Tento rok som zacal studovat na FIIT, a napriek tomu, ze som cakal, ze to bude hardcore musim sa priznat, ze si nie som isty ci je to ta spravna cesta. Jasne, prestiz a ohodnotenie absolventov je dost velkou motivaciou no tento rok priniesol aj iste komplikacie v podobe priatelky s ktorou sme momentalne long-distance, co ale zvladame celkom v pohode
Toto vsak nie je az tak podstatne.
Chodil som na odbornu skolu, teda nie gympel, matematika - posledne 2 roky raz do tyzdna a uroven taka, ze seom sa na za cele 4 roky neucil ani raz. Posledny rok som chodil sice na doucka a nejakym zazrakom dal maturitu z matematiky aj ked biedne ale dal a to ma posunulo celkom daleko, citim ale, ze na FIIT to zrejme nestaci (podotykam, ze som na 4 rocnom), cize zatial ziadna matematicka analyza.
Neviem sam urcit ci moje nedostatky su sposobene slabym zakladom zo strednej alebo proste tym, ze mi matematika na takejto urovni nejde alebo oboje.
Z dvoch mat. predmetov som pisal zatial test z jedneho kde som mal 12/30 bodov, buduci tyzden je dalsi za 30 a potom nasledujuci za 40. na uspesne ukoncenie toho predmetu je nutne mat aspon 56 bodov..
Co sa programovania tyka tak Cecko ziatal ako tak zvladam aj ked v poslednej dobe som strasne pozadu co sa odovzdani uloh z cvik tyka, teda nema problem chapat koncepty poli, podmienok, cyklov atd. ale riesit uz samotne problemy je niekedy obtiaznejsie.
z prveho testu pri pocitaci som mal 3.5 zo 6
Ma vyznam pokracovat v studiu za predpokladu, ze by som nedal viac ako 1 predmet? Neviem si predstavit prenasat 2 nedajboze 3 predmety...
Uvazujem ze po prvom semestri kaslat na to a pracovat na matike a kodeniu a potom ist na UKF NR, aplikovana IT kde ma prijali. Popripade za priatelkou do prahy na VSE - hospodarska informatika alebo ako sa vola ten odbor u nich.
Takisto som uvazoval nad niecim inym ako VS, nieco s managementom alebo nieco podobne.
Faktom je ze praca s pocitacmi ma bavi, kodenie ma takisto stale bavi, len neviem urcite ci proste na to nemam v akademickej a kariernej sfere alebo je to nedostatkom motivacie a vedomosti a zatial na FIIT spokojny nie som.
Za vsetky rady, thanks