnoviť bootovanie a tento grub by sa mal vymazať. Otázne je, aký Windows sa Ti spustí (či aktivovaný alebo nie).
-
easton
Professional
ahoj, nemam viac windowsov, ani jedna z tych možnosti nefunguje, ked tuknem sa mi objavi čierna obrazovky s napisom stlačne akukolkve klavesu pre pokracovanie, a ked dam, trebars medzernik opať ta červena obrazovka.
Táto tabuľka nie je súčasť OS windows.Stiahol so chybný OS.
Tak to sprav cez to inštalačné DVD ako som písal vyššie..
(môj tip, máš neoficiálny windows, nejaký antimalware Ti vyhodnotil tento crack na windows ako škodlivý, preto ho odstránil a teraz kvôli nemu nevieš nabootovať)

(môj tip, máš neoficiálny windows, nejaký antimalware Ti vyhodnotil tento crack na windows ako škodlivý, preto ho odstránil a teraz kvôli nemu nevieš nabootovať)
-
easton
Professional
brrm, maš pravdu presne ako pišeš, len sa ešte chcem spytať, ked to budem bootovať cez dvd, musim aj preinštalovať win, či to nie je potrebne?
-
hrban
Addict
máš poškodený bootmgr.
dá sa to opraviť viac návodmi, tu je jeden
http://www.sevenforums.com/tutorials/10 ... g-fix.html
ak by to nepomohlo, existuje ešte jeden zaručený, ten som skúšal ja už na viac takto pokazených PC ale je komplikovanejší takže pre istotu skús toto.
BTW ešte pozri BIOS, mne sa toto stalo, keď sa mi v biose preplo AHCI mode na Legacy SATA mode.
Vtedy sa deje buď toto alebo BSOD hneď po boote, pozri či máš v biose nastavené ATA emulation.
dá sa to opraviť viac návodmi, tu je jeden
http://www.sevenforums.com/tutorials/10 ... g-fix.html
ak by to nepomohlo, existuje ešte jeden zaručený, ten som skúšal ja už na viac takto pokazených PC ale je komplikovanejší takže pre istotu skús toto.
BTW ešte pozri BIOS, mne sa toto stalo, keď sa mi v biose preplo AHCI mode na Legacy SATA mode.
Vtedy sa deje buď toto alebo BSOD hneď po boote, pozri či máš v biose nastavené ATA emulation.
-
easton
Professional
hrban kde v biose to najdem, nesom moc skuseny v tejtooblasti,...ked som vložil dvd win7 do mechaniky a zvilil som ponuku opravy systemu, mi vypisalo, že treba opravit presne ten manager... nezmažu sa mi udaje z Cčka, mam tam bitcoiny, nechcem o nich prisť...
-
hrban
Addict
Ak disk nie je mechanicky poškodený, tak by sa nič nemalo stať, ak je tam poškodenie, tak sa môže zrútiť, ale to ak je poškodený, tak ti aj tak nič iné nezostáva.
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2014, 13:22)
v tom biose sa zatiaľ nehrab, skús ten postup a ak nepôjde tak potom sa treba mrknúť do bios-u
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2014, 13:22)
v tom biose sa zatiaľ nehrab, skús ten postup a ak nepôjde tak potom sa treba mrknúť do bios-u
-
easton
Professional
dopredele, piše mi že verzia winu nie je kompatibilna s mojim, joj mam bordel doma
da sa zistiť aku verziu winu mam ?
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2014, 14:03)
neda sa to spraviť ,bez toho dvd, lebo neviem ho doma najsť
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2014, 14:03)
neda sa to spraviť ,bez toho dvd, lebo neviem ho doma najsť
Potom môžeš skúsiť nanovo nainštalovať Windows z tej inštalačky, ktorú máš k dispozícii, ale inštaluj to na nejaký iný disk alebo inú partíciu. Po nainštalovaní sa dostaneš k dátam zo starého Windowsu, ktoré si môžeš zálohovať a potom to všetko sformátuj a nanovo nainštaluj čistý Windows..

-
Michaelo
Hardcore addict
Musis stiahnut spravnu verziu (x86 / x64). Toto robilo par krat aj mne a bolo to tym ze mam 64bit OS a recovery cd bolo x86.
Pogoogli po Windows 7 recovery CD a stiahni si pre tvoju verziu OS.
Pogoogli po Windows 7 recovery CD a stiahni si pre tvoju verziu OS.
-
easton
Professional
vytvoril som si rpesne pre moj windows recovery cd, ale nechce mi ho nabootovať...joj 
Ako si ho vytvaral ked nejde?
-
easton
Professional
na ntb kde mam rovnaky win, dal som start, udržba, vytvoriť disk na opravu systemu a dal som vypaliť
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2014, 22:37)
vyriešene, vytvroti som bootovacie dvd so spravnym windowsom
dakujem za pomoc 
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2014, 22:37)
vyriešene, vytvroti som bootovacie dvd so spravnym windowsom