Router problém
Router problém
Zdravím.
http://www.alza.sk/d-link-dir-600-d147421.htm#popis
mám doma tento router od Orange k FiberNetu.
Nejaké väčšie problémy s ním neboli až kým mi doma nepribudlo viacej wifi zariadení. Nový notebook a tablet mi už nechce pripojiť k wifi, jedine ak router reštartujem. Potom keď ten nový tablet alebo notebook odpojím od wifi a o pár hodín naspäť chcem pripojiť tak sa opakuje to isté. Skúšal som už aj kompletný reset routeru ale bez výsledku, staré zariadenia funguju stále a tieto nové opäť nechcú pripojiť. Napadlo ma že proste ten router viacej wifi zariadeni jednoducho nezvláda. Je nejaké riešenie, alebo to chce lepší router?
http://www.alza.sk/d-link-dir-600-d147421.htm#popis
mám doma tento router od Orange k FiberNetu.
Nejaké väčšie problémy s ním neboli až kým mi doma nepribudlo viacej wifi zariadení. Nový notebook a tablet mi už nechce pripojiť k wifi, jedine ak router reštartujem. Potom keď ten nový tablet alebo notebook odpojím od wifi a o pár hodín naspäť chcem pripojiť tak sa opakuje to isté. Skúšal som už aj kompletný reset routeru ale bez výsledku, staré zariadenia funguju stále a tieto nové opäť nechcú pripojiť. Napadlo ma že proste ten router viacej wifi zariadeni jednoducho nezvláda. Je nejaké riešenie, alebo to chce lepší router?
Re: Router problém
Ake mas zabezpecenie siete? Pouzivas DHCP server?
WPA2 a áno DHCP používam
Tak sa pozri aj na verziu firmware akú máš v routri či nevyšla novšia.
Je tam najnovšia
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Prave to WPA2 moze robit problem, s niecim podobnym som sa uz stretol. Taktiez problem pri WPA2 moze nastat tusim vo WinXP, bol na to aj fix vo Windows Update a uz sa tu v minulosti na fore mozno pred dvomi-tromi rokmi o tom pisalo. Skusil by som to postune, teda vypnut zabezpecenie a skusit, ze ci pojde vsetko OK. Potom skusit zapnut WEP, neskor WPA2. Treba to otestovat, ze kde moze byt problem.
WEP to prelomí každý kto vie použit google a trocha sa rozumie do PC
a keďže bývam v bytovke nie je to naj nápad, ale veď skúsiť môžem a uvidím, keď tak dám MAC filter
Aktualizuj si driver na wifi v NTB.
-
hojko
Site Admin
Skus si precitat este raz moj prispevok a potom mozno pochopis co som tym myslel.
-
Michaelo
Hardcore addict
Mam doma jeden router ktory ma problem so specialnymi znakmi ( ! _ - $ ) v heslach a robil mi to iste a pomohol az restart. U neiktorych zariadeni siel, u inych nie. Po zmene hesla zacal fungovat.
Skus to, mozno pomoze, mozno nie. Za skusku ale nic nedas.
Ak nepouzivas heslo so specialnymi znakmi, tak tento prispevok preskoc.
Skus to, mozno pomoze, mozno nie. Za skusku ale nic nedas.
Ak nepouzivas heslo so specialnymi znakmi, tak tento prispevok preskoc.
Hojko ja chápem že to iba odskúšať, ja som len hovoril že ak by to fungovalo iba s WEP v čom by bol problém
Heslo neobsahuje žiadne takéto znaky.
Heslo neobsahuje žiadne takéto znaky.
-
hojko
Site Admin
Ked to bude fungovat bez zapezpecenie alebo iba s WEP, tak aspon budes vediet, ze problemom je router a bud ho vymenis alebo skusis alternativny firmware v podobe OpenWRT alebo ddWRT.