Zdravim,
mam otazku. Jedna sa o benzinovy atmosfericky motor 1.6 16V. V motore je momentalne 5W40 C3 (Castrol Magnatec) a chcel by som tam doliat 5W40 A3 (Castrol Edge Professional). Bol by to nejaky velky problem? Mohlo by sa nieco poskodit?
Ak sa pytam uplnu hovadinu, tak ma, prosim, neukamenujte. Pytam sa ako neznaly problematiky. Dakujem.
Motor zerie olej, moze sa doliat rozdielny olej?
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Motor zerie olej, moze sa doliat rozdielny olej?
kludne lej
C3 - nová trieda od 10/2004 pre naftové motory osobných vozidiel s filtráciou častíc vo výfuku. Obsah sulfátového popola max. 0,8%. HTHS > 3,5 mPas (Daimler-Chrysler a BMW)
A3- kategória pre konvenčné a ľahkobežné motorové oleje s vyššími požiadavkami ako A2. Prekračuje požiadavky ACEA A2 v stratách odparovaním podľa Noacka, v čistote piestov a oxidačnej stabilite.
malo by byť aj niekde na flaši že splňa špecifikáciu C3
C3 - nová trieda od 10/2004 pre naftové motory osobných vozidiel s filtráciou častíc vo výfuku. Obsah sulfátového popola max. 0,8%. HTHS > 3,5 mPas (Daimler-Chrysler a BMW)
A3- kategória pre konvenčné a ľahkobežné motorové oleje s vyššími požiadavkami ako A2. Prekračuje požiadavky ACEA A2 v stratách odparovaním podľa Noacka, v čistote piestov a oxidačnej stabilite.
malo by byť aj niekde na flaši že splňa špecifikáciu C3
Takze dolezita je viskozita, tieto vykonnnostne triedy a pod. nie su az take dolezite?
-
Arkaz
Addict
presne tak. najdolezitejsia je viskozita. dolezita je aj specifikacia vyrobcom ale pri dolievani to je jedno.
Nie je to problém. Mne raz v 2000 m.n.m zasvietila kontrolka, tak som dolial, čo bolo v kufri a myslím, že to bolo lepšie ako ísť na sucho 
-
RATZINGER666
Darca
arkaz: teraz uz nie je problem miesat cokolvek s cimkolvek, tzn. kludne aj oleje s roznou viskozitou a specifikaciou, a to aj do kazdodennej premavky...
...a ako pise begbeee - radsej dojst aj na raciole, ako zadriet motor
...a ako pise begbeee - radsej dojst aj na raciole, ako zadriet motor
Dakujem za odpovede, upokojili ste ma. 
Do vymeny to este je nejaky ten kilometrik a doma som nasiel cca 1,3 litra tohto oleja. Cize fajn, ze to mozem doliat / dolievat.
Do vymeny to este je nejaky ten kilometrik a doma som nasiel cca 1,3 litra tohto oleja. Cize fajn, ze to mozem doliat / dolievat.