DirectX problémy.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
lolec7
Novice
Novice

DirectX problémy.

Príspevok od používateľa lolec7 »

Čaute všetci. Zaregistroval som sa sem pretože potrebujem pomoc pri jednom veľmi nepríjemnom probléme ktorý sa týka DirectX. Potreboval som preinštalovať zopár dll. súborov ale keď som ich odinštaloval a nainštaloval nazad začalo my vyhadzovať na väčšine hrách error 0xc000007b (áno tie dll. som si stiahol z internetu po jednom - vtedy som ešte nevedel že sa to má robiť cez dxsetup). Tak som stiahol najnovší DirectX ale pri inštalácí napíše ďalší error: A cabinet file necessary for installation cannot be trusted...

Neskôr som našiel na internete že by mi mohlo pomôcť stiahnutie staršej verzií DirectX tak som ju stiahol ale keď začnem inštalovať tak mi napíše že už mám novšiu verziu DirectX a inštalácia sa zruší (priznám sa že som chytil také nervy až to klávesnica schytala :smt098 ). Celkovo už viac než 5 hodín sa snažím nájsť opravu ale nikde nič čo by mi pomohlo. Ak nezoženiem nejakú opravu tak sa asi budem musieť rozlúčiť s gamingom. Pomôžte prosím. Budem veľmi rád ak sa toto podarí vyriešiť. :evil:
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: DirectX problémy.

Príspevok od používateľa hojko »

Naformatovat to, dat tam novy Windows a je po probleme :)

Pripadne skus program na odinstalovanie DX, su tam dve strany toho a par programov, treba skusit: https://www.raymond.cc/blog/how-to-unin ... r-directx/ alebo este toto: http://download.cnet.com/DirectX-Happy- ... 99393.html
lolec7
Novice
Novice

Príspevok od používateľa lolec7 »

OK tak skúsim preinštalovať Windows. Bohužiaľ CD-čko s Windowsom nemám takže budem musieť nájsť nejaký iný spôsob.

//autoeditácia príspevku (14 Dec 2014, 17:15)
OK takže konečne po 2 hodinách inštalácie sa inštalácia skončila ale problém je že už minimálne 1 hodinu som čakal zatiaľ čo Windows vypisoval "completing installation" tak som sa zo zvedavosti pozrel na net a uvidel som tam že prípadný reštart pomôže. Samozrejme pomohol akurát tak veľké H :smt098 Ja už fakt neviem čo mám robiť. Ak nič nespravím inštalácia by šla donekonečna a ak už niečo spravím tak sa to celé zmaže a každý reštart mi vypisuje error o tom ako sa to "nečakane reštartovalo" a že mám stlačiť OK aby som v inštalácí pokračoval (keď stlačím OK systém sa reštartne a naskočí taká istá chyba). Ja už mám fakt málo k tomu aby som ten počítač rozmlátil. Venoval som mu celý svoj víkend a aj tak nič z toho dobré nevzišlo. Som teda fakt zvedavý ako vyriešim tento problém. :cry:
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

Nezvyčajné, že potrebuješ preinstalovat zopar dll.súborov..z vlastnej skúsenosti viem, že pri reinstalácii napr. windowsu, ktorý mam na C: a hry na D: tak mi nepomože instal najnovšieho dx ale aby mi hra fungovala, tak z musím instalovat dx, ktorý je v každej dannej hre...Ako píše hojko, najidealnejšie je hodit nový win, bo inak na vyčistenie dx by si musel íst do registrov, kde je kvanta položiek a radsej nový win
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

len on nevie ani ten windows nanaovo nainštalovať, vidíš, že počas inštalácie reštartuje PC a potom sa čuduje, že má problémy nabootovať.
Napísať odpoveď