Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Zdravim, dufam ze chapete situaciu, ja som ten modry a odbocujem z hlavnej doprava, oprotiiduci oranzovy odbocuje z hlavnej dolava, kto ma prednost ak sa stretneme na takejto krizovatke?
Pokiaľ tam nie sú značky, tak prednosť by si mal mať Ty.. už len preto, že platí prednosť sprava.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Modry, nie je o com. Kedysi som tiez casto jazdil po presne takejto krizovatke a par krat sa mi stalo, ze som isiel po modrej trase a auto po oranzovej trase mi nedalo prednost.
-
Fabo
Hardcore addict
Modry, ako mi dnes trochu netaktne pripomenul pan na oktavii (trochu som neodhadol, myslel som ze ide pomalsie, musel pribrzdit, no... zas nie havarijny stav)
Okrem toho, ze prednost zprava, by uvazoval aj s tym, ze ty odbocujes z hlavnej doprava, on dolava, tympadom ti ma dat prednost aj ked uvazujeme cely priestor za jednu krizovatku.
Okrem toho, ze prednost zprava, by uvazoval aj s tym, ze ty odbocujes z hlavnej doprava, on dolava, tympadom ti ma dat prednost aj ked uvazujeme cely priestor za jednu krizovatku.
K tejto križovatke ma zaujíma, ako by to bolo, keby ja idem po oranžovej a druhý ide v opačnom smere modrej.
-
Grim
Darca
...myslím, že by mal ísť po modrej, ktorú som tam dokreslil...v tom prípade je to jasné...ale pre istotu som tam nakreslil aj zelenou, ako si to pravdepodobne myslel ty...
No standardne by to malo byt tak ako je nakreslene modrou, ale mame tu aj krizovatku, kde sa chodi tak ako je nakreslene zelenou. No a tam si prave vela ludi neuvedomuje, ze maju davat prednost sprava a aj ked tam nie je poriadne vidiet, tak chodia ako keby nic.
Konkretne tu: https://www.google.sk/maps/@48.6409462, ... hQ-koQ!2e0
Konkretne tu: https://www.google.sk/maps/@48.6409462, ... hQ-koQ!2e0
Teraz nenarážam konkrétne na nikoho, ale dosť ma zaráža koľko ľudí denne jazdí po slovenských cestách vôbec netušiac ako fungujú prednosti a križovatky, prípadne kedy a ako sa dávajú smerovky a potom sa pýtajú na internete čo majú vlastne robiť. Čo robili v autoškole a kto im dal vodičák?
...a to ani nepočítam koľko ľudí žije v tom (a ešte to šíria po sociálnych sietach) že na rýchlostnej ceste je MPR 110 a iných bludoch...
...a to ani nepočítam koľko ľudí žije v tom (a ešte to šíria po sociálnych sietach) že na rýchlostnej ceste je MPR 110 a iných bludoch...
Grimova krizovatka po ktorej sa jazdi zelenou farbou je pri Martine medzi obcami Pribovce a Kostany nad Turcom, tam je presne tento system. Mnoho ludi ked boci vlavo, tak si neuvedomuje, ze dava najskor prednost oranzovemu, pripadne sa rvno postavi do cesty a zablokuje to tam.
Steju dobre napisal, co ti ludia robili v autoskole a kto im dal vodicak?
Steju dobre napisal, co ti ludia robili v autoskole a kto im dal vodicak?
tak to je podla mna jasne ze ked odbocujem vlavo tak davam prednost oprotiiducim autam
takych krizovatiek je omnoho viac
Lebo taká situácia, že som išiel po oranžovej sa mi pred týždňom stala a vodič po zelenej ma vytrúbil.
-
iceman1414
Medium Star
Ja sa chcem spýtať ako sa má ísť po tejto križovatke? https://www.google.sk/maps/@48.4297889, ... rNeEnw!2e0 ja chcem ísť doľava a mám ísť tak že hneď doľava alebo doprava a potom doľava? Dúfam že ma chápete
a ak mám ísť hneď doľava a z tade ide auto, kto má prednosť?
Ja by šiel hneď doľava a potom by správne si mal mať prednosť Ty.. ale vzhľadom na šírku cesty bude mať prednosť to väčšie a silnejšie auto.. 
Celá tá križovatka je nejaká divná. Ale keďže nikde nie je žiadna značka "zákaz vjazdu", "prikázaný smer", "jednosmerná cesta" atď, tak by som sa normálne na tej Ypsilon-ke vydal hneď po ľavej ceste. Nepokračoval by som po pravej ceste, kde by som ďalej aj tak odbočil doľava.
-
t0m4s3
Admin
Staci sa pozriet kusok dalej a zistis aky tvar ma dana krizovatka a ktora cesta je hlavna 
https://www.google.sk/maps/@48.4302677, ... EFnT8g!2e0
https://www.google.sk/maps/@48.4302677, ... EFnT8g!2e0
t0m4s3 tú značku som videl. Tú križovatku som si cez google maps (respektíve street view) prešiel z každej strany a keďže tam nikde nie je ani jedna značka ("zákaz vjazdu", "prikázaný smer", "jednosmerná cesta"), ktoré som spomenul vyššie, riešil by som to tak, ako som to aj napísal 
-
t0m4s3
Admin
Zle som zaradil prispevok,resp. chyba mi tam citacia - nebol smerovany primarne tebe, ale iceman-ovi
Neviem či som správne vložil príspevok ... ale ...
Doviezol som si auto. Malo ešte nemecké značky, prebehla KO, žiaosti, + reckyklačný fond, vďaka ktorému musím čakať min. 11 dní (podľa skúseností iných to trvá cca 3 týždne)
Je nejaký spôsob ako môžem s autom zatiaľ jazdiť ? Existujú nejaké prenosné dočasné značky na slovensku, ktoré nemusím riešiť cez tretiu stranu? Volal som na úrad dopravy a tam ma doslova vysmial, že im sa nechce nič také robiť, že je to veľa papierovačiek pre nich a že ku každej jazde musím mať povolenie ? ..
Tu som našiel na 15dní http://www.prevozneznacky.sk/index.php/sk/cennik
Je toto naozaj jediná možnosť ako jazdiť skôr ?
Doviezol som si auto. Malo ešte nemecké značky, prebehla KO, žiaosti, + reckyklačný fond, vďaka ktorému musím čakať min. 11 dní (podľa skúseností iných to trvá cca 3 týždne)
Je nejaký spôsob ako môžem s autom zatiaľ jazdiť ? Existujú nejaké prenosné dočasné značky na slovensku, ktoré nemusím riešiť cez tretiu stranu? Volal som na úrad dopravy a tam ma doslova vysmial, že im sa nechce nič také robiť, že je to veľa papierovačiek pre nich a že ku každej jazde musím mať povolenie ? ..
Tu som našiel na 15dní http://www.prevozneznacky.sk/index.php/sk/cennik
Je toto naozaj jediná možnosť ako jazdiť skôr ?
-
Fabo
Hardcore addict
Mal si si kupit 30dnove nemecke znacky, mal by si klud...
teoreticky sa daju vybavit aj cez net, oficialne to nie je, ale ked tak je to moznost. Len musis dat dalsie evry za to.
Inak jedine ze by si mal nejakeho kamarata s autosalonom, ktory by ti docasne strelil Mkovu znacku...
teoreticky sa daju vybavit aj cez net, oficialne to nie je, ale ked tak je to moznost. Len musis dat dalsie evry za to.
Inak jedine ze by si mal nejakeho kamarata s autosalonom, ktory by ti docasne strelil Mkovu znacku...
-
RATZINGER666
Darca
ak to nie je problem zaplatit, tak si objednaj prevozky, na druhy den ich mas doma
na cervenych M-kovych znackach mozes jazdit iba s novym vozidlom pod registraciou na vyrobcu alebo zmluvneho dodavatela, na ktoreho je aj poistene, inak sa cervena znacka ani poistit neda, takze v pripade poistnej udalosti mas problem... a pravdepodobne aj ten, ktory Ti ju dal...
na cervenych M-kovych znackach mozes jazdit iba s novym vozidlom pod registraciou na vyrobcu alebo zmluvneho dodavatela, na ktoreho je aj poistene, inak sa cervena znacka ani poistit neda, takze v pripade poistnej udalosti mas problem... a pravdepodobne aj ten, ktory Ti ju dal...