Vrátenie tovaru - administratívne poplatky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
misko.durko
Novice
Novice

Vrátenie tovaru - administratívne poplatky

Príspevok od používateľa misko.durko »

Ahojte hojkáči... Vie mi niekto prosím poradiť?
Priateľka mi kúpila z eshopu stojan na tablet do auta - ako na telefón iba vačší :D . Bohužiaľ nemám dovod používať tablet za jazdy, navigujem sa mobilom. Rozbalil som si ho, obzrel, pekne poďakoval ale dohodli sme že mi ho netreba a že ho zanesie spať do eshopu.
Doniesla im ho teda nasledujúci deň, originál v tej kartónnovej krabičke so všetkými sáčkami - proste v povodnom stave.
Dnes jej prišlo z eshopu vyjadrenie emailom:
Dobrý den,
vystavili jsme Vám dle ustanovení § 1829 odst. 1 občanského zákoníku dobropis na částku 27,- Kč, číslo objednávky xxxxxxx.
Dle obchodních podmínek našeho internetového obchodu, hlava V, odst. 9, jsme započetli oproti Vašemu nároku na vrácení též částku 214,- Kč, což jsou administrativní náklady a technická kontrola výrobku, nikoliv paušální poplatek.
Konečná částka určená pro vrácení činí 27,- Kč a bude Vám dle § 1832 odst. 1 občanského zákoníku vrácena na Vás účet.
Pokud s výše uvedenými podmínkami nesouhlasíte, nebo si přejete zboží reklamovat, poprosíme Vás o odpověď na tento email. Zboží Vám můžeme připravit zpět, na naší výdejnu.
Žádáme Vás o souhlas s dobropisem. Postačí formou odpovědi na tento e-mail.
Stojan stál 241kč. Možno som malicherný, ale zdá sa mi neúmerné vrátiť 10% z kúpnej sumy výrobku v 100% povodnom stave v nepoškodenom obale. Vlastne mi o tie peniaze vobec nejde, na tých 200kč odkázaní niesme.
Mňa by len zaujímalo, či toto (český) občiansky zákonník umožňuje a či sa nejedná o nekalú obchodnú praktiku. V každom prípade sa túto otázku opýtam aj českej obchodnej inšpekcie.
No a za seba teda nedoporučujem nakupovať na mader.cz

Prajem pekný zvyšok víkendu :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vrátenie tovaru - administratívne poplatky

Príspevok od používateľa hojko »

Nepoznam ceske zakony a ako je to v tomto pripade. Ale na Slovensku, ak sa nemylim, tak nie je nic take a musia vratit plnu sumu+sumu za najlacnejsiu prepravu.
misko.durko
Novice
Novice

hojko napísal:Nepoznam ceske zakony a ako je to v tomto pripade. Ale na Slovensku, ak sa nemylim, tak nie je nic take a musia vratit plnu sumu+sumu za najlacnejsiu prepravu.
Ja budem predpokladať, že český je so slovenským zhodný. Keby tu bol náhodou niekto kto študoval právo v ČR nech ma poučí.
Pre ostatných nech je to aspoň varovanie aby pamatali na takúto eventualitu.
Napíšem vám potom ako to dopadlo.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

skus pozriet webtrh.cz sekciu pre e-shopy, tam sa taketo veci riesia alebo tam zaloz temu.
misko.durko
Novice
Novice

kukiak napísal:skus pozriet webtrh.cz sekciu pre e-shopy, tam sa taketo veci riesia alebo tam zaloz temu.
vďaka, mrknem na to.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Čo som len tak zbežne pozrel.
https://www.obczan.cz/clanky/novy-obcan ... ail-export

Nedočítal som sa tam nič také čo po tebe chce predajca. Teda stiahnúť peniaze za nejakú kontrolu tovaru.
Podľa mňa to len len skúša a nájdu sa ľudia ktorých to odradí.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked som trosku pogooglil, tak som sa docital, ze mader.cz takto spekuluje a ze v Cesku ide o nejaku dieru v zakone. Kazdopadne by bolo dobre asi zavolat/napisat na Cesku obchodni inspekciu, aby dali k tomu blizsie informacie.
Napísať odpoveď