volnobežné otáčky motora
volnobežné otáčky motora
zdravim.Mám takýto problém.Odkedy som vymenil alternátor lebo repasovaný odišiel tak keď stojím dlhšie s autom a motor má volnobežné otáčky zvykne si znížiť otáčky až takmer na 500/min ale deje sa to čo som si odsledoval len keď zopne ventilátor chladenia čo je na chladiči vpredu.Akonáhle zopne,otáčky nachvilu klesnú a zas sa vrátia na volnobežné normálne čo je 750-800/min.Alternátor som kupoval 70A Valeo pre auto ktoré mám seat ibiza 6L 1.4 16V 55KW BBY verzia bez klímy tak som kupil alternátor so 70A, lebo na stránke autokelly odkial som alternátor kupoval písali že 70A alternátor je pre tento Seat bez klimy a 90A je pre tento Seat keby mal klimu.Baterku mám novu ma asi 2 mesiace Varta Black Dynamic 56Ah.Nerozumiem prečo sa tento jav opakuje keď pri tom starom alternátore sa toto nedialo.Neviem aký bol ten altzernátor aký mal výkon ani nič ten repasovaný ale jedno viem že tento porblem som nemal a nový altík somsa rozhodol preto kupiť lebo neschopnosť normálne zrepasovať altik aby dával a ma volnobehu 14V bola šialená.Obávam sa však že toto sposobuje alternátor že nedokáže vyrovnať ten náraz ubytku napatia ked zopne chladič..alebo mám problém s motorom? nesviatia žiadne kontrolky ani nič.. rposím skuste mi pomocť bol by som rad keby som vedel v čom môže byť problém dakujem
Re: volnobežné otáčky motora
To mas stale tu Ibizu co si radil jednotku pri 90km/h?
Kolisanie otacok moze sposobit zanesena skrtiaca klapka, tu by som pozrel ako prvu.
Kolisanie otacok moze sposobit zanesena skrtiaca klapka, tu by som pozrel ako prvu.
No tu kontrolujem vzdy ked menim vzduchovy filter a je dole airbox a ta je čistučká leskne sa,vzduchovy filter menim každých 30 000 km.Dá sa tá klapka aj inak skontrolovať ako len volným okom bez toho aby ju clovek demontoval? Ano ešte furt mám tu ibizu len dôsledkom toho radenia vtedy dávno v 90 km/h z 5 kvaltu do 1 to schytali anjskor rozvody pri 70 000 km a museli ist nové lebo povolila šponovacia kladka ale motor to ustál ale ešte predtými rozvodmi sa ozvali hydraulicke zdvihatka ventilov ktore idem teraz meniť na jar ako pojdu nove rozvody bo tieto čo mám CONTITECH sadu sa už blížia k 90 000 ešte nejakých 15 000 a výmena ale tam už chcem meniť hydraulicke zdvihatka ventilov aj s vahadlami všetkých 16 a guferá vačkových hriadelov + čo ešte bude an tej hlave potrebné urobiť nech sa to už nemusi otzvrať dalších 300 000 km kedy to auto asi dožije a pojde do šrotu
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ono ci to, ze stary pod zatazou nebrzdil motor nesuvisi s tym, ze nedaval na volnobehu dost napatia...
noo ono ten alternator teraz an volnobeh dava 14,0-14,1V a pri plnom vykone by mal vediet dodať 70A
-
Fabo
Hardcore addict
tak logicky, ak mas teraz alternator ktory je schopny dodat napatie aj na volnobehu, a ten predtym nebol schopny, tak ked oba zatazis odberom, tak ten novy ti motor zabrzdi, ten stary nie...
takze vlastne hovoris ze to je normálny jav?
je normalne, ze ked altik zatazis na moment mozu otacky klesnut, dolezite je aby sa opat vratili spat, inak skrtiaca klapka sa kontroluje z opacnej strany zo strany sania, pretoze z vrchu moze byt cista ale od spodu to zvykne byt ine, pretoze nie je mozne aby sa ti leskla skrtiaca klapka ak si ju este nikdy necistil 
-
Makovnik
Medium Professional
Skontroluj este raz vsetky konektory, kde sa zapajal novy altik aj konektory ventilatora, kontakty poistiek a pod.
Moze byt problem s prechodovym odporom. Ale ako pise Fabo, je dost mozne, ze tento stav je normalny kvoli zvysenej zatazi motora, i ked pokles je vacsi, nez je zdrave.
Moze byt problem s prechodovym odporom. Ale ako pise Fabo, je dost mozne, ze tento stav je normalny kvoli zvysenej zatazi motora, i ked pokles je vacsi, nez je zdrave.