Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DENNY
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Ste proti konzumacii mäsa?

Príspevok od používateľa DENNY »

suhlasim s peterkozel - proti vegetarianom ako takym nemam nic, ale ked vegetariani odsudzuju ludi co jedia maso ako nejakych vrahov, zlych ludi, blbcov a pod. tak potom je to uz na zamyslenie, cim sa ludstvo zacalo zivit, ci masom ci rastlinami ...

ako som pisal, proti veganom nemam nic zle, nech kazdy poziva to co sam chce a co uzna za vhodne, ja konzumujem akekolvek maso a tiez som zdravy, necitim sa zle ani nic podobne. nemam problem zjest aj zeleninovu misu napriklad so syrom, kde nie je ani kusok masa a dokazem sa najest aj z toho. proste zjem vsetko, ale do mojho jedalneho listka bezpochyby patri aj masita strava.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

však pozri sa, keď je človek blbec je jedno či je alebo neje mäso :) .... teda, chcem povedať, že so stravou to nemá nič spoločné ale len so spôsobom myslenia ...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja by som tazko vydrzal bez masa, par dni, tyzden mozno ale potom by to chybalo...a chuti mi tak preco prestat
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

gulas nas kazdodenny... :D takze asi tak jak uz spomenul guess nadomnou
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Rethon »

Nemám nič proti konzumácií mäsa, no v poslednom obdobý pozorujem že ho potrebujem akosi menej. Tak som si trocha upravil jedálniček, zaradil do neho viac ovocia a zeleniny. Mäso konzumujem len jeden/dva krát do týždňa, aj to len v jeho najčistšej forme. To znamená, žiadne konzervy, klobásy, párky, jaternice (škoda, boli celkom chutné), a podobné produkty vyrobené v podstate z odpadového materiálu (kože, chrupavky, uši, a bohvie čo ešte).

A začínam sa cítiť oveľa lepšie (tak ľahko), to ale robí hlavne to ovocie.

Inak rovnako nemám nič proti vegetariánom, a vôbec nikomu. Nech si každý chaluje čo mu chutí. :D
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

guess.whoo napísal:ja by som tazko vydrzal bez masa, par dni, tyzden mozno ale potom by to chybalo...a chuti mi tak preco prestat
Kebyze sa ocitnes aspon na tyzden v tych tzv. ''bio farmach'' a uvidis ake maju podmienky chovna na maso pre velkosklady a velkoobchody tak by si si 2x rozmyslel, ci to co si si kupil niekde v supermarkete budes niekedy jest.
O inom je naozaj bio chov farmarov, kde ked poznam overeneho farmara alebo statkara a viem ako sa poctivo stara a vykrmuje svoje osadenstvo, tak to uz je poznat aj na chuti alebo vizualne.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

ak sa môžem podeliť, tak už som 3 roky a 3 mesiace bez mäsa ( pričom 1 rok bol čisto na rastlinách ale pri tradičnom varení rodičov a starých rodičov je to nadľudský výkon :D ) a začinam s bezpšeničnou "dietou" ( viac info v knihe William Davis - Život bez pšenice ) a som úplne v pohode :) keď si viac naštudujete o dusitanoch v mäse a máte problémy s krvou tak by ste sa mali nad konzumáciou mäsa tuho zamyslieť a dohľadať si info o tom :) ... samozrejme každý sme iný ( či už fyzicky alebo psychicky ) nastavení a inak sa naše telo chová pri zmene :) ale tvrdenie, že "moje telo potrebuje mäso" je podľa mňa ( skúsenosti aj znalostí ) mylné .... potrebuje to maximálne ego, resp. myseľ alebo ako by som to povedal, nejaké psychické uspokojenie ( nemusí to byť len chuť ) ...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Clovece, ja ked tak nad tym premyslam.... ked budem nejest maso, lebo maso, nejest mliecne vyrobky a vajcia, lebo aj to je zivocisne, nejest zemiaky lebo skrob, nejest obilniny lebo lepok...co mi ostane okrem tabletiek?

Ja razim teoriu, ze jem to, na co mam chut, lebo aj to je sposob tela pytat si co treba.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

nj pokiaľ máš už "rutinné stravovanie" a potom spravíš nejakú radikálnu zmenu ( napr. vyradíš maso ) a nemáš ani štipku info o tom, aké recepty by si mal podľa tvojich zásad stravovania zvoliť tak si v koncoch :) preto treba byť vyzbrojený čo najviac info - teda to zahŕňa aj recepty a pod :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Fabo napísal: Ja razim teoriu, ze jem to, na co mam chut, lebo aj to je sposob tela pytat si co treba.
Kamo, tak to by mi asi zlyhala pecen :smt046

Ale nie, mas pravdu, je to asi v tak, no je to velmi tenky lad, lebo clovek si rychlo navykne na kadejake somariny, sladkosti, nezdrave jedla a podobne...treba davat bacha, nieze mam od rana do vecera chut na cokoladu, tak nebudem jest nic ine iba cokoladu.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

inak, skús sa nad tým zamyslieť, či je to fakt "to" čo si telo pýta alebo len tvoja myseľ :) a ako ti dá telo najavo, že to čo ješ je OK alebo je to odpad resp. ako sa prejavuje jedenie "zlého" jedla na tele :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Lubos, tak je dobre to trochu diferencovat... pyta si tvoje telo cokoladu... alebo nieco sladke, cukor obecne, energiu? V tom pripade mozes nahradit napriklad medom.
Plus samozrejme to, ze mam chut na cokoladu, neznamena ze musim zjest pol kila cokolady.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Korag napísal: Kebyze sa ocitnes aspon na tyzden v tych tzv. ''bio farmach'' a uvidis ake maju podmienky chovna na maso pre velkosklady a velkoobchody tak by si si 2x rozmyslel, ci to co si si kupil niekde v supermarkete budes niekedy jest.
O inom je naozaj bio chov farmarov, kde ked poznam overeneho farmara alebo statkara a viem ako sa poctivo stara a vykrmuje svoje osadenstvo, tak to uz je poznat aj na chuti alebo vizualne.

nepotrebujem sa niekde ocitat, pozeram rozne dokumenty a vidim ako to tam chodi. doma konzumujem bio maso (doma chovane) a ked som v praci a nemam chut na salat alebo palacinky tak si dam maso. neriesim to odkial je, ci bolo v jednej stodole milion alebo tisic kureniec naraz...ide mi o ukojenie potreby a na to staci aj tyrane maso. ked chcem dam si nieco zdrave, ked nemam cas riesit taketo blbosti tak to neriesim.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

ja si myslím že to je z veľkej časti aj o pohodlnosti..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

suhlasim. ako som pisal, casto nemam cas vyberat potraviny podla povodu, zlozenia a pod. a uz vobec si neviem predstavit, ze by som uplne zmenil repertoar receptov
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ahojte,

čítalabsom staršie príspevky (aj svoje) a musela som sa smiať a najmä, ako sa to všetko mení. Myslím, že v mojom poslednom príspevku z roku 2012 som skúšala jesť mäso. Ak si dobre spomínam, tak mi to vydržalo len pár týždňov, lebo chutilo desne (sorry, všežravci a všetci karnivori :-D). Momentálne som len na rastlinnej strave. Vravím rastlinná, lebo nemám rada slovo vegán. Vegáni sú vždy tí trhlí a ja som bola trhlá asi vždy. No a je zaujímavé vidieť a všetko to s odstupom času prehodnocovať, ako sa človek vyvíja. Možno raz budem totálny zástanca mäsitej stravy. Who knows. Som stále ale veľmi tolerantný človek a asi najviac mi na vegánoch vadí, ked chcú svoje názory celej spoločnosti presadiť, ale presne toto mi vadí aj naopak, ak to zase tá druhá strana nevie akceptovať. Myslím, že vo svojom vnútri som strašne dlho túžila po tom, vynechať všetky živočíšne produkty, ale bránili mi v tom všetky tie predsudky, narážky a blbé poznámky všežravcov. S ktorými treba skoro denne bojovať. Pri tom, ja mám doma aj bryndzu dovezenú zo Slovenska aj mäso, ked príde návšteva. Takže je to ešte asi na dlho, kým sa obe strany začnú chápať a nie len urážať a večne odsudzovať len kvôli tomu, čo kto je...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja som šťastný za existenciu vegánov. :hehe:
Prílohy
1378234_625x.png
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nepochopil som to Andi

vsak nech si kazdy tlaci do hlavy to, co mu chuti a co mu nerobi zle..ten hype okolo zdravej vyzivy je miestami az trapny
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Istí členovia vegánskeho hnutia si spravili takú mohutnú publicitu svojou vtieravosťou a násilným vnucovaním svojej ideológie, že sa stali predmetom roznych vtipov, ktorých vymýšľanie a tvorba mi prináša veľa radosti a relaxácie. :)

-Telefón zvoniaci v hlbokej noci-
Haló ? Čo sa deje, sú 3 hodiny ráno.
Chcel som ti povedať, že som vegán !
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

vtieranie a nasilna publicita je samozrejme totalny nezmysel. problem je len v tom, ze vacsina spolocnosti su masozravci a potom z nejakych neznamych dovodov vnimaju nejaku tu nevinnu propagaciu vege stravy jak utok na ich hodnoty. tiez nechapem, co su z toho vsetci taki zosrani.
Napísať odpoveď