Na libcome sa často zapájajú do debát priamo aktivisti.aj od miestnych?
Anarchia
Re: Anarchia
Graeborov obsahoval náznaky kritiky aspoň. 
Tri odpovede na otázku: Čo robiť?
http://www.zemavek.sk/articles/view/tri ... u-co-robit
cize anarchiu mam chapat ako 4. nazorovy prud ?
http://www.zemavek.sk/articles/view/tri ... u-co-robit
cize anarchiu mam chapat ako 4. nazorovy prud ?
Ja vidím podobnosť v trojke.
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
horizontalism may not always be anarchist, but anarchism is always horizontal..
http://time.com/3523217/occupy-central- ... a-protest/
//autoeditácia príspevku (21 Okt 2014, 21:14)
Postrehy z medzinárodnej konferencie Priamej akcie „Problémy v práci?“
http://www.priamaakcia.sk/Postrehy-z-me ... raci-.html
http://time.com/3523217/occupy-central- ... a-protest/
//autoeditácia príspevku (21 Okt 2014, 21:14)
Postrehy z medzinárodnej konferencie Priamej akcie „Problémy v práci?“
http://www.priamaakcia.sk/Postrehy-z-me ... raci-.html
Spolocensky system je tak nastaveny aby v co najvecsej miere zabranoval pripadnej zmene zriadenia.
Preto SU aj este velmi dlho BUDU anarchisticke myslienky iba utopiou. Podstata je v tom ze anarchisti neziskaju na svoju stranu dostatocnu cast populacie aby k zmene mohlo prist. Skuste si vypocitat priblizne percentualne zastupenie obyvatelstva ktore by teoreticky mohlo anarchiu podporovat z dovodu ze z toho bude profitovat-budete prekvapeni ze je to iba mala cast. Musite ratat s tym ze automaticky budu proti vsetky ozbrojene zlozky statu:vojsko,policia,tajne sluzby,vsetky firmy a spolocnosti, mozno okrem najmensich. Tiez dochodcovia co je vyznamna volebna sila,vsetcia zamestnanci s vyssim postavenim alebo prijmom. Rovnako ludia ktori vlastnia vecsie majetky. Toto je ten fakt ktori anarchistom neustale pripominam ako zasadny bod:ludia vo vseobecnosti ultralavicove nazory nepodporuju,o ziadne anarchisticke zriadenie nestoja,najlepsie to bolo vidnom na situacii v juznej Europe
pocas nedavnej ekonomickej krizy kde neprislo ziadnej vecsej podpore zo strany obyvatelstva proti statu. A to pritom staty ako Spanielsko a Grecko maju silnu anarchisticku minulost oproti zbytku Europy.
Snaha ultralavicovych sil je marna a nema ziadnu sancu na uspech a toto je jasne kazdemu cloveku ktori
nad vecou chvilku porozmysla.
Preto SU aj este velmi dlho BUDU anarchisticke myslienky iba utopiou. Podstata je v tom ze anarchisti neziskaju na svoju stranu dostatocnu cast populacie aby k zmene mohlo prist. Skuste si vypocitat priblizne percentualne zastupenie obyvatelstva ktore by teoreticky mohlo anarchiu podporovat z dovodu ze z toho bude profitovat-budete prekvapeni ze je to iba mala cast. Musite ratat s tym ze automaticky budu proti vsetky ozbrojene zlozky statu:vojsko,policia,tajne sluzby,vsetky firmy a spolocnosti, mozno okrem najmensich. Tiez dochodcovia co je vyznamna volebna sila,vsetcia zamestnanci s vyssim postavenim alebo prijmom. Rovnako ludia ktori vlastnia vecsie majetky. Toto je ten fakt ktori anarchistom neustale pripominam ako zasadny bod:ludia vo vseobecnosti ultralavicove nazory nepodporuju,o ziadne anarchisticke zriadenie nestoja,najlepsie to bolo vidnom na situacii v juznej Europe
pocas nedavnej ekonomickej krizy kde neprislo ziadnej vecsej podpore zo strany obyvatelstva proti statu. A to pritom staty ako Spanielsko a Grecko maju silnu anarchisticku minulost oproti zbytku Europy.
Snaha ultralavicovych sil je marna a nema ziadnu sancu na uspech a toto je jasne kazdemu cloveku ktori
nad vecou chvilku porozmysla.
neviem ci sa to tu rozoberalo...
zaujimalo by ma aky je okruh ludi okolo anarchistov na slovensku, ci su nejake skupiny v regionoch, mena kto to tu cele zastresuje a tak..
zaujimalo by ma aky je okruh ludi okolo anarchistov na slovensku, ci su nejake skupiny v regionoch, mena kto to tu cele zastresuje a tak..
Mená?
A máš rôzne kolektívy.
no zatial to chapem tak, ze su ludia drziaci sa v anonymite, ktori sa na anarchistov hraju..
vy anarchisti sa nestretavate a nesnazite sa propagovat myslienky ?
vy anarchisti sa nestretavate a nesnazite sa propagovat myslienky ?
Nechápem týmto otázkam. Máš tu asi milión odkazov napr. na Priamu akciu, ale aj rôzne iné aktivity, vrátane verejných, ktoré sa konali.
ano milion odkazov o praci, dobre chapem, ze to cele bezi na baze anonymity ? alebo co, v kontaktoch nic moc
300 fans, ocakaval som viac, kde je pes zakopany ? https://www.facebook.com/Priama.akcia.MAP/timeline
patria medzi anarchistov aj tretosektorovi, ako napr. mihali, weisenbacher, krempaska a spol ? ak nie, aky maju nazor na tychlo ludskopravnych anarchisti ?
300 fans, ocakaval som viac, kde je pes zakopany ? https://www.facebook.com/Priama.akcia.MAP/timeline
patria medzi anarchistov aj tretosektorovi, ako napr. mihali, weisenbacher, krempaska a spol ? ak nie, aky maju nazor na tychlo ludskopravnych anarchisti ?
Na akej báze anonymity myslíš?
Nepatria. A aký názor? Anarchisti nemajú nejaký jednotný názor na nich, veď to je blbosť.
Nepatria. A aký názor? Anarchisti nemajú nejaký jednotný názor na nich, veď to je blbosť.
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
riťohlav, daj nám sem svoje meno, adresu trvalého bydliska, rodné číslo a biometrickú fotografiu, ty neanonymná báza
nepatria. a dá sa povedať, že s nimi v niečom súhlasíme a v niečom nie, napr.: http://blackblog.sk/zopar-poznamok-k-po ... rotiakcii/patria medzi anarchistov aj ... mihali, weisenbacher, krempaska...? ak nie, aky maju nazor na tychlo ludskopravnych anarchisti?
Urobit revoluciu,zmenu systemu a pod. bolo v minulosti ovela jednoduchsie ako dnes. Anarchisti vychadzaju prilis z minulosti a nechcu si pripustit ze svet sa odvtedy velmi zmenil. Revolucie vzdy vychadzali z más, od vecsiny ktora tazko pracovala v tovarnach alebo v polnohospodarstve. Zivotna uroven bezneho cloveka bola z dnesneho pohladu velmi nizka, dostupnost potravin a spotrebneho tovaru obmedzena nielen rozmanitostou ale casto aj zakladnou dostupnostou. Preto mali ludia viacej dovodov sa burit a protestovat, tiez je tu velmi vyznamny generacny faktor co urcite vie kazdy kto trochu zabrdol do sociologie a pod. Dnesni bezni clovek ide rano do prace autom, pripadne mhd,cely den sedi na zadku a pracuje pred Pc,nakupi v supermarkete kde ma vsetko mozne a doma bude sediet do noci pred Tv /ci skor PC/ s miskou čipsov -takyto ludia sa neburia, ich vsetky zivocisne potreby su totiz viacmenej plne uspokojene, toto staci pochopit.
Gogo, píšeš tu stále dookola to isté. Už asi 10-krát (minimálne). Už som ti aj x-krát odpovedal na tento tvoj chybný typ zmýšľania. Ono teraz je nejaká situácia. Ale práve história náš učí o opaku. Sám tu niekedy zvykneš napísať, že nevieme, čo bude o 30-40 rokov. Môže nastať toľko vecí.. a ja netvrdím, že nevyhnutne v prospech anarchie. Ale žiť v tejto ilúzii, že nastal koniec dejín a proste s čipsami, telkou a farmou zostane populácia spokojná až na veky vekov je naivné.
Ja to pisem stale dokola preto, ze cakam od zastancov anarchie argumenty ktorymi by sa ich snazili vyvratit - a tie neprichadzaju.
To ze posledne generacie su vyrazne konformnejsie ako ich rodicia je fenomen na ktori upozornuju sami sociologovia uz dlhsie-je to proste fakt. Staci si spomenut na burlive 60-70roky, lavicove vzbury na /nielen/francuzskych univerzitach atd. Dnesni mladi ludia su uplne ini, jedine co chcu je si uzivat, su posadnuti komercnou spolocnostou zo vsetkym co k tomu patri. Ano, buducnost nikto nepozna, ale jedno vieme urcite, ze bude este skomercionalizovanejsia ako ta dnesna. Ja cakam od anarchistov urcitu sebareflexiu-ale tej zjavne nie su prilis schopni. To, ze ludia,tie masy od ktorych cakate podporu revolucie o vase myslienky vobec nestoja a nepodporuju ich. Pri troche sebareflexie by anarchisti prisli uz davno ze tadeto cesta nevedie a mohli svoje snahe premenit na konkretne dielčie aktivity /ako napr spominane podpory zamestnancov ktori su nejakym sposobom poskodzovany od svojho zamestnavatela/. Toto je postup ktorym sa da skôr ziskat dovera ludi a zaroven je to prinos pre spolocnost. Anarchia ako taka ale doveru medzi ludi nema a ani prinosom nie je.
To ze posledne generacie su vyrazne konformnejsie ako ich rodicia je fenomen na ktori upozornuju sami sociologovia uz dlhsie-je to proste fakt. Staci si spomenut na burlive 60-70roky, lavicove vzbury na /nielen/francuzskych univerzitach atd. Dnesni mladi ludia su uplne ini, jedine co chcu je si uzivat, su posadnuti komercnou spolocnostou zo vsetkym co k tomu patri. Ano, buducnost nikto nepozna, ale jedno vieme urcite, ze bude este skomercionalizovanejsia ako ta dnesna. Ja cakam od anarchistov urcitu sebareflexiu-ale tej zjavne nie su prilis schopni. To, ze ludia,tie masy od ktorych cakate podporu revolucie o vase myslienky vobec nestoja a nepodporuju ich. Pri troche sebareflexie by anarchisti prisli uz davno ze tadeto cesta nevedie a mohli svoje snahe premenit na konkretne dielčie aktivity /ako napr spominane podpory zamestnancov ktori su nejakym sposobom poskodzovany od svojho zamestnavatela/. Toto je postup ktorym sa da skôr ziskat dovera ludi a zaroven je to prinos pre spolocnost. Anarchia ako taka ale doveru medzi ludi nema a ani prinosom nie je.
myslienka ako taka nie je zla, ale pouziva zly slovnik, v ludoch uz je zafixovane to, ze "anarchia", "anarchizmus" je nieco negativne, bordel.
co som si vsimol, taktiez chyba otvorenejsie zmyslanie, cize zrusit nalepkovanie a polarizovanie spolocnosti typu, politici, nackovia, konspiratori (prave toto je len dosledok choreho systemu a hadat sa s nimi je ako ked len sypat tabletky proti bolesti), treba sa viac zucasnovat diskusii, aj tych tazsich (ano aj prave s tymi proti komu bojujete), taktiez vyjst z anonymity a nebat sa... ako nic v zlom, ale ak budete konat ako do teraz, efekt to moze mat skor opacny, ze ste len banda falosnych trollov. priestor na to mate.
ak to teda myslite uprimne, chce to len pozmenit koncepciu/slovnik ako som spomynal, inak to bude navzdy len nejaka skupinka ludi, vid 300 fans na fcb to len dokazuje.
proti systemu sa da bojovat jedine zbranami, ktore samotny system pouziva.
co som si vsimol, taktiez chyba otvorenejsie zmyslanie, cize zrusit nalepkovanie a polarizovanie spolocnosti typu, politici, nackovia, konspiratori (prave toto je len dosledok choreho systemu a hadat sa s nimi je ako ked len sypat tabletky proti bolesti), treba sa viac zucasnovat diskusii, aj tych tazsich (ano aj prave s tymi proti komu bojujete), taktiez vyjst z anonymity a nebat sa... ako nic v zlom, ale ak budete konat ako do teraz, efekt to moze mat skor opacny, ze ste len banda falosnych trollov. priestor na to mate.
ak to teda myslite uprimne, chce to len pozmenit koncepciu/slovnik ako som spomynal, inak to bude navzdy len nejaka skupinka ludi, vid 300 fans na fcb to len dokazuje.
proti systemu sa da bojovat jedine zbranami, ktore samotny system pouziva.
Všetko tu bolo tisíckrát popísané a vysvetlené. Naozaj nebudem pokračovať v týchto debatách. Buttheda, ty si sa zapojil možno neskôr, tak si prejdi túto tému hlbšie - ku gogovi sa k týmto príspevkom už nemá zmysel vyjadrovať.
Niečo aktuálne od súdruhov z Česka:
Niečo aktuálne od súdruhov z Česka:
nepytal som sa na nic, to bol moj subjektivny nazor na tuto temu
No je pokrivený značne v istých veciach, čo vyplýva z nedostatočnej vedomosti a nepoznania (neuvedomovania si) istých súvislostí.
Odhadujem, ze najstarsia organizovana skupina anarchistov v ramci uzemia Cesko-Slovenska je asi Ceskoslovenska anarchisticka federacia http://www.csaf.cz .Clanky maju z hladiska kvality spracovania odjakziva na velmi slusnej urovni. Otazka znie, aky postoj maju k nim slovenski anarchisti,konkretne napr Hughito? /to ma len tak sukromne zaujima/