Kosovo

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kosovo

Príspevok od používateľa jackb »

ved ano. len aj obsah relacie, teda z 13 minut asi 5, ktore nasledovali po "obale" sa pre mna stava nepocuvatelnou. host si totiz protireci az velmi a moderatrom mu kontruje.
v uvode svojho predstavenia, spomina ze o.i. strazil aj miesto uteceneckeho tabora Bairam Curri a "ziadni utecenci neprisli". (sprava OSN tvrdi, ze ich uslo 25%, najviac 4000 za hodinu preslo hranice)
v 12. minute sa moderator divi, ze Hashim Taci (nenavideny aj Kosovcami, lebo im jeho UCK dokazila pokoj este viac ako Slobove zakony) pasoval organy, a pan inzinier potrvrdzuje a ze je o tom aj kniha komisarky OSN.
ako dosvedcuje vo svojej vlastnej knihe Krv na mojich rukach Craig Jurisevic, toto sa dialo. lenze prave tam kde vraj nebol ani jeden utecenec, v Bairam Curri. A Craig o tom vie vela, kedze on tie organy utecenym Albancom musel na povel kmotro-riaditela nemocnice vyberat.
nuz a podla miest kde pan inzinier posobil, ma naskocene na srbsku vlnu a je tym padom asi tak objektivny ako ja s albanskymi kamaratmi :) len teda ja "neviem ako funguje svet".
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

butthead napísal:ano treba uznat, ze to norbert prehnal, ale vobec to riesit mi pride kontraproduktivne, podstatny je obsah, ci sa clovek s tym ma stotoznit alebo nie.. napr. vidime v mainstreame ako nam informacie obaluju dobre ze nie diamantami, aby zaposobili? a potom clovek nevie co je pravda a co nie? to myslim, ze nie v poriadku.
Ale to sa nedá počúvať. Proste pôsobí to neuveriteľne odradzujúco. Ten druhý moderátor, neviem ako sa volá, je celkom normálny, ale toto je hovado.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

moze byt, niekomu to extremne vadi, niekomu je to jedno a niekto to zerie tak, ze si neda dopustit, ale to je na inu temu.
jackb
Redeemer
Redeemer

co pise pan Benka o panovi Milosevicovi?
http://www.zemavek.sk/journals/view/janur-2015
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

kuk :plus:
Prílohy
asd
asd
jackb
Redeemer
Redeemer

dakujem.
takze o milosevicizme ani ciarka :)
ani o kosovskych politikoch, ktori maju plne zuby thacicizmu.

chybaju albanski dochodcovia zabiti miliciami, alebo s odrezanimi nosmi ci usami...
neviem kde drahy pan Benka, prisiel na to, ze IPKO patri pani Albrightovej, ked je to kosovska vetva slovinskeho Simobilu, ktory je podobne ako nas T-Mobile ciastkovo vlastneny vladou. Okrem toho Simobile vlastni operatorov po celom Balkane a na Gibraltare. ako simobile vystupoval este pred dvoma rokmi priamo v Kosove, ked som kratko pre emigraciou, zatial posledny krat, navstivil. bola to velka vyhoda: za ceny ako v EU volat a smskovat.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

jj myslím, že tvoja kritika je oprávnená ale neviem, či tento článok mal spĺňať takú funkciu, akú si popísal - teda rozobrať aj kosovských politikov s takým a takým postojom, albánskych dochodcov atd. ..... - ale skôr má funkciu byť doplnok k tomu, čo sa v mainstreame hovori o kosove .... kebyže človek chce dopodrobna analyzovať všetky tie prvky, ktoré si pomenoval + ďalšie ktoré sú v članku + všeobecné známe fakty a hypotézy atď. tak to by bolo asi aj na knihu :D ... dúfam, že chápeš kam som touto poznámkou mieril - nespochybňujem to čo tvrdíš .....
jackb
Redeemer
Redeemer

lenze pan Benka v alternativnom mediu podal neoverenu 16 rokov staru informaciu, ktoru pouziva aj mainstream a zviezol sa (nechtiac) na protimoslimskej vlne: "hnusni moslimski Albanci zenu ubohych krestanskych Srbov z ich domov"

alternativou mohlo by ukazat druhu stranu mince. ja dufam budem mat cas a dokoncim na blogu opis prevej expedicie a polepim ho do ebooku.
butthead
Darca
Darca

jackb
Redeemer
Redeemer

aky plateny rusofil?

na panovi je zaujimave, ze rovnako ako pan Bielik bol v styku len so Srbmi. ci uz na Bosne alebo na Kosove. tym padom len parafrazuje Ukradnute Kosovo.

dalsia pozoruhodnost je, ze chce aby Srbi, ktori vykonali genocidu v Bosne aj Kosove, dostali rovnaku pomoc ako ich obete.
to rovnako uchylne ako ten zakon, kde nasilnik dostane 4 roky a znasilnena 8. lebo ona mu dala na verejnosti.
butthead
Darca
Darca

pytam sa, ze ci nevies :) lebo paci sa mi ako si jednostranne presvedceny, a to hlavne na zaklade navstev jaskyn so zopar ludmi.
jackb
Redeemer
Redeemer

"nasteva jaskyn" teda ich vyskum, ktoreho som sa zucastnoval 4 roky po sebe a kazdy rok dvakrat... hej, je to neobjektivne kratke posobenie. chlapci co pili rakiju so srbskymi starostami maju pravdu.

aj fotky, co som doniesol so vyphotoshopovane, odobrene CIA. ved neexistuje v moslimskej krajine nezahalena zena, clovek pijuci alkohol a najma (!!!) nevypaleny kostol ci cerkva. a to sidlo samotneho Patriarchu Srbskeho, ktory svatil zbrane miliciam.

vsetko som si vymyslel. odlhalil si ma.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Tvoje problem je skor v tom ze pomaly kazdy prispevok sa tu musis chvalit jak si tam bol a vsetko videl a to ti ma zarucovat akysi patent na pravdu. Je v tom nevidim nic ine iba subjetivne svedectva s riadnou davkou sentimentu, cize nie si o nic lepsi jak tie weby ktorym si kedysi veril a teraz proti nim vystupujes.
jackb
Redeemer
Redeemer

ked spojis moje subjektivne svedectva so subjektivnymi svedectvami pana Bielika a pana vojaka mas po kritickom zvazeni pestrofarebny obrazok reality

//ou, takze kriticke myslenie je uz zle?

//autoeditácia príspevku (18 Feb 2015, 20:35)
7 rokov po vyhlaseni samostnosti.
diskusia Pre a Proti na ČRo Plus - po skonceni bude v archive http://www.rozhlas.cz/plus/proaproti/_porad/101030

takto som si predstavujem diskusiu dvoch taborov.
butthead
Darca
Darca

nieco pre teba jckb

dnes 17:00 - 20:00 relácia: Ariadnina niť, téma: Ukrajina a Kosovo - v čom je rozdiel?. hosť: RNDr.Emil Páleš CSc, - sofiológ, moderuje: Boris Koroni
jackb
Redeemer
Redeemer

Kosovo

Snad bude hned po 20:00 v archive. Boris je pre mna pocuvatelny moderator...

//autoeditácia príspevku (22 Feb 2015, 8:20)
kedy asi to bude v archive?
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Oficiálny archív bol naposledy aktualizovaný 19.2. . Zatail je relácia dostupná tu https://www.youtube.com/watch?v=7h1Ol0uCNGU
jackb
Redeemer
Redeemer

Dakujem. Vecer po praci si pustim a potom sa vyjadrim

//autoeditácia príspevku (22 Feb 2015, 21:56)
Solo_Kamen napísal:Oficiálny archív bol naposledy aktualizovaný 19.2. . Zatail je relácia dostupná tu https://www.youtube.com/watch?v=7h1Ol0uCNGU
vypocute po 1:20:28

v ukrajinskej teme som hosta pochvalil lebo vylozil dejiny a dovody tak ako ich vykladam ja. rovnako ma na mieste priatela, od ktoreho ma info z prvej ruky.
ku Kosovu ale asi tolko. ja som si tam za 4 roky nasiel priatelov. ludi, ktorym pod zemou zverim svoj zivot doslova do ruk. preto je a bude moje pisanie subjektivne. a informacie od nich si vazim viac ako internetistov.

obaja pani, Boris aj doktor zacinaju hovorit o "genocide" od strelby armady na civilne pribytky. doktor sice velmi strucne spomenie stratu autonomie ale cez dr. Rugovu preskoci na posobenie UCK, ktora mala vzniknut len tak btw.
antialbanske zakony belehradskej vlady opomenul. a prave, ked tieto prisli do stadia, kde mali zacat albanci zomierat ako nasledok represii, pud sebazachovy zvitazil.

keby sa ukazakonilo, ze na Dunajskej Strede nebude predany chlieb cloveku, ktory si ho nevypyta v spisovnej slovencine, ako dlho by trvalo Jobikom, kym by sformovali milicie na podporu svojich?

"odveku" historiu Srbska na Kosove zacal doktor bitkou na Kosovom poli. zabudol povedat. lebo vraj zachranili Europu. 1389 tam padli tak sultan ako aj kral Lazar a cela srbska nobilita. prejst ku Belehradu bol minimalny problem. 1448, Jan Hunady dostal po nose. takze neviem kto zachranil Europu pred Turkom ani kedy. historici z UK v Pprahe, ktori spisali Dejiny Juhoslovanskych zemi maju na toto odlisny pohlad.

potom doktor nasiel vo svojej reci kamarata, Jugoša. "ten albanec, lebo je moslim sa tam zavrie s tymi zenami a potom len vylezu deti". on ten Jugoš zabudol na pocetnu Goransku mensinu v priestore medzi hranicami Bulharska a Bosny. prave tito vyzeraju (a aj prostredie v ktorom ziju) ako z fotiek z Afganistanu a jeden by aj veril, ze ma Nadžad 4 zeny (aj ked to Koran nepodava tak jednoducho).
zopakujem, ze kosovske zeny nechodia zahalene, nenosia ani satku. deti maju len tolko, kolko si mozu dovolit. takze ked Enver emigroval do Svajcu a ma tam 8 krkov ktore vyzivy je to jeho vec. jeho brat Burim na Kosove ma 2, max 3. na vidieku je to samozrejeme viac. ale za tym sa skryva fakt, ze si vytvaraju pracovnu silu okolo domu, na poli, so stadami. aj nase stare matere boli 6-7 surodencov a nikto v Prahe neplakal ako "nas jdou ti Slovaci prorodit"

no a posledna poznamka: Boris v uplnom uvode "krajina A" hovori, ze Zapad z vecera na rano prisiel s mysielnkou "musime tu genocidu zastavit". cely svet sa dobre pamatal na zabery zo Sarajeva, na masove hroby v Bosne a ine diela pravidelnej yugo armady a ich paramilici. modrehelmy, ktore mali tomu zabranit maju dodnes posttraumaticky stres ako detom nam rodicia zakryvali oci... a v zime 98-99 malo zomriet snad este krutejsim sposobom milion albancov.

takze v krajine B v roku 2014 nikto nikoho neperzekuoval zakonmi namierenymi len proti istej skupine osob. takze o genocide nemoze byt ani reci. co robi na rusko na svojom Kryme s Tatarmi... to presne nevieme

//autoeditácia príspevku (02 Mar 2015, 20:30)
https://www.facebook.com/events/337243363129327
butthead
Darca
Darca

jackb dnes opat o kosove:
17:00 - 20:00 relácia: Ariadnina niť, téma: Ukrajina, Kosovo a vojnová politika USA, hosť: hosť: RNDr.Emil Páleš CSc. - sofiológ, moderuje: Boris Koroni
jackb
Redeemer
Redeemer

dakujem ze dbas o zvysovenie mojho krvenho tlaku. zajtra po jednej praci sa ku druhej praci bude hodit :)
Napísať odpoveď