Referendum o rodine

Diskusie na politické témy...

Zúčastníte sa na referende?

Áno a na všetky otázky odpoviem áno
22
16%
Áno a na niektorú z otázok odpoviem nie
13
9%
Áno a na všetky otázky odpoviem nie
3
2%
Nie
92
66%
Ešte neviem
9
6%

Celkom hlasov: 139

mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Referendum o rodine

Príspevok od používateľa mLuks »

pegasusss napísal:sory ale toľko osočovania v jednom príspevku ?
osočovania? ty sám si teraz napísal, že tvoja myšlienka je nereálna. A ja sa ťa pýtam, prečo na základe svojej nereálnej a vymyslenej myšlienky chceš rozhodnúť o zákaze adopcii homo pármi? slová fantazmagoria a stupídnosť boli na mieste v tomto prípade, si myslím. Nimi som ti len jasne dal najavo, že píšeš blbosti.
pegasusss napísal:keď budú homo rodičia vychovávať dieťa, vychovajú z neho hetero alebo homo ? čo myslíš, kto mu pojde príkladom - tým pádom je veľmi pekná cesta ku veľa homo a málo hetero
Od prvej strany tejto témy som si hovoril, že toto tu raz určite niekto vytiahne. A dočkal som sa.

Tak mi vysvetli ako je možné, že z detí vychovávaných v hetero rodinách sú homosexuáli. Kto im išiel príkladom? Odkiaľ nabrali tu homosexualitu, keď celý čas mali pred očami "tradičnú" rodinu, mamku a ocka, muža a ženu? Ako je to možné?
A podľa tvojej logiky, ak dám homo dieťa do hetero rodiny, tak sa z neho stane hetero dieťa?

A odpoveď na tvoju otázku. Sexualitu máme vrodenú, čiže je jedno kto bude dieťa vychovávať. Jediné čo dokážeme so sexualitou je, že ju vieme potláčať.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

To je umyselna cielena propaganda voci sexualnej vychove, paradoxne z ideologicky uplne nekompatibilnych taborov - evanjelicka cirkev a rozne ine protestanske cirkvi z USA + ruska pravoslavna cirkev podporovana putinovym rezimom. Ak si vsimate tie komentare na internete, tak je to stale o tom istom, ako keby doslova bol niekto plateny za to, aby spamoval stale to iste cez copy / paste. Argumenty ziadne, len papagajovanie o tom, ako sa deti v skolke alebo na prvom stupni ZŠ budu ucit masturbovat a sexovat, co su uplne hluposti. A ten kto nieco take tvrdi, tak nema ani minimalne povedomie o tom, co sa na takej sexualnej vychove vlastne vyucuje a kedy sa to vyucuje.

Tiez celkom nerozumiem, preco sa neustale rozne krestanske skupiny snazia montovat do statneho skolstva. Ved zijeme vo vyspelom demokratickom rezime, kde existuju cela pluralita roznych "inych" skol, vratane tych cirkevnych, tak preco svoje deti nedaju tam? A tam nech si tie deti ucia aj to, ze je Zem stredom vesmiru a cely svet ma 5000 rokov, mne to je uplne jedno. Ked rodicia chcu, aby ich deti mali rovnako vymyty mozog, tak prosim... V USA mozu rodicia vzdelavat deti este aj v tzv. domacom vyucovani.

Lenze nie, oni si musia svoje decka supnut ako na truc do statnej skoly. A potom zrazu maju celu kopu vyhrad voci obsahu vyucovania, lebo "vyhrada svedomia" a je to proti ich nabozenskym hodnotam. Vadi im sexualna vychova, vadia im spolocenske vedy, vadi im vyucovanie evolucnej teorie, vadia im hodiny fyziky... Potom sa niekolko rokov sudia so statom a nakoniec tocia dojemne videa, ako sa im hnusny stat stara do toho, co sa budu ich deti ucit a navyse, ked deti umyselne neposielali na vyucovanie, tak sa cuduju, preco dostali pokuty alebo boli sudne stihani. Stoji im to za to? Sa cuduju, ze stat sa montuje do vyucby ich deti aj ked ich dobrovolne prihlasili na statnu skolu, pritom mali aj ine moznosti.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

vplyv výchovy homo rodičov na dieťa - http://www.hfi.sk/analyzy/116-su-deti-h ... odicov-ine - ale je to len jeden sumár, je tam aj poznamenané, že tie vzorky nie sú ok

ak mi dokážeš, že homosexualita je vrodená, som ochotný odpovedať na druhú otázku "nie" ....
Tak mi vysvetli ako je možné, že z detí vychovávaných v hetero rodinách sú homosexuáli. Kto im išiel príkladom? Odkiaľ nabrali tu homosexualitu, keď celý čas mali pred očami "tradičnú" rodinu, mamku a ocka, muža a ženu? Ako je to možné?
- lebo ich nevychovávaju len rodičia ? :)
doposiaľ som si myslel, že to je biológia+výchova ( kde sa nemyslí len ale aj na výchovu rodičov ... ) kde pracujú obe zložky naraz tzn. možnosť hetero aj homo je u každého a záleźí na "ňom" , ktorú zložku bude rozvíjať a ktorú potáčať ... ale ak je to len bio tak potom beriem späť všetko čo som povedal k 2.otázke ....
Jediné čo dokážeme so sexualitou je, že ju vieme potláčať.
- tak teraz tvrdíš, že sa to dá aj výchovou alebo to zle chápem ? - keď celý život bude v homorodine dieťa potláčať svoju hetero orientáciu tak z neho bude hetero ?
Od prvej strany tejto témy som si hovoril, že toto tu raz určite niekto vytiahne. A dočkal som sa.
nj, tak treba, lepšie ako keby že nenapíšem a bol by som v nevedomosti :wink:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

butthead napísal:celkom zaujimavy blog o homosexualite

http://protestantka.blog.pravda.sk/2012 ... a-vrodena/
- Milujem clanky, ktore pisu "napriklad jedna studia"...proste umyselne vypichuju zavery studie, ktora im vyhovuje a umyselne ignoruju ine studie. Takto sa seriozne clanky nepisu. Ani veda takto nefunguje.
- Dookola opakovane klamstvo, ze podpora homosexuality = narast poctu homosexualov, vid Rim, Grecko a co ja viem co. Ludia, co take hluposti pisu, vobec nerozumeju tomu, s cim vsetkym sa gejovia a lesby musia vysporiadavat. Za socializmu u nas homosexualita neexistovala, teda aspon podla komunistickej strany, realne bola situacia ina. Rovnake je to teraz v arabskych krajinach, oficialne tam homosexualita neexistuje, tak na co potom maju zakony proti homosexualite, ked udajne homosexuali neexistuju? Pocet gejov a lesieb v populacii bol vzdy rovnaky, je to len o tom, ako sa k nim stavia spolocnost a stat, potom su viac alebo menej viditelni a viditelne.
- Dalsia dookola omielana hlupost, ze homosexualita bola odstranena zo zoznamu chorob, nie na zaklade medicinskych kriterii, ale na zaklade silneho politickeho lobingu. Okrem toho, ze to nie je pravda, tak som v takto ladenych clankoch nikdy nevidel napisane, na zaklade akych kriterii sa homosexualita vobec na ten zoznam chorob dostala. Preco? Lebo im to uz nepasuje do ich konstruktov?
- Neustale strasenie heterakov o tom, ze ich niekto za ich heterosexualitu bude trestat.
- Blbosti o tom, ako sa tisicky gejov "vyliecili". Tie tvrdenia su podlozene na praci istej skupiny alebo skupin v USA, ktora sa zaoberala liecenim homosexualov. Najvacsia z nich svoju cinnost ukoncila nejake 1-2 roky dozadu, kedy jej zakladatel priznal, ze je gej a cely ten boj za liecbu homosexuality bol odrazom jeho vnutorneho boja. U nas sa liecbou homosexuality zaobera len psychiater Alojz Rákus, napriek tomu za celu svoju karieru nevyliecil ani jedneho. Cela slovenska vedecka spicka je proti liecbe homosexuality. V clanku sa pise, ze psychiatri s inym nazorom su za to perzekuovani. Tak ako je potom mozne, ze Rakus desatrocia funguje ako psychiater?

Staci si pozriet zdroje clanku a hned je jasne, odkial vietor fuka. Alebo par uvodnych riadkov o tom, co autorka blogu napisala o sebe.
mLuks
Addict
Addict

pegasusss napísal:ak mi dokážeš, že homosexualita je vrodená, som ochotný odpovedať na druhú otázku "nie" ....
Tak ty tresneš blud a ja ti mám dokazovať, že si tresol blud? To je ako keď veriaci žiadajú, aby som dokázal neexistenciu boha, lebo ak to neviem dokázať, tak boh existuje. Ty si obháj svoj názor, že sexualita sa dá vychovať. Ľaváctvo/praváctvo sa vychováva alebo sa s ním narodíš?
pegasusss napísal:- lebo ich nevychovávaju len rodičia ?
Wtf? A kto ich vychováva? A adoptované hetero deti v homo rodine budú vychovávať len rodičia, že sa z nich stanú homo? Alebo ako? Kde má byť ten akože rozdiel vo výchove?
pegasusss napísal:možnosť hetero aj homo je u každého a záleží na "ňom" , ktorú zložku bude rozvíjať a ktorú potáčať
od malička sú deti rodičmi a rodinou vedené k hetero vzťahom. Ak dieťa začne chodiť do škôlky, školy tak sa ho stále rodina vypytuje či už má nejaké frajerky a koľko a pod. Prípadne ak dieťa ide na tábor či niečo pod. (také niečo zažil už asi každý). Ak by si mal pravdu s výchovou, tak tento fakt, že je od malička deťom do hlavy vštepovaný hetero vzťah by to ovplyvnil na toľko, že by sme homo ľudí pomaly ani nemali (môj názor). No aj napriek tomu, že táto hetero masáž je tak intenzívna a v podstate trvá od malička máme dnes homo ľudí. Prečo? Lebo sa to vychovať nedá.
pegasusss napísal:- tak teraz tvrdíš, že sa to dá aj výchovou alebo to zle chápem ?
áno, zle si to pochopil. Potláčať, myslím nepriznať sexualitu pred ostatnými, pred rodinou atď. Teda cítiť sa ako homo, no tváriť sa ako hetero aby bolo všetko ok. Teda snažiť sa to potlačiť, či už kvôli rodine, kamarátom okoliu, ktorí by to neakceptovali, kvôli predsudkom spoločnosti a pod. Teda báť sa, byť tým na čo sa v skutočnosti človek cíti. Nemyslím tým, že rodič zistí, že jeho dieťa je homo a bude sa to snažiť potlačiť výchovou u toho dieťaťa, to sa nedá, neprevychová ho na hetero aj keby sa poskladal.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

pegasusss napísal: viem, kam tým mieriš :D ale zabudol si, že princípy fyziky nehodnotíme morálne, to isté platí pri rozhodovaní etickej a náboženskej výchovy, kde má rodič právo rozhodovať kam dieťa pôjde ( ikeď nie vždy je to ok = právo dieťaťa je potlačené ale zodpovednosť za dieťa nesie rodič .... teda za predpokladu, že rodič neberie v úvahu požiadavky dieťaťa...
Sexuálna výchova nie je len morálka, ale sú to predovšetkym fakty z oboru biológie. Ochrana, STD, atd.
Argumentácia ohľadom náboženstva sa mi tiež nelúbi, pramení to z mojich názorov a postojov, ktoré sa dajú dočítať v téme o náboženstve.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

no prozi sa, neviem ako ti to mám dokázať, keď že nie som vedec alebo výskumník, ktorý skúma tieto problémy a píše štúdie ohľadom toho a keď niečo postnem tak ty môžeš postnúť zasa opak tým pádom neviem "ako ti to mám dokázať" ? ... poznám ľudí, čo neboli od narodenia praváci alebo ľaváci ( proste nevedeli ktorou rukou robiť tak zapájali obidve ) ale v dospelosti už boli naučení používať obe ruky na rovnakej úrovni čiže ani ľavák ani právak ? ;)

ďalšia vec je, my sa bavíme vo veľmi zjednodušenej miere - kde sa hovorí o absolútnej výchove rodičov pri homo a potom keď ideš do hetero tak už sa relativizuje - že je toľko a toľko alkoholikov rodičov, týraných deti a ja neviem čo ... to mi príde ako troška scestné ...

kto vychováva deti okrem rodičov? = média ( alebo také že "Consuming Kids" poznáš ? ), škola, starí rodičia, bratranci, sesternice etc. ... rozdiel vo výchove ,hah, no počkaj, čo je to "výchova" ? ;) asi tam bude problém .... bavíme sa asi o výchove ohľadom sexuálnej orientácie ... ale okej, vysvetlil si mi to v predchádzajúcom príspevku :)
Andi_Cibula napísal:]Sexuálna výchova nie je len morálka, ale sú to predovšetkym fakty z oboru biológie. Ochrana, STD, atd.
Argumentácia ohľadom náboženstva sa mi tiež nelúbi, pramení to z mojich názorov a postojov, ktoré sa dajú dočítať v téme o náboženstve.
neviem ako ty, ale my sme sa tie fakty učili na biológii :) alebo to už aj z biológie odstránili ?
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

pegasusss, predpokladam, ze sa povazujes za heterosexuala. Moze ta niekto prevychovat na homosexuala? Toho sa bojis ?
pegasusss
Light Professional
Light Professional

matki napísal:pegasusss, predpokladam, ze sa povazujes za heterosexuala. Moze ta niekto prevychovat na homosexuala? Toho sa bojis ?
ako si si mohol všimnúť, tak človek sa vychováva, keď je dieťa a nie keď už je dospelý ( mám 23 ;) )

... ale tomás mi to vysvetlil vyššie tak nemusíš reagovať ..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Inak som aj zvedavy, kto by tu sexualnu vychovu u nas vyucoval. Na strednej sme mali sexualnu vychovu asi takym sposobom, ze jeden den nas oddelili chlapcov od dievcat a potom za nami prisiel telocvikar (ucil aj biologiu), cely cerveny s roztrasenym hlasom a rozdal nam kondomy s tym, ze vsak vy uz viete, na co to je, nemusim vam k tomu nic hovorit, ze? Dievcata dostali vlozky a tampony a tym to skoncilo. Ziadne informacie od ucitelov, keby aspon nejake brozurky rozdali alebo co. Raz na exkurzii dostala spoluziacka svoju prvu menstruaciu a niektori spoluziaci zjavne nemali ani najmensiu sajnu o tom, co sa s nou deje. Niektori jej kladli velmi hlupe otazky. Nechcel by som byt v kozi tej spoluziacky.

Nic sme sa nedozvedeli o chorobach, o ochrane, o partnerskych vztahoch. Clovek sa nic nedozvedel ani o vlastnom tele, nie este aby sa co to dozvedel o opacnom pohlavy. Akoze mne tie informacie o zenach nie su nejako uzitocne, ale podla mna chalanom heterakom rozhodne informacie o zenach neuskodia :D Ked clovek nic nevie u opacnom pohlavi, tak sa to moze odrazat na partnerskom zivote, nie? V Japonsku to dohnali do extremov s tym, ze segreguju pohlavia uz od skolok, co ma dost vazne nasledky potom v dospelosti, ked sa ocakava, ze sa vydaju / ozenia a zalozia si rodinu.

Takze sme sa spoliehali akurat tak na informacie z netu a roznu šuškandu medzi kamaratmi. Pricom nemusim hovorit, ze na internete je popisanych vela hluposti a 14-15 rovesnici asi tiez nebudu odbornici na sexuologiu, medicinu a partnerske vztahy.

Uz len s vyucbou etickej vychovy su na Slovensku extremne problemy. Je velmi malo pedagogov, ktori maju na to vzdelanie. V praxi sa na mnohych skolach stava, ze eticku aj nabozensku vychovu uci ten isty clovek, dokonca to casto byva nejaka katechetka a podobne. Na strednej som chodil na etiku 8 rokov, z toho 2 roky nas ucila ucitelka s vycvikom na eticku vychovu a boli to uplne uzasne hodiny zamerane na rozvoj osobnosti, sebavedomia, komunikacie, sudrznosti v triede a pochopenia individualnych odlisnosti. Potom ale pani ucitelka isla na matersku a 6 rokov nas ucila zastupkyna, ktora je jednak asi 60 rocna stara dievka a jednak velmi silna katolicka, ktora okrem toho verila aj na silu krystalov a napravovanie energie prostrednictvom diskom. Casto nam na hodinach etickej vychovy citala bibliu alebo rozne nabozensky ladene videa. Ak niekto spomenul, ze sa neciti dobre alebo ho boli hlava, tak cez prestavku musel s nou ist do kancelarie, kde vam na hlavu prikladala tie disky. Ludia vacsinou po par minutach povedali, ze uz ich hlava neboli, len aby odtial mohli vypadnut a dala im pokoj. Co ju len este viac utvrdzovalo v tom, ako to uzasne funguje. Tyzden pred zimnymi prazdninami sme pravidelne isli na povinny koncert do katolickeho kostola. Aby nediskriminovali, tak sa chodilo aj na vychovny koncert do evanjelickeho kostola. Chodil som na 8 rocne statne gymnazium.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

v ktorom veku sa vychovava orientacia, prosim Ta ? aby som vedel, mam teraz 2 rocne dieta. A ako sa to robi?
pegasusss
Light Professional
Light Professional

ephramko, tak potom nie je chyba v látke nastavenej školstvom ale chyba je ( podľa toho, čo popisuješ ) v nedostatočne kvalifikovanom a iniciatívnom personále nie ?

//autoeditácia príspevku (19 Jan 2015, 14:14)
matki napísal:v ktorom veku sa vychovava orientacia, prosim Ta ? aby som vedel, mam teraz 2 rocne dieta. A ako sa to robi?
prepáč nie som psychológ, neviem ti odpovedať na túto otázku, a ako rodič, by mala byť tvoja povinnosť si o tom asi naštudovať nie ? :idea:

kuk prispevok vyššie - editoval som ...
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

Ako je možné, že moja kamarátka má štyroch heterosexualnych súrodencov (bratia aj sestry), ale ona je lesba? To štyroch rodičia vychovali ako heterakov a ju ako homo? :shock:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

pegasusss napísal:neviem ako ty, ale my sme sa tie fakty učili na biológii :) alebo to už aj z biológie odstránili ?
U nás tiež, ale veď to z toho aj vyplýva, právnym výkonom kladného výsledku 3. otázky referenda by znamenalo neúčasť na tých hodinách biológie kde sa toto preberá. :)
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Andi_Cibula napísal:U nás tiež, ale veď to z toho aj vyplýva, právnym výkonom kladného výsledku 3. otázky referenda by znamenalo neúčasť na tých hodinách biológie kde sa toto preberá. :)

no vidíš, takže pokial to bude na biole, a ja v referende dám na 3ku ano a tak to, že dám ano, neznamená že kategoricky odmietam učenie týchto faktov ale že mám možnosť voľby a pokiaľ to bude na biole, tak nemám problem s tým nesúhlasiť :) a vec vyriešená nie ?
mLuks
Addict
Addict

pegasusss napísal:no prozi sa, neviem ako ti to mám dokázať, keď že nie som vedec alebo výskumník, ktorý skúma tieto problémy a píše štúdie ohľadom toho a keď niečo postnem tak ty môžeš postnúť zasa opak tým pádom neviem "ako ti to mám dokázať" ?
Tak potom prečo tu po mne a iných žiadaš aby sme ti dokázali, že sexualita je vrodená, keď ty nám nevieš dokázať tvoje tvrdenie. Nech sa páči, google, knižnica a študuj, čitaj, rovnako ako my.
pegasusss napísal:poznám ľudí, čo neboli od narodenia praváci alebo ľaváci ( proste nevedeli ktorou rukou robiť tak zapájali obidve ) ale v dospelosti už boli naučení používať obe ruky na rovnakej úrovni čiže ani ľavák ani právak ?
Ano predstav si, že svet pozná aj obojručných ľudí. Hlboko sa ospravedlňujem, že som ich nespomenul hneď. Ľaváctvo/praváctvo sa formuje u dieťaťa od mala, niektorí tvrdia, že ľaváctvo je dedičné atď. Niektoré deti jednoducho nepreferujú ani jednu ruku, rôzne veci robia oboma a ostane im to do dospelosti. Opäť ak chceš vedieť viac, študuj, čítaj.
pegasusss napísal:ďalšia vec je, my sa bavíme vo veľmi zjednodušenej miere - kde sa hovorí o absolútnej výchove rodičov pri homo a potom keď ideš do hetero tak už sa relativizuje - že je toľko a toľko alkoholikov rodičov, týraných deti a ja neviem čo ... to mi príde ako troška scestné ...
neviem v akej téme diskutuješ a s kým ale je som tu nič také nespomínal a nevšimol som si aby niekto iný áno. Mám to brať ako trápny pokus...o čo? chcel si niečo zahrať do outu týmto?
pegasusss napísal:kto vychováva deti okrem rodičov? = média ( alebo také že "Consuming Kids" poznáš ? ), škola, starí rodičia, bratranci, sesternice etc.
čiže všetky tieto veci vychovávajú hetero deti v hetero rodinách, preto je podľa teba možnosť, že z hetero detí v hetero rodinách sa stali homo deti/ľudia - a teda ak sa "zmení" sexualita dieťaťa v hetero rodine, tak za to môže vonkajší vplyv
A hetero deti v homo rodinách nevychovávajú všetky tieto veci, ktoré si vymenoval? Tam všetky tieto veci absentujú a jedine homo rodičia vychovávajú to dieťa? - teda ak sa "zmení" sexualita dieťaťa v homo rodine, tak za to môžu homo rodičia

Pretože na moju otázku: "Tak mi vysvetli ako je možné, že z detí vychovávaných v hetero rodinách sú homosexuáli. Kto im išiel príkladom? Odkiaľ nabrali tu homosexualitu, keď celý čas mali pred očami "tradičnú" rodinu, mamku a ocka, muža a ženu? Ako je to možné?" si odpovedal: "- lebo ich nevychovávajú len rodičia ?" . no zároveň tvrdíš, že ak dáme hetero dieťa do homo rodiny, tak z neho bude homo, lebo ho tak homo rodičia vychovajú. tým pádom by pri hetero výchove nemali "vznikať" homo deti/ľudia, ale "vznikajú".

Prečo keď poskladám tvoje myšlienky dokopy, tak z toho vznikne tento nelogický balast? Niečo mi uniká?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

pegasusss napísal:ephramko, tak potom nie je chyba v látke nastavenej školstvom ale chyba je ( podľa toho, čo popisuješ ) v nedostatočne kvalifikovanom a iniciatívnom personále nie ?
Problem je v tom, ze cirkev a urcite cirkvou podporovane skupiny veriacich sa neustale snazia montovat do statneho skolstva a uplatnit si "vyhradu vo svedomi" aj voci tomu malu, co sa uci. Pritom maju k dispozicii aj cirkevne skoly. Sexualna vychova navyse nie je len o rozmnozovacom systeme cloveka - pohlad biologie, je to aj o partnerskych vztahoch, planovani rodiny, o roznych situaciach, ktore v rodine alebo vo vztahu mozu nastat. Mnohym veriacim sexualna vychova vadi uz len z toho pohladu, ze sa tam adolescenti dozvedia nieco o ochrane pred pocatim a pohlavne prenosnymi chorobami.

V USA si tieto skupiny snazia uplatnovat vyhradu vo svedomi na statnych skolach aj proti inym predmetom, navyse maju neustalu tendenciu zakomponovat do exaktnych vedeckych disciplin rozne hluposti, ktore maju jasny nabozensky kontext.

Vo Svedsku maju sexualnu vychodu od nejakych 60. rokov 20. storocia a napriek tomu, tam ten nabozenskymi skupinami predpovedany koniec sveta nenastal. Dovolim si povedat, ze Svedi su na tom vzdelanostne, ekonomicky, moralne lepsie ako Slovensko alebo pripadne ine krajiny od nas smerom na vychod, kde ma cirkev stale velmi silny vplyv.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

pegasusss napísal:no vidíš, takže pokial to bude na biole, a ja v referende dám na 3ku ano a tak to, že dám ano, neznamená že kategoricky odmietam učenie týchto faktov ale že mám možnosť voľby a pokiaľ to bude na biole, tak nemám problem s tým nesúhlasiť :) a vec vyriešená nie ?
Takže súhlasíš s tou možnosťou voľby. :slap:
Potom teda asi aj súhlasíš s tou možnosťou voľby, že nesúhlasím, aby sa moje decko zúčastnilo výuky zákonov termodynamiky. :hehe:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

pegasusss: Sexualitu si dieťa uvedomuje už v relatívne skorom veku, v dvoch až troch rokoch už robí rozdiely medzi pohlaviami a robí takéto postrehy. V troch až piatich už skúmajú ako sa rodia deti a podobne. Vo veku 6-10 sa už dotazuje na sex a dieťa zisťuje svoju orientáciu. Všetko toto patrí k uvedomovaniu si vlastnej sexuality, preto mi je do rehotu zmiešaného s plačom, keď poniektorí zástancovia AzR vyrukovali na SME s argumentom, že "prehnane sexualizujeme naše deti".

Všetko sa to človek dozvie pri štúdiu ontogenetickej psychológie a všeobecnej psychológie, nie je to žiadným tajomstvom, nechápem, prečo dokážu niektorí ľudia okolo detskej sexuality toľko tmáriť.

Čo mňa fascinuje je, že otázka "kto bude rodiť deti" zamestnáva sutanistov, ktorí - čuduj sa svete - deti tiež nerodia, pretože žijú v celibáte a nemajú rodiny. Nie sú teda produktívni, ani oni, ani mníšky, uvažujem, prečo AzR nepridala do referenda aj zrušenie celibátu, keď jej tak vadí "neproduktivita" a to, "kto bude rodiť deti". Dovolím si tvrdiť, že na Slovensku je dosť veľa farárov a mníšiek, určite prevyšujú počet homosexuálnych párov, preto sú jednoznačne oveľa väčším nebezpečenstvom pre spoločnosť ako teplí.

Nechápem, prečo sa teda do týchto vecí strkajú ľudia, ktorí psychológiu nevideli ani z vlaku. Je to ako diskusia o Eurovale s tými, ktorí ani nevedia, čo je ISDA.

Na inú nôtu:

Nuž a to platí aj pre tých, ktorí sa strkajú do práva. Ďalší príklad z bludwebov a hlúpostí, ktoré šíria: http://niesomdoma.eu/2015/01/zakazana-r ... za-rodinu/

"...nezabudnite, že na SLovenska sa pripravuje novela Zákona, ktorá vytvorí pôdu pre ľahšie odoberanie detí z rodín aj na Slovensku. Na základe nej bude môcť sociálny pracovník vstúpiť do vašej domácnosti aj bez vášho súhlasu. Doslova sa rozdajú kľúče od domácností." - sprostosť ako stovka klinec. Pretože Ústava článok 21.

Lenže, čo už - nesvojprávni ľudia veria bludwebu hlavnespravy, nekriticky a slepo, to isté platí aj o tých, ktorí dokážu takúto kravinu šíriť a taktiež nad ňou nevedia kriticky pouvažovať.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Tak potom prečo tu po mne a iných žiadaš aby sme ti dokázali, že sexualita je vrodená, keď ty nám nevieš dokázať tvoje tvrdenie. Nech sa páči, google, knižnica a študuj, čitaj, rovnako ako my.
keď ja vezmem späť tvrdenie, že homosexualita je získaná, tak to dokazuje, že je vrodená ?
Pretože na moju otázku: "Tak mi vysvetli ako je možné, že z detí vychovávaných v hetero rodinách sú homosexuáli. Kto im išiel príkladom? Odkiaľ nabrali tu homosexualitu, keď celý čas mali pred očami "tradičnú" rodinu, mamku a ocka, muža a ženu? Ako je to možné?" si odpovedal: "- lebo ich nevychovávajú len rodičia ?" . no zároveň tvrdíš, že ak dáme hetero dieťa do homo rodiny, tak z neho bude homo, lebo ho tak homo rodičia vychovajú. tým pádom by pri hetero výchove nemali "vznikať" homo deti/ľudia, ale "vznikajú".
Prečo keď poskladám tvoje myšlienky dokopy, tak z toho vznikne tento nelogický balast? Niečo mi uniká?
ale ja som nikde nenapísal, že keď hetero rodina vychováva deti, tak z nich budu hetero ... ja som napísal : "keď budú homo rodičia vychovávať dieťa, vychovajú z neho hetero alebo homo ? čo myslíš, kto mu pojde príkladom" inak povedané, ja som dal otázku - nie tvrdenie a potom som napísal, že moje premisy boli mylné ak si si všimol ....
čiže všetky tieto veci vychovávajú hetero deti v hetero rodinách, preto je podľa teba možnosť, že z hetero detí v hetero rodinách sa stali homo deti/ľudia - a teda ak sa "zmení" sexualita dieťaťa v hetero rodine, tak za to môže vonkajší vplyv
A hetero deti v homo rodinách nevychovávajú všetky tieto veci, ktoré si vymenoval? Tam všetky tieto veci absentujú a jedine homo rodičia vychovávajú to dieťa? - teda ak sa "zmení" sexualita dieťaťa v homo rodine, tak za to môžu homo rodičia
ja sa pýtam, do akej miery majú rodičia a ich sexuálna orientácia vplyv na deti - ty mi hovoríš, že žiadna, lebo je to všetko biológia ( ak sa nemýlim ) a ja hovorím, že ten vplyv tam je ale nie je absolútny ale relatívny ... už chápeš ?
ďalšia vec je, my sa bavíme vo veľmi zjednodušenej miere - kde sa hovorí o absolútnej výchove rodičov pri homo a potom keď ideš do hetero tak už sa relativizuje - že je toľko a toľko alkoholikov rodičov, týraných deti a ja neviem čo ... to mi príde ako troška scestné ...

neviem v akej téme diskutuješ a s kým ale je som tu nič také nespomínal a nevšimol som si aby niekto iný áno. Mám to brať ako trápny pokus...o čo? chcel si niečo zahrať do outu týmto?
soráč, to sem nepatrí, to je k diskusii na skype s kamaratom ohľadom výchovy homo pármi .... ignoruj to ...
Takže súhlasíš s tou možnosťou voľby. :slap:
Potom teda asi aj súhlasíš s tou možnosťou voľby, že nesúhlasím, aby sa moje decko zúčastnilo výuky zákonov termodynamiky. :hehe:
prečo nie ? s rozhodnutím preberáš zodpovednosť či nie ? to že ty nesúhlasíš aby tvoje deti sa učili zákony termodynamiky su akože "tvoje sračky" ( s prepáčením ) :wink:

neskutočne mám rád, keď seth použije slovo bludweb :D :D :D :mrgreen:
Napísať odpoveď