Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa MFa »

Ono to pri sirokych kolesach podla mna zavisi najviac od dezenu. Pokial maju dobry hlboky dezen, tak s odvodom vody by nemal byt nejaky problem. Ak to je zodrane do "slickov" tak to nie je sirkou pneu, aj ked uzsia pneu s rovnakym dezenom by si zrejme pocinala trosku lepsie.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Caute, zacal som pomaly uvazovat nad kupou noveho auta v blizkej buducnosti. Moja stara Fabia 1.2 HTP je sice super vozitko na 30-40km (ano, let the hate begin :) ), ale na dlhe trasy s nalozenym autom je mierne povedane nevhodna. Preto som zacal pozerat nieco nove. Cenovy strop som si dal okolo 280-300tis. ceskych korun, co by malo na nizsiu strednu triedu byt dostatocne.

Najvacsia dilema, ktoru mam je ci kupit auto s turbom alebo bez. V prospech turba hovori linearnejsi tah a lepsia akceleracia pri rovnakom vykone, minusy su jasne tiez ako napr. rozvody v TSI, desattisice korun pri vymene turba apod. Palivo zrejme jasne z predchadzajucej vety - preferujem benzin. Diesel sa mi na 15tis. km rocne neoplati a v tej cene zozeniem mozno tak dieslove trojvalce.

Na vybavu nie som narocny, chcem iba pekny decentny interier (ziadne divotvorne vzory a linie) a dnes uz standardnu vybavu ako klima, el. okna, central a nejake z tych trojpismenkovych skratiek :) V skratke pohodlne vozitko pre max. 4 ludi s kufrom okolo 300 litrov a vykonom motora niekde na urovni 100 koni. Auto by som chcel na dlhsi cas (odhadom min. 5-6 rokov), preto som pozeral hlavne po novych, prip. 1-2 rocnych predvadzackach.

Mate nejake tipy? Urcite chcem pockat na novy Hyundai i20 a Fabiu III, ale pozdava sa mi aj Corsa 1.4 Turbo v Sport vybave. Dik
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

za mna VW POLO 1,2 TSI 81kw
kvalitnejsi interier co sa tyka v tejto cenovej kategorii nenajdes a motor tiez nesklame
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

bonno50 napísal:za mna VW POLO 1,2 TSI 81kw
kvalitnejsi interier co sa tyka v tejto cenovej kategorii nenajdes a motor tiez nesklame
Polo som pozeral, je to pekne auto, len dost nad budget :/ S tymto motorom stoji az okolo 350 tisic a skladovych je minimum (ak vobec)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

ja by som zobral na tvojom mieste nejaké max dvojročné auto, nie úplne nové, lebo tam bude výber biedny, čo som tak letmo pozrel inzeráty najviac ma zaujal asi "nový" swift sport...

na nové auto by som rozhodne nečakal a hlavne ho nekupoval minimálne prvý rok výroby, to sa ešte budú odstraňovať nejaké "detské" neduhy...
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Máte nejaké skúsenosti s Opel Vectra C 1.8 16V ?

http://opel-vectra.autobazar.eu/18-16v- ... 00222.html

Motor má nabehaných 220 tisíc , vydrží to ešte niečo?. Chcem to na 10km trasy, z dediny do mesta. Mohla by byť spotreba do 8 litrov?
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

melonSVK: :arrow:

http://opel-astra.autobazar.eu/14-ecofl ... 68311.html

12/2012 takže skoro 2013
benzín
100 koní
30tis. nájazd

Tie nové astry sa im podľa mňa vydarili a vyzerajú naozaj dobre :) Ja teraz pokukujem po nejakej Insignii.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Opak napísal:Máte nejaké skúsenosti s Opel Vectra C 1.8 16V ?

http://opel-vectra.autobazar.eu/18-16v- ... 00222.html

Motor má nabehaných 220 tisíc , vydrží to ešte niečo?. Chcem to na 10km trasy, z dediny do mesta. Mohla by byť spotreba do 8 litrov?
Zalezi asi od konkretneho mesta ale.... do 8 litrov s takym hebedom mas problem v meste s dieslom a nie benzinakom...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Lubenečko napísal:
Tie nové astry sa im podľa mňa vydarili a vyzerajú naozaj dobre :) Ja teraz pokukujem po nejakej Insignii.
Fuuu a skusal si tu insigniu ?? mne sa to brutal pacilo a uplne som to auto chcel potom som do toho sadol a zloba :D ako na obrazku a tak sa mi to lubilo mega ked som do toho sadol zrazu strasne malo miesta
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Mam na Insignii post-facelift najazdenych par tisic a parada. Pred facelift nemam skusenosti. Miesta mi pride tak akurat, ked sa poriadne nastavis do sedacky.

@ta astra, melon: ked ti vyhovuje mat milion tlacitok (vela ludom to napr. vadi, mne nie), tak mozem kludne odporucit. Corsa je na 4 ludi na dlhsie trasy mala (ale zas 100k ju rozhybe, astru az tak nie)

@Opak: ten motor by mal vydrzat este vcelku dost s beznymi opravami, asi by som sa skor bal podvozku, ale to zistis pri obhliadke. Spotreba pod 8 bude problem.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Runes: ešte som ju popravde ani neskúšal. Nie som ale moc vysoký, takže s miestom problém hádam nebudem mať. No mne sa veľmi páčil interiér v mojej Alfe ... a keď pozerám tie Ople, och ... chce sa mi plakať :D Ale zas tá cena ... za akú sa dá zohnať dvojročná jazdenka je lákavá. Už mesiac si hovorím, že pôjdem do bazáru očekovať nejaké, pojazdiť...

Fabo: akú motorizáciu ? Ja by som rád vzal ten 160 koňový naftový dvojliter. Tie slabšie mi prídu asi až moc slabé na takú kravu :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

160k dvojliter jazdim. Ked som v aute sam, lieta to velmi svizne, siel som aj s plne nalozenym (5 dospelych plus batozina na predlzeny vikend, resp. 4 dospeli a batozina na dva tyzdne) a stale je to ochotne. A spotreba tiez vyborna, sli sme do Bulharska s dvomi kolegami na Passatoch, tiez dvojlitre, mali spotrebu az o liter vyssiu. Nasa sa hybala okolo 5 litrov.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

No super, :) len ja vyberám model tak 2011/2012 čo sú ešte pred faceliftom ... alebo ešte rok pošetriť a vziať OPC :D
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

tiež sem tam jazdím na novej insignii s tým 160k naftovým dvojlitrom a manuálom a nepríde mi to moc svižné teda (motor má len ccca 10tkm, takže možno ešte nezabehnutý) možno som len zvyknutý na benzín, ktorý mi príde o dosť svižnejší :D ale celkovo tá insignia vypadá dobre v podstate len z vonku, dnu je dosť taký "stiesnený pocit" ale zasa volant to má úžasný, najhorší je tam výhľad dozadu cez okno, to je tragédia, taktiež sa mi zdajú dosť slabé aj brzdy, myslím teda ich nástup, sa mi zdá ako by sa im nechcelo... ale sú to len moje dojmy takže tak, treba skúsiť ;)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nie je tu niekto zo Senice? potreboval by som pozriet jedno auto a som az z Kosic, auto je v bazare
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

Co by ste mi poradili. Chcem nieco ale do 6000€, s trocha vacsim kufrom, nie vsak combi,aby sa tam vosiel kocik (ak by sa v blizkej dobe zadarilo), nieco co je financne menej narocne na pripadny servis. S dieslovym motorom. Trocha novsi rocnik, planujem najbl. 5 rokov nemenit auto. Len nie Octaviu(nevojde mi do garaze:-)) a Seat.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Obligatna otazka: preco diesel?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

pripajam sa k Fabovej otázke, prečo diesel za 6000€ keď chceš finančne nenáročný servis ? a aký ročný najazd bude mať auto cca ?
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

Planujem jazdit dlhsie trasy, plus cez leto dovolenka Chorvatsko a pod....Rocne zhruba tych 30 tisic km.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

hmm ale stale co najnovsi diesel za 6000€ s najnizsim servisom cele mi to nejak nejde do kopy hmm :smt017
Napísať odpoveď