Thunderbird - synchronizacia len do 30 dni
Thunderbird - synchronizacia len do 30 dni
Nastavil som si na moj mail v Thunderbirde aby sa mi synchronizovali spravy len za poslednych 30 dni, no napriek tomu tam mam stale vsetky maily od roku 2009. Co mam spravit aby som tam mal naozaj maily len za poslednych 30 dni ? Nepouzivam POP3, takze nemalo by to ukladat maily, len tahat z gmailu kopie.
Re: Thunderbird - synchronizacia len do 30 dni
Praveze POP3 sluzi na to co chces ty, takze tu si mozes precitat rozdiely: http://www.onehelp.cz/onebit/kb/jaky-je ... op3-a-imap
No ani nie, lebo IMAP si stahuje najskor len hlavicky, a vsetko ostava na mail serveri. Ked nieco zmazem cez klienta, nezmazem to zo serveru, len z klienta. A keby som mal POP3, tak ak nieco zmazem tak to zmazem aj zo serveru. Ale ono to je vlastne jedno, nie ? Mne nejde o to ako to funguje. Tak ci tak by som to mal vediet obmedzit, aby sa stahovali len spravy za poslednych napr. 30 dni, nie ?
Rozhodne to jedno nieje 
Upravil som ten post. Ide mi len o to obmedzenie aby som nemal v klientovi vsetky maily, ale len tie za poslednych x dni. Takze tam ma nemusi zaujimat ako to funguje, ci ?
Mas v tom chaos a preto som ti sem dal ten prvy link, aby si si nastudoval rozdiel, takze skus znova...dunno napísal:No ani nie, lebo IMAP si stahuje najskor len hlavicky, a vsetko ostava na mail serveri. Ked nieco zmazem cez klienta, nezmazem to zo serveru, len z klienta. A keby som mal POP3, tak ak nieco zmazem tak to zmazem aj zo serveru. Ale ono to je vlastne jedno, nie ? Mne nejde o to ako to funguje. Tak ci tak by som to mal vediet obmedzit, aby sa stahovali len spravy za poslednych napr. 30 dni, nie ?
No dobre, tak som si to precital, mam v tom jasno. IMAP stahuje len hlavicky a cely mail stiahne az vtedy, ked si ho chcem precitat. POP3 stiahne zo servera maily aby sa dali prezerat aj offline a pritom ich na serveri nenecha. To ale stale nie je odpoved na moju otazku, ako docielit to aby sa ci uz pri IMAPe stiahli hlavicky mailov len za poslednych 30 dni, nie vsetkych. Alebo pri POP3 sa stiahlo len poslednych niekolko mailov, ktore prisli za poslednych 30 dni.
IMAP - sa synchronizuje z obsahom servera (bud iba hlavicky alebo aj cele maily)
POP3 - stiahne spravy zo servera(bud ich tam nechava, alebo ich maze hned/po urcitom case)
Takze si prestuduj nastavenia POP3 pre tvoju mailovu schranku a tam si nastav ktore a ako sa maju stahovat, pripadne co s nimi ma robit...
POP3 - stiahne spravy zo servera(bud ich tam nechava, alebo ich maze hned/po urcitom case)
Takze si prestuduj nastavenia POP3 pre tvoju mailovu schranku a tam si nastav ktore a ako sa maju stahovat, pripadne co s nimi ma robit...
Ok vďaka, našiel som na Gmaily, že sa dá nastaviť koľko mailov má IMAP synchronizovať. No sú tam možnosti len 1000 / 2000 / 5000 / 10 000 ... nedá sa vybrať ľubovoľná hodnota. A na POP3 som tam tiež našiel potrebné nastavenia. Vyriešené.