PHP trieda alebo niečo pre správu DB

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Shakal
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

PHP trieda alebo niečo pre správu DB

Príspevok od používateľa Shakal »

Mám za úlohu naprogramovať niečo na správu zákazníkov, ktorí chodia do firmy, podávajú zákazky, objednávky a nakoniec sa im po vyhotovení vytlačí faktúra. Program multiplatformový a sieťový.
Vôbec sa mi do toho nechce. Ale šéf trvá na tom, že chceme vlastné v budúcnosti upravovatelné riešenie.
Nebudem robiť program. Spravím interný web,lokálne server a kombo html+php+mysql. Chcel by som sa ale spýtať či už náhodou neexistuje nejaký projekt ktorý sa tomuto venuje, prípadne nejaká PHP trieda ktorá dosť uľahčuje rutinné operácie s čítaním a zápisom záznamov do DB, prípadne ich zobrazovaním.
Beriem čokoľvek čo by urýchlilo robotu.

Vopred vďaka za každý link.
Aiden
Darca
Darca

Re: PHP trieda alebo niečo pre správu DB

Príspevok od používateľa Aiden »

Pouzil by som https://github.com/illuminate/database -> Eloquent ORM. Ako alternativu napr. Doctrine ORM.

Anyways urcite by som nieco taketo nerobil na kolene bez frameworku. Za seba mozem odporucit Laravel, ktory ma spominany Eloquent priamo k dispozicii.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

db tried je kvantum. Okrem spomenutých je dosť populárne ešte dibi, hlavne ak to chceš robiť v nette. Ale myslím že toto je dosť divno formulovaný problém. Nejaká db trieda ti možno zvýši bezpečnosť, že ťa prinúťi používať prepared statements, že ti ošetrí vstupy cez addslashes a podobne, no to je minimum času a námahy. Takú triedu ktorá ako píšeš uľahčuje rutinné operácie s čítaním a zápisom do db si spravíš za 20 minút, to je iba zo pár metod ktoré vlastne len budú volať základné mysql_ príkazy + pár vecí navyše. Najviac času ti zaberie programovanie samotnej logiky (tak nechápem prečo si sa nepýtal na php framework) a design (tak nechápem prečo si sa nepýtal na js frameworky a css frameworky). Tvoja otázka mi príde ako keby sa modelár lietadiel na ovládanie pýta aký popruh na ovládač na krk je najlepší, lebo bude ovládač nosiť na krku nech je ľahší keď postaví celé lietadlo. Proste trošku zbytočná a predbiehajúca, ale budiž
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Este by som dodal, ze ak sa ti do toho nechce, tak radsej niekoho zaplat, aby to urobil. Pretoze pokial to ma byt rychlo zbuchana neotestovana aplikacia bez naznaku DDD ci SOLID patternov, tak tym naseries nielen celu firmu a ludi, ktori to budu vyuzivat, ale este aj seba, ked to budes chciet v budocnosti upravit/pridat funkcionalitu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Tiez to neodporucam robit na kolene, povedz sefovy, ze ak ide o peniaze a povest firmi je to treba nechat na skusnejsich.
Pre faktury, objednavky aj spravu zakaznikov jestvuju urcite paterny, ktore je dobre dodrzat, ak o nich nemas ani tusenia, tak tvoj sef moze prist o vela penazi chybaou aplikacie.
Urcite by som nesiel do spagety PHP stranky, aledo pekne oddelenych vrstiev.
Shakal
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Shakal »

Diki za nazory.
Ale ja sa tomu nevyhnem. Na to trpi nase vedenie nedostatkom zdraveho usudku a gramotnosti v tejto oblasti.
Nijak blizsie som nic specifikovat nechcel lebo ci mi ponuknete framework na logiku alebo template - všetko sa mi zíde a všetko odskúšam pred tym ako sa do toho pustim na finale.
Ja som doteraz frameworky nepotreboval pouzivat. Vsetko som si spravil pekne od zakladov vzdy sam. Ale uz mam toho plne zuby.
Náš šef pozná programovanie len ako trieskanie do klávesnice zo seriálov CSI:*nejaká blbosť*. A jeho znalosť siahaju len po zmienené buchnutie po klávesnici, potom mesačné "BETA" testovanie a potom to jednoducho musí ísť. A takto to bolo aj s vecami ktoré som robil v minulosti a ešte som sa ako tak snažil tomu venovať naozaj čas.
Tu nejde o kvalitu ale o kvantitu.
Dik za linky.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Trosku mi to sposobuje vnutornu bolest, ze na to ides takto, zvlast bez akychkolvek skusenosti s tvorbou vacsieho kodu a znalosti MVC, ale za pokus by mozno stalo Yii (vdaka Gii modulu budes rychlo vediet vytvorit potrebne moduly a k nim controllery + modely na zaklade uz predpripravenej DB, vie to tvorit nejake default-look views).

Ak na to chces ist kusok viac komplexne a od zakladu, tak by som volil Symfony.
Napísať odpoveď