beton

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: beton

Príspevok od používateľa Gothar »

butthead napísal:vyuzijem tuto temu ak to nerobi problem... nie som odbornik v stavebnictve, tak sa chcem opytat tu znalejsim, meni beton vyznamne vysku pocas schnutia ? napr. zaliata podlaha novym betonom cca 15 cm, ci zostane zachovala vyska ako bol beton zaliaty a zarovnany, mozno nejaky ten milimeter ako voda vystupi na povrch ? diky
Ak ho tam iba vylejes, tak klesne vyraznejsie. Ak ho priebezne zhutnujes a ma spravnu konzistenciu, tak klesne minimalne, fakt iba par milimetrov a z pohladu stavbara je to zanedbatelne, pretoze sa to dorovna lepidlom pod podlahou alebo inym materialom, ktory este pojde na ten beton.
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: beton

Príspevok od používateľa Curuj »

butthead napísal:vyuzijem tuto temu ak to nerobi problem... nie som odbornik v stavebnictve, tak sa chcem opytat tu znalejsim, meni beton vyznamne vysku pocas schnutia ? napr. zaliata podlaha novym betonom cca 15 cm, ci zostane zachovala vyska ako bol beton zaliaty a zarovnany, mozno nejaky ten milimeter ako voda vystupi na povrch ? diky
počítaj tak 0,7mm/m pri tuhnutí betonu :) ako píše Gothar - zanedbateľné. Viac sa to prejaví na vodorovných rozmeroch podlahy. ale ak to nie je niečo fakt veľké, tak nerieš. Oddilatovanie od stien ale nie je odveci. Záleží od skladby podlahy
Napísať odpoveď