Banka
Banka
Dobry den prajem, mam jednu otazku a to ohladom banky. Ak pojdem do banky a chcem platit na ucet a nie nechcem platit z uctu na ucet, ale vlozit hotovost na niekoho ineho ucet(fyzicka osoba) a tie z vlozit na ucet istej firmy peniaze da sa to ? Napr pridem zlozim 50e a poviem ze to chcem na tento ucet s tymto cislom uctu, tento variabilny symbol a tento konstantny symbol. Dakujem.
Re: Banka
dakujem a pojde to aj z jednej banky do druhej, alebo mam ist do tej banky kde prijemca ma vedeny ucet? (viem ze ked pojdem do rovnakej banky, tak to bude rychlejsie prevedene, ale zaujima ma ci sa da aj z druhej aby som s anemusel trebat 25km do druhej banky) Dakujem
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
nebolo by jednoduchsie niekomu, kto vie pouzivat internetbanking dat cash, nech to tam posle?
nevidim v dnesnej dobe, nejaky dovod nato aby clovek chodil po bankach a pisomne vypisoval prikazy na vklad na ucet.
nevidim v dnesnej dobe, nejaky dovod nato aby clovek chodil po bankach a pisomne vypisoval prikazy na vklad na ucet.
zelovoc - dovodov moze byt viacero:
- ked niekomu nechodi vyplata na ucet, nema fyzicky peniaze na ucte, musel by si vkladat peniaze na svoj a nasledne posielat na iny cez IB
- nema ziadny vlastny ucet (aj kvoli prvemu dovodu), poznam viac takych ludi
- ma internetovu banku kde sa neda vlozit hotovost
- prevod cez IB do inej banky trva 1 pracovny den, vklad na pobocke je prevedeny okamzite (min. v TB)
Inak potvrdzujem ze vklad do Tatra banky na firmeny ucet je bez poplatku (ak to teraz nezmenili).
- ked niekomu nechodi vyplata na ucet, nema fyzicky peniaze na ucte, musel by si vkladat peniaze na svoj a nasledne posielat na iny cez IB
- nema ziadny vlastny ucet (aj kvoli prvemu dovodu), poznam viac takych ludi
- ma internetovu banku kde sa neda vlozit hotovost
- prevod cez IB do inej banky trva 1 pracovny den, vklad na pobocke je prevedeny okamzite (min. v TB)
Inak potvrdzujem ze vklad do Tatra banky na firmeny ucet je bez poplatku (ak to teraz nezmenili).
Vypisovat pri vklade nic netreba. Uz asi kazda banka umoznuje ustne vlozit peniaze na ucet - povies sumu, cislo uctu, das obciansky, pripadne povies variabilny symbol alebo poznamku. Po vlozeni si mozes dat vytlacit doklad.
-
AllGoneDead
Medium Star
Chcel by som sa opytat ci neviete kolko percent z platby kartov v eshope strhavaju banky pri sluzbach eCard(vub), cardPay(tatra), eComm(CSOB), pripadne TrustPay?
-
AllGoneDead
Medium Star
Nuž tak zatiaľ len také všeobecné čísla, ktoré sa mi podarilo získať:
VÚB: 1,9-2,5% pri platbe VISA, Maestro, Master Card a 2,5-3,5% pri platbe AMEX, Dlners. Zriaďovacie poplatky vraj nemajú žiadne. No a to rozmedzie vypočítavajú podľa faktorov ako segment tovaru, zákazníckej základne atď.
Trust Pay: Majú fixný poplatok 0,2 eur z každej platby + nejaké %. Z bankovej platby je to 1,29% a z platby kartou 1,99%. Ďalej majú poplatok za vedenie účtu 5 eur/mesiac. Rovnako ako VÚB žiaden zriaďovací poplatok.
VÚB: 1,9-2,5% pri platbe VISA, Maestro, Master Card a 2,5-3,5% pri platbe AMEX, Dlners. Zriaďovacie poplatky vraj nemajú žiadne. No a to rozmedzie vypočítavajú podľa faktorov ako segment tovaru, zákazníckej základne atď.
Trust Pay: Majú fixný poplatok 0,2 eur z každej platby + nejaké %. Z bankovej platby je to 1,29% a z platby kartou 1,99%. Ďalej majú poplatok za vedenie účtu 5 eur/mesiac. Rovnako ako VÚB žiaden zriaďovací poplatok.
-
blackieees
Medium Expert
Ktore banky patria u nas k "menej konzervativnym"?
-
blackieees
Medium Expert
Napr. banku, ktora mi za tych istych podmienok poskytne uver, na rozdiel od konkurencie, hoc aj za vyssiu urokovu mieru. T.j. banka, ktora ma rada aj rizikovejsich klientov?! Alebo na Slovensku su banky +/- na rovnakej "rizikovej vlne"?