Fotografia - novinky, technika, diskusia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia

Príspevok od používateľa brm »

Trochu sa pochválim, dnes mi došlo niečo takéto:
http://www.ebay.com/itm/370513163953?_t ... EBIDX%3AIT
..jedná sa o bezdrôtový odpaľovač blesku. Len tak zo srandy som si to objednal.. a čuduj sa svete, ono to naozaj funguje. Síce blesk je potrebné nastavovať manuálne, ale tá chvíľa navyše na nastavenie blesku stojí za 10-násobne nižšiu cenu oproti Nikonu SU-800.

Inak funguje mi to s D5100 + SB-700.. som príjemne potešený!

:)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

ja vlastnim http://www.dx.com/p/meyin-rf-624-wirele ... Eqw9vmsWYw

Taktiez plne funkcne. Za cenu 30eur uplne idealne
cheeseburger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Ahojte, potrebujem 67mm polarizak, dobre skusenosti mam zatial s hoyou, no nasiel som jeden, za nejak podozrivu lacnu cenu, tak sa bojim, aby mi nedosiel fejk. Co poviete? http://www.eloshop.sk/tovar/31581-polar ... 67-mm.html Ked si spomeniem, ze na 58mm som platil cca pred 2 rokmi asi 80eur (tiez Hoya HD), tak toto sa mi zda fakt super cena.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Hm, zaujimavo/podozrivo nizka cena. Ked pozeram moju velkost (77mm) tak to je az velmi nizko. Ale je to obchod v CZ, podla heureky ma celkom fajn feedback. Fejk to asi nebude, ale bude to nieco urcene pre polsky trh.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

na ebay dostat original za podobnu cenu, napr tu: http://www.ebay.de/itm/New-Genuine-HOYA ... 45fde7d172

Takze nerealne to podla mna neni.....
qwerty-xyz

Re:

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

MEYIN TW-830 ....

hrdy majitel, chvilku mi trvalo kym som sa vysomaril, ako to nastavit tak ako ja chcem. Teraz vyvstava otazka, pri foteni timelapse (panasonic FZ-200) ponechat vsetko na automatike? ono je to celkom sikovne, ale co pozeram treba sa vyhnut preblikavaniu obrazu, pri zle vyhodnotenej automatike, a zase v zavislosti od prostredia, sa mi manualne nastavenia neviem ci chce menit. (popripade nastavit plny manual s urcitymi hodnotami a nechat to cely cas tak ? --- rozumej hodnoty nastavene naobed budu ponechane aj ku veceru, a tym celkovy zaber pojde do tmava, alebo nechat automatiku, a pri hnani ISO, uzavierky a clony automaticky, to bude vyzerat ze sa snazi pri kazdej fotke o najlepsi zaber) inak predpokladam ze na full HD, 30 snimkov za sekundu, popripade 60, nema zmysel hnat rozlisenie, ani kvalitu viac ako 2 mpix a kvalita Jpeg ponechana na zakladnu. ci?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

10 zaujimavych poloh pri fotografovani..., odkaz je vsak na Facebook: https://www.facebook.com/ArchiDesiign/p ... 0061252588
qwerty-xyz

teoreticky. Da sa odfotit slnko?

--- predstava je zoomnut na maximalku do slnka, nastavit najmensie ISO, nastavit maximalnu clonu aka sa len da, a uzavierku na sialene kratku, popripade doplnit este na objektiv tmavy filter, alebo nieco na ten styl..... sklo zo zvaracskej prilby, napr ? predpokladany vysledok by bola obrovska ohniva cervena gula. ci?
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Samozrejme že sa dá, cez teleskopy sa Slnko fotí bežne. A vedel by si ho odfotiť aj "bežným" foťákom s "bežným" objektívom, ale len cez poriadny filter, hádam že ani ND1000 by nestačil, ako píšeš, zváračské sklo by možno fungovalo. A červené by nebolo, vyzeralo by to nejako takto (farba by samozrejme záležala od farby filtra a postprocessu, ale toto by bol ideál):
Prílohy
Alan-Friedman-HD-Sun-Photography-10.jpg
qwerty-xyz

a ucinok filtrov by sa scitaval, alebo nasobil? ked by som dal ND filter 8x, ..... a na neho dalsi ND 8x filter, vysledok by bol 16 nasobny ucinok, alebo 64 nasobny ucinok, ... :arrow: alebo zvaracske sklo a problem vyrieseny. cakal by som ale tu ohnivu gulu, ....
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

Na to sú špeciálne fólie, hraním sa s nedostatočnými filtrami alebo zváračským sklom si človek iba ak zničí zariadenie...
http://www.dalekohlady.sk/?produkt=1257
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Steju: Tie flaky na fotke slnka, to je co??? Nieco na skle/filtry, nieco medzi tebou a slnkom alebo co je to???
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

V strede a v ľavo sú to slnečné škvrny a vpravo hore je ISS :) Samozrejme som to nefotil ja (ale Alan Friedman)
qwerty-xyz

otazka do publika, ako kamerovat ohnostroj?

pri foteni si myslim ze viem co a ako, aspon navodov na nete je kopec. nemam ale v moznostiach sceny ohnostroj, cize som odkazany na bud nocnu krajinu, nocny zaber z ruky, alebo nocnu oblohu, co mi asi velmi nepomoze, takze netusim. Pri videu mam moznost kompletne manualneho nastavenia, ....
takze co by ste odporucali? manual, alebo automatika, popripade slow motion ? zatial je v plane (ked sa to nepokazi) zaber z luky smerom na mesto.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

A chceš teda video alebo foto?

Predpokladám, že nemáš manuál keď spomínaš režimy. Asi by som skúsil nočnú krajinu. Obloha bude asi príliš dlhá. Vyskúšaj si pred ostrou, ktoré režimy, čo presne robia.
qwerty-xyz

chcel by som video, proste AVCHD full HD zaznam ohnostroja z velkej dialky, aby som sa vyhol klasickemu efektu z blizka (len kopec dymu a automatika rozostri vsetko co moze, ..... ono sa ani necudujem ja som tiez hovno videl, .... )

na fotaku je moznost aj manualneho zaostrenia, aj celeho manualneho nastavenia pre video. len by som rad vedel udaje, .... co pozeram a cumim do toho uz nejaky ten cas, tak sa nazory rapidne lysia. moj predpoklad bol, ze ostrenie by som nechal na automatike, pretoze kamerovane z dialky mi zaostri na mesto tak ci onak. clonu hnat do F8, a ISO co najviac dole, a uzavierku tam nemam na vyber ist pod 1/60 nemozem ked chcem 60 snimkov za sekundu.

lenze zase som nasiel nazor ze treba ist na 1/30 ISO si posunut aj na 400 a clonu mat na najnizsej moznej, u mna 2,8 ....

ja mam FZ-200 ....zrkadlovka to nie je, ale je to velmi schopny ultrazoom.(asi najschopnejsi vo svojej triede)
mmisata
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mmisata »

Ahojte.
Chcel by som sa spýtať na odolnosť vašich zrkadloviek, resp. v akých extrémnych podmienkach ste fotili?
Teplota v akej ste fotili, dážď, sneh, ...
Ja som s Nikonom D5100 najviac vyšiel ho hustej hmly kde som nevidel nič na viac ako 6 metrov. Po hodinke trošku zarosený som to vzdal a radšej ho schoval :-D
qwerty-xyz

DNESKA niekto v KE na fotenie ? :| ci zase sa budem vsade srat sam? bez znalosti nastaveni, lebo kazdy "profi" (dneska kazdy kto si kupi zrkadlovku je profi) fotograf tvrdi nieco ineho ,..... neverim kur*a ze nikto zdialky este nekameroval ohnostroj.

MF (zaostrenie od 1-2 metrov, do nekonecna)
Single Area
F7,1 - F11 (pri videu to ide nastavit az do 11 tky, nechapem)
ISO : 100
snimkovanie 1/60

alebo parametre INE ??? kur*a fix.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Lepsie bude si co to o vztahoch medzi clonou, citlivostou a casom uzavierky prv nastudovat a v pripade drobnych nejasnosti sa spytat konkretne comu nerozumies. Ozaj neocakavaj, ze niekto ti tu urobi rozsiahly vyklad (dlzka tvojich pamatihodnych prispevkov v minulosti je oproti tomu suvix)
A rovno si co to zisti aj o vplyve clony na difrakciu, DOF.

Jedna drobna rada na zaver - pri snimkovani 60fps, potrebujes dosiahnut cas uzavierky aspon 1/60s. Toto dosiahnut pri nocnej oblohe pri ISO100 a clonovom cisle f/7.1 a vyssom, mi pripada nerealne, ale rad sa necham poucit. Ake nastavenie konkretne mas pouzit, najlepsie zistis sam na mieste, ak samozrejme rozumies jednotlivym vplyvom fotografickych velicin. Fotenie nie je o nastaveni hodnot podla tutorialu. Filmovanie toboz. Kamerovanie neexistuje.
qwerty-xyz

v -20tich stupnoch je kazde nastavovanie za mraziveho vetrika dost o hubu, lebo stale davat dole rukavice, je o zivot na ruky, to bola jedna vec co som zistil, druha ze fluidna hlava v tom mraze doslova zmrzla....

nastavenia mi vysli aj manualne, problem bol ze mimo ohnostroja bola naozaj vsade tma. jednoducho ohnostroj a mimo toho ani tuk. Dal som daco na automatiku, ale so stalym preostrovanim (co ma dost serie --- lebo bez zapnuteho preostrovania, sa to proste rozostri pri videu a konec) plus to zabila ciastocna hmla ktora sa cez mesto prehnala ... sposobilo to take divne cosi ...

na hlbku ostrosti sa snazim dostat uz dlhsi cas. :| pokial to chapem spravne cim vacsie clonove cislo, a cim vacsi uhol zaberu (ziaden zoom) tym vacsia hlbka ostrosti.
Napísať odpoveď