tv tuner

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
biker610i
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

tv tuner

Príspevok od používateľa biker610i »

Caute chcem kupit tv tuner do stolneho pc ale ja chcem taky cez ktory by mi sla aj kablova televizia. nie len antena . mam windows 7 profesional 64bit a staru tv kartu co mam v pc (fly TV platinum) tak tu nemozem pod 64-bitovym windowsom rozchodit na 32-bitovom slapala v pohode.ktory kupit? vopred dik za info 8)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: tv tuner

Príspevok od používateľa hojko »

Kablovka je analogova ci digitalna??? Zrejme analogova, taky tunner uz tazko zozenies, cize ti ostava hybrid: http://www.itsk.sk/tv-karta-pinnacle-pc ... 10592.html Tento podporuje Win7/8 a aj 64-bit verzie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

biker610i napísal:Caute chcem kupit tv tuner do stolneho pc ale ja chcem taky cez ktory by mi sla aj kablova televizia.
Co to znamena kablova televizia? To je velmi siroky pojem. Je to analog, dvb-c, iptv, satelit v rozvodoch, dvb-t v rozvodoch...?
biker610i
Light Star
Light Star

analogova kablovka zrejme dvb-c. byvam v Martine unas je MARTICO a to este vysiela programy cez analogovu kablovku.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

DVB-C je digital, analog je analog. Ak je to taka kablovka, ktora este sumi, pri zlom signale sa zhorsi a blbne obcas aj teletext, tak to bude analog.
biker610i
Light Star
Light Star

je to 100% analog a je pravda sem tam trosku sumi . tak jedine ten prvy tv tuner je schopny tuto anlagovu kablovku prijat?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vacsina digitalnych tunerov ma aj analogovy. Ale nie vsetky, preto si to treba poriadne pozriet v specifikaciach.
biker610i
Light Star
Light Star

a teraz som zistil ze martico vysiela aj digitalne kablovo cize dvb-c ale potrebujem este nejaku usb citacku a nejaku dekodovaciu kartu
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano Martico vysiela aj digitalne. Otazka ale je ci mas zavedenu digitalnu kablovku. Asi nie, to by si mal pri TV setopbox.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Martico ponuka aj CI modul alebo ako sa tomu nadava.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Pri DVB-C je nutny CAM modul a karta potrebuje CI alebo CI+ slot, to bude treba overit ci to pojde, chce to aj SW podporu, samozrejme by bolo lepsie mat digital, teda DVB-C, ale okrem otaznej dostupnosti CAM je to aj mozny doplatok, mozno az dvojnasobok mesacneho poplatku, vyhodou je ze tusim v DVB-C je jedina frekvencia kde su vsetky kanaly a tak je teoreticky mozny hromadny PIP a hromadne nahravanie viacerych kanalov a sledovanie ineho, jednoduchsie nahravanie bez nutnej komprimacie v realnom case, teda aj menej narocne na HW, lepsia kvalita, dostupnost HD...

Dalej este pozor na standard, myslim ze kablovky pouzivaju DVB-C, ale je mozne ze uz skusaju aj nastupcu, alebo ze casom mozu normu zmenit na DVB-C2 napr., satelitna tv tym uz presla davno, pozemny digital len niekde, nas to len caka.

Do analogu by som uz nesiel, myslim ze nemaju prilis dovod to rusit, ale aj to pride, no hlavne problemy so SW tych starych kariet, zvlast pri novsich OS (Vista/7/8...) a este 64 bit, tiez nizka kvalita, ziadne HD...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aj nove digitalne karty vedia analog. Takze tam s podporou novych os problem nie je.
biker610i
Light Star
Light Star

alebo je tu este jedna moznost kupit LCD monitor k pc s TV tunerom :smt033
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ryan Giggs napísal:Aj nove digitalne karty vedia analog. Takze tam s podporou novych os problem nie je.
To je diskutabilne, vedia, ale to nevylucuje problemy s ovladacmi a podporou SW, no je tam viacero nevyhod, kvalita, pri nahravani nutna komprimacia v realnom case, co moze sposobovat problemy pri subeznom surfovani alebo hrani hry v okne popri sledovani tv.
alebo je tu este jedna moznost kupit LCD monitor k pc s TV tunerom :smt033
To neodporucam, casto sledujem tv popri surfovani alebo hrani v okne. Navyse by tak nebolo mozne nahravat.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie, nie je to diskutabilne. Kvalitu nahravania to nijako neovplyvnuje, ci je tuner hybridny alebo cisto analogovy bude rovnaka.
A takisto pokial ma hybridny tuner potrebne ovladace, nema preco byt problem. Vyskytnut sa moze ale to opat nie je podmienene tym aky tuner to je. Problemy moze mat aj keby mal digitalny prijem a digitalny tuner.

Tie tvoje argumenty sa daju aplikovat na cokolvek.
biker610i
Light Star
Light Star

zatial to mam vyriesene tak ze mam v pc lacny usb tuner A-link DVB-T USB TV dongle DTU co som si kupil k notebooku a v nom pichnutu dvb-t antenu solight HN55. ale tento usb tuner neprijma anlogovu tv a niektore programy cez neho nejdu a nerozpozna kodovany signal pricom klasicka tv ano
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ryan Giggs - Ty si napisal ze, citujem "problem nie je", ale moze byt, moze byt aj pri digitale, ale to nemeni nic na tom, ze tvrdenie, ze "problem nie je" diskutabilne je. :wink:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ale nie v takom zmysle. Pisal som že nie je problem s podporou novych OS. A nie že sa tam nemôže vyskytnuť nejaky iny problem. To predsa plati pre každy HW. Nabuduce čitaj lepšie, resp. nevytrhavaj veci z kontextu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ryan Giggs - ja som to myslel tiez v inom zmysle a aj som to napisal, ale ty si to asi tiez dobre neprecital a vytrhol si len cast z kontextu - pritom ja som odcitoval cely tvoj prispevok.
biker610i
Light Star
Light Star

tak nakoniec som kupil tuner aver tv hybrid h830 a ten bez problemov chyta aj analogovu kablovu tv ale je pomerne dost drahy cca 60 e http://tv-tunery.heureka.sk/avermedia-a ... r-hd-h830/ 8)
Napísať odpoveď