Motor nejde do otacok a klepotanie LPG

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Motor nejde do otacok a klepotanie LPG

Príspevok od používateľa hojko »

Palivovy filter, sviecky, skrtiaca klapka, cerpadlo...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Sviecky boli kontrolovane cca pred 3 tyzdnami, boli OK. Tak isto bola vtedy cistena skrtiaca klapka. A potom to aj na benzine islo v poriadku az do toho nestastneho incidentu kedy na parkovisku dosiel benzin a skusalo sa xy krat startovat "naprazdno". Takze asi ten filter pripadne cerpadlo. Koncom tyzdna skusim vymenit filter a pripadne dam vediet ci to pomohlo.

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2014, 17:12)
Palivovy filter vymeneny. Ziadna zmena.

Auto sa uz prakticky ani neda nastartovat, je nepojazdne. Nejake rady?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

najst bordel niekde v systeme mimo filter.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Dalo by sa nejako tu hadicku od filtra niekde pri vstrekovacej rampe odpojit a napr. prefuknut kompresorom?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

..neviem, či chceš prefukovať hadičku alebo rampu, ale myslím, že ten bordel bude v rampe...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Ta sa da nejako precistit?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hadicka sa odpojit da. V tvojom pripade by bola vhodna diagnostika, malo by ukazat tlaky na rampe.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Na radu z ineho fora som nasiel ventil na vstrekovacej rampe a po jeho stlaceni pri zapnutom kluci benzin striekal pomerne silnym prudom. To znamena, ze rampa a celkovo palivova sustava je cista a dobre priechodna? Resp. mohli by to byt zanesene benzinove vstrekovace? Ale tie by sa zanasali postupne, nie? Lebo toto startovanie sa zhorsilo pocas mozno 3-5 startovani.

Len pre info, skontrolovali sme vsetky mozne kontakty, prestrekli kontakt sprejom. Aj zbernice na RJ. Skontrolovali sme EGR (vycistili), klapku. Vymenili filter, skontrolovali tlak a je to stale rovnake.

Resp. ked auto neskusam startovat cca 10 minut, tak potom na prvy krat nachvilku naskoci, chvilku dokonca na normalnych otackach 1000 cca, ale potom z nicoho nic otacky spadnu pod 500, auto sa potrapi a skape. Druhy a treti krat este nachvilocku naskoci a potom uz uplna "tma". Zeby sa nieco zanasalo? Keby boli vstreky zle, islo by to aspon tu chvilku normalne?

//autoeditácia príspevku (08 Nov 2014, 12:28)
Teraz sa citim trapne, ale napisem: dolial som 5l benzinu z bandasky a motor nastartuje, drzi otacky. Cize je to ako predtym. Stary problem, ze po pridani plynu sa motor dusi (treba pridavat jemne, aby otacky isli hore, resp. dat plyn na podlahu, pockat kym sa podusi a potom otacky idu hore) zostal. Ale aspon sa da nastartovat a zohriat, kym prepne na plyn.

Nalejem tam aspon za 20-30 eur nejaku 98cku a skusim trosku na benzine auto prehnat, ci to nepomoze. Aspon vidim, ze ukazovatel benzinu ukazuje bludy, uz druhy krat ma zradil aj ked ukazoval cca 1/4 nadrze.

Dakujem vsetkym za rady.
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

hm a zapalovacia cievka je v akom stave ?
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Neviem, preco?
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

možno dáva slabý odpal cievka aj to som už videl na autach. Potom aký má auto plyn elektronicky alebo lanko ? A osobne by som to zapojil na pc a vybral kody s MEM ak tam niečo je tak sa na to pozreť. Ale osobne by som tipoval bud to snímač kluky alebo snímač vačky. Ja som mal chybny snímač vačky. A písal si že palivo tečie ale či má aj správny tlak.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

To iste mi odporucil otec, aj on mal problem so snimacom klukovky, nechcelo mu startovat. Vycistil ju a bolo to ok. Snaha bola aj u mna, ale nebol k nej pristup, asi je niekde dole.

Palivo tlak ma, ale bez odmerania sa neda urcit, ci je spravny. Takisto nemusi stacit len vycistenie snimaca klukovky / vacky. To urci vsetko diagnostika, ci su ok.

//autoeditácia príspevku (19 Nov 2014, 23:44)
Na diagnostike sa ukazali 2 chyby:

http://www.obd-codes.com/p0304
http://www.obd-codes.com/p0172

Pri P0304 su priznaky: motor sa moze tazsie startovat, nepravidelny chod. A to je moj problem. Studeny start vyzera asi takto: zapnem klucik, chvilku pockam nech si palivove cerpadlo nataha benzin a tocim. Tocim cca 7-10 sekund, sem-tam sa ukaze nejaky naznak "chytania" ale zo zaciatku je to skor hluche tocenie. Klucik vratim do polohy 0 a opakujem cely postup. Vacsinou pri stvrtom az piatom opakovani (toceni) sa motor uz celkom chyta a par sekund pred nastartovanim uz medzi pretacanim startera motor prakticky bezi a nakoniec naskoci. Takto si zachvilku znicim starter aj baterku.

Taktiez je este zaujimave, ze pri sledovani "live udajov" z riadiacej jednotky ukazuje volnobezne otacky zruba 700 +- avsak na otackomeri na palubovke to je cca 500. A to iste aj ked pridam a drzim plyn napr. na 2000 otackach, tak na budikoch je 2000 a RJ ukazuje 2200. Moze to nejako ovplyvnit dusenie na volnobehu, kedy zvykne tych cca 200-250 otacok "chybat", aby motor mal pravidelny chod?

Nejake rady, co by som mohol pozriet / vycistit / skontrolovat / dotiahnut / premerat? Cokolvek. Dakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pises, ze si sviecky kontroloval, ako??? Neuvazoval si o ich komplet vymene za nove??? Ved taku sviecku kupis za 6 eur, aspon tym predides moznym problemom. Chyba P0172 podla netu znamena nieco so vzduchom a valcami, teda prilis malo kyslika. Prvy valec... To by mohlo znamenat to, ze ti zle spaluje, resp. vobec nespaluje a preto ani nechyta, cize mozno upchaty privod vzduchu, chybna vaha vzduchu... Ak sa rozhodnes pozriet vahu vzduchu, tak daj pozor, aby si sa rukou nedotkol plieskov, ktore su na nej, lebo ich mozes poskodit a budes zhanat novu vahu vzduchu. Vahu vzduchu staci prefuknut, pripadne precistit cisticom brzd ci odmastnovacom.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

P0304: missfire: ides "na tri valce" - stvrty valec ma problemy so zapalovanim, z roznych dovodov
P0172: prilis vysoka zmes - lambda na vystupe ohodnotila vystup ako zle spaleny, moze byt dosledok tej prvej chyby, nasledne ked jednotka zmes dalej ochudobni tak to tiez moze mat isty vplyv
MFa
Medium Professional
Medium Professional

hojko, sviecky pozeral mechanik pred cca mesiacom. On povedal, ze sviecky su v poriadku. Pred niekolkymi mesiacmi boli menene. Fabo: chod na tri valce by bol trhavy a nepravidelny? Lebo je problem so startovanim, ale po nastartovani to ide vacsinou uz v poriadku. Motor ide hladko, nedusi sa. Ano, stane sa, ze otacky padaju, motor sa podusi a skape. Ale vacsinou po krvoponom nastartovani motor uz ide OK. Neviem co ovplyvnuje fakt, ze po nastartovani to ide bud OK, alebo sa motor udusi, ale momentalne to proste je tak. Ked sa dusi, to mi pripada, akoby siel na tri valce. Ale nedokazem prist na to, co ovplyvni ci ide normalne alebo na tri valce. Nevidim rozdiel v teplom, studenom starte... Za mokra, za sucha, so spojkou, bez spojky, s plynom, bez plynu. Neprisiel som na nic, co by to mohlo akokolvek ovplyvnit.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hmm, a tankoval si tu 98? Zmenilo sa tym nieco?
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Tankoval som 98 aj ten najlepsi Slovnaft benzin, myslim 100+ alebo tak nejak sa vola. Nepomahalo to. Az som na jednom fore videl pripad, ktory sa stal podobnemu autu, ako mam ja. Problem bol ten, ze v nadrzi bola prasknuta hadicka, ktora ide z cerpadla smerom do motora (iba v ramci nadrze). Otvorili sme nadrz (pristup spod zadnych sedadiel) a presne tak to aj bolo. Cize tlak, ktory sa mal tlacit do motora, sa stracal hned v nadrzi, lebo ten benzin cez dieru v hadicke striekal spat do nadrze. Preto neslo startovat, auto sa dusilo atd. - nebol tlak paliva.

Kedze hadicka bola prasknuta na konci (cca 1cm trhlina), skratili sme hadicku o necele 2 cm a prichytili naspat. Potom som preistotu natankoval plnu nadrz toho isteho 100+ benzinu (moje najdrahsie tankovanie v zivote, kedze liter stal okolo 1,65€ :D ), vyvozil to a odvtedy je pokoj. Auto startuje na brnk, v pohode ide na benzin aj na plyn.
Prílohy
hadicka.jpg
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ak je vzdy problem so startovanin alebo chodom motora treba skontrolovat 3 hlavne veci a to ci ma vzduch,ci ma palivo a ci ma iskru. Ak ma palivo tak ci dostatocny tlak. To sa da zvycajne lahko odmerat na rampe. Ja som predvcerom cistil sitko na palivovom cerpadle z dovodu nizsieho az nuloveho tlaku paliva a uz vsetko OK :)/inak nemusel ai kupovat drahy benzin stacilo kupit za 10€ flasticku aditiva pre benzin VIF a vydalo by ti to na oooovela viac nadrzi a ako prevencia ci precistenie palivoveho systemu je to super :)
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Viem o takych aditivach. Ale trosku som mu aj ponakladal v cervenych, nech sa "vyzenu von pavuky". :D A to auto bolo s tymto palivom podstatne zivsie.
Napísať odpoveď