Dimenzovanie VPS

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Dimenzovanie VPS

Príspevok od používateľa Holubar »

Tema sice nie je priamo o programovani, no tyka sa urcite vsetkych developerov, ktorym nestaci bezny hosting.

Chcem si prenajat VPS od websupportu, no nemam skusenosti a neviem ako spravne vybrat parametre. Aplikacia pouziva MySQL databaza, rocny objem novych dat - 4 miliony riadkov, velkost cca 300 MB. Na pozadi bezia 2 narocnejsie cron joby, ktore prepocitavaju nove hodnoty a cyklicky zapisuju nove udaje, cas trvania jedneho cyklu od 3 do 8 minut.

Co sa tyka navstevnosti, v rusnejsich casoch je na webe cca 150 ludi a generuju miestami 25 - 30 requestov za sekundu.

Neviem aku velkost RAM zvolit (1 - 2 GB ?)
Kolko CPU by som mal alokovat?
Kolko miesta na HDD potrebujem, ak celkova velkost dat vratane suborov a obrazkov je cca 2.5 GB a operacny system bude Ubuntu 14.04 64 bit?

Vopred dakujem za rady / tipy
Aiden
Darca
Darca

Re: Dimenzovanie VPS

Príspevok od používateľa Aiden »

Osobne by som VPS od WS nebral. Skor by som ti odporucil https://www.digitalocean.com/ Mozes zacat s USD20 planom, ktory by ti mal stacit, ale v pripade potreby lahko prejdes na vyssi.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

mam konto aj na Digital Ocean, ceny maju dobre, no nepaci sa mi, ze maju len urcite baliky a v pripade, ze by som potreboval 4xCPU, musim prejst na plan za 80 USD/mesiac, kde je 8GB RAM a 80 GB HDD, ktore potrebovat zrejme nebudem.

Websupport v tomto umoznuje vyssiu flexibilitu.

Pri Digital Ocean mam este jednu obavu - najblizsie servery maju v Amsterdame, moji navstevnici su z SK -> obavam sa, ze bude web pomalsie reagovat oproti situacii, ked je server fyzicky v Bratislave. Toto vsak neviem posudit, kedze som to nevyskusal a nepoznam realny dopad
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Aj ja mam jedno VPS v Amsterdame, konkretne u budgetvm.com a vobec nepocitujem nejaku vyrazne vyssiu odozvu. Ping sice je o par ms vyssi, ale nic hrozne ako to je u niektorych serveroch v USA.

Websupport ma podla mna dost predrazene servery.

Napr. WEDOS ma momentalne SSD VPSka za celkom rozumne ceny a je v CR, cize pripojenie by tiez nemalo byt zle.
Napísať odpoveď