Audio v aute

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Audio v aute

Príspevok od používateľa Makovnik »

Vytlmis si aj sam, ked nemas eroticke ruky :D Staci pri demontovani dat pozor a nic nepolamat, k tomu je hromada navodov.
Ocistis plech, nalepis, zmontujes a mas to. Nechas tam mozno 10h roboty.
Firma predpokladam, ze zoberie aspon 150-200E za taku robotu.
500E je lepsie vlozit len do audia a tlmenia. Tlmis najma tam, kde su repra; zvysok auta najma kde nieco hrka, alebo ked chces dodatocne stisit.

Z nemeckeho ebay som kupoval repra, zosik mam zo zalozne kupeny cez bazos, subwoofer reprak z bazosa, kable z ebay usa, radio z ebay uk :D
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

zosik blaupunkt som vydrazil za 20e. tlmenie stp anticor l 8ks ma stalo 56e, 4x repro 89e, mdf kruzky 16e. po vytlmeni mi zostala polovica 1 platu. tlmil som passat b5 variant. hra to lepsie no nie ako som ocakaval. robil som to koli tomu aby som nemusel nosit subak v kufri no aj tak asi budem muset nejaky splasit. inak hra cisto a pekne no basy nie.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

No zo 16,5cm urobis basy len velmi tazko
1. rade by bolo treba ten 90 Watt RMS zosik
2. idealnu ozvucnicu - tj. presne vyratat velkost a tvar ozvucnice a osadit to do dveri

V mojich dverach to bohuzial ak chcem stahovat okna nejde nejak extra miesta tam pre spekulacie nemam, v takom pripade prichadza na rad subwoofer ktory ma obvykle ak sa predava s ozvucnicou uz bod c.2 vyrieseny (samozrejme nie do dveri :D ) a bod c.1 takisto ak je to aktiv.

Dalsia vec je ake basy, ak by si hladal basy ktore su bezne v rape, hiphop/pope, trape, niektory dnb take tie extremne nizko polozene basy tak tie ti nezahra ziaden 16,5cm reproduktor. Aj v idealnych podmienkach bude hrat len do urcitej frekvencie a potom uz nic takze taka pesnicka bude na sluchadlach / domacom kine so subom hrat dobre a na repro v aute vysumelo.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

ked si mi to takto pekne napisal tak som nakoniec aj rad ako to hra. ale stale mam jeden problem ktory zacal po vymene vsetkeho. a to ze pocujem motor v reproduktoroch. na zaciatku to bolo uplne neznesitelne nedala sa pocuvat ani hudba ani nic. skusal som inu kostru na zosilovac, natiahnut ju od baterky, potom vonkajskom druhy plusový kabel od baterky a podarilo sa mi to dost obmedzit. no stale pri starte pocujem piskanie. pocas pesnicky uz ani nie. ked odpojim cinche od zosilovaca prestane to cize problem bude v cincoch alebo radiu. na radiu mam dva pary vystupov a na zosilnovaci dva pary vstupov. ked pouzijem z radia vystup na predne repro (front) piska to viac. teraz to mam napojene iba na jeden par vystupov a to na zadny a do zosilnovaca mam rozdvojku. radio je jvc kdx-50bt. myslite ze moze byt radio zle ukostrene alebo kde by mohol byt problem
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Hmmm mne toto robi ked zaplnem vyhrievanie okien tak pocujem "piskat" motor, kostru mam tiez kvalitnu popravde neviem. Ja to mam ale potiahnute cez hi-low adapter tak moje podozrenie este spada naň. Viem ze su aj nejake odrusovace ale este som neskusal. Este jedna vec, skus si dat na zosilovaci gain na minimum.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ja by som povedal, ze mate elektroinstalaciu co sa tyka hudby s "kvalitnym tienenim"
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

zober si ze ked odpojim cinche od zosilnovaca je ticho. cize chyba bude pred zosilnovacom. a co tam je ? iba cinche a radio. a cinche som mal kvalitne odtienene a piskali tak isto ako normalne. objednal som si z ciny odrusovace. uvidime
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja to v mojom pripade tipujem skor na alternator, uz v minulosti mi cas od casu prebliklo dobijanie ci kmitalo napätie, kabelaz som pouzil povodne nejaku standartnu z nejakeho amater-elektra neskor som sa to snazil riesit kupou 100%-tne potrebnych superkvalitnych (kur*adrahych) "audio" kablov a bez zmeny. Akurat jednu vec som poje**** a sice to, ze mam potiahnute do kufra napajanie zosikov aj signalove kable kvazi v jednom zväzku co sa vseobecne neodporuca.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Piskanie robi zemna slucka.
Ked som audio nahodil, bolo uplne ticho, neskor som sa v tom vrtal a pripajal nieco, potom posuval vyhybku, co je za radiom (jednu mam schovanu tam, nie vo dverach) lebo zostarla lepiaca paska co ju drzala a zacala lietat a buchat... a niekde sa dotkli kable kostry palubovky vnutri...a piskot bol na svete.
Staci dotyk akehokolvek kovoveho dielu, dajte na to pozor.
Ak su cinch kovove, je dobre im dat nejaku buzirku, ak nie je istota, ze sa niecoho nedotknu .
casualties77
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa casualties77 »

Ludia, potreboval by som resetovat v Octavie autoradio Blaupunkt, ale neviem ako a ani som sa to nikde nedocital. Dakujem
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Nestačí na reštart rádia iba jednoduché odpojenie od baterky? Mne to tak funguje, keď odpojíš baterku vypadne šťava v celom aute a tým aj resetuješ pamäť rádia, ktorá je inak neustále napájaná. Vyskúšaj to.
Fuxxo
Darca
Darca

zdravicko, dufam, ze tu natrafim na nejakeho cloveka co vidi kusok do audio instalacie a poradi.

chcem vo svojom S-ku kusok spravit hudbu, ALE radio chcem povodne, teda AUDI Symphony.

Chcem pouzit toto:

Ozvucnica: http://www.revilohifi.cz/subwoofery-do- ... 98-03.html
Woofer: http://www.revilohifi.cz/subwoofery-do- ... ision.html
Zosik: http://www.revilohifi.cz/zesilovace-do- ... 30hpx.html

Zatial len cisto subwoofer so zosikom. Ale, prichadza problem. Do A3/S3 8L (97-03) davali poloaktiv audio zotavu. Predne repro su hnane cez radio, ale zadne repro, su hnane cez OEM zosik, ktory je v OEM subwoofri. V tom by ani tak problem nebol, lebo povodny subwoofer by som vyhodil, ale zosik by som nechal pripevneny niekde vzadu, aby isli aj zadne repro. Pripojenie noveho subaca cez zosik, je ale horsie, kedze OEM radio nema vystupy (RCA) na subwoofer. Zosik som volil s High Input vstupmi, aby som signal z radia previedol na subac.

Takze konecna otazka. Stane sa nieco, ked zadne dva repraky (dva kanaly), pripojim na zosilovac GZ (link vyssie) a necham hrat aj zadne repraky?
A otazka dalsia, ci mam pripojit signal uz zosilneny z toho zosiku co je povodny v aute alebo signaly zobral spred povodneho zosilnovaca, co ide len priamo z radia?

//autoeditácia príspevku (03 Jún 2015, 16:14)
takze nikto nic.. som si aj myslel, ze to naco sa pytam ja nedostanem odpoved nikde, ale vyskusam to... pri najhorsom drobne prerabky elektriky a nove radio..

konecna zostava:

Predok: http://www.revilohifi.cz/reproduktory-d ... s-c5a.html
Zadok: http://www.revilohifi.cz/reproduktory-d ... rrency=EUR
Zosik: http://www.revilohifi.cz/zesilovace-do- ... 000.4.html

Woofer: http://www.revilohifi.cz/subwoofery-do- ... ision.html
Ozvucnica: http://www.revilohifi.cz/subwoofery-do- ... 98-03.html
Zosik: http://www.revilohifi.cz/zesilovace-do- ... 30hpx.html
Kapacitpor: Toxic 1F - jedina vec kupovana z druhej ruky...

buduci vikend skladam, lebo cakam kym dorazia veci a potom zreferujem...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Akym sposobom hra povodny subwoofer? ten zosik vzadu ma aktivnu vyhybku a sumarizuje vstupy L+P?
Pokial tam chces nechat povodny OEM zosik, nech zadne repra hraju cez neho a vykonovy vystup na subwoofer cez HI-IN na zosik GZ.
Alebo vsetko cez externy zosik, len ten signal na sub si musis spravit.
Pokial zosik, ktory planujes extra kupit ma vlastnu vyhybku na sub a stacia mu len L+P kanaly, OEM zosik daj prec. Zbytocne zariadenie v signalovej ceste.

Kondezatoru daj papa a ked chces blikatko, kup len voltmeter.

//autoeditácia príspevku (20 Okt 2015, 12:16)
Ak by niekto hladal aktualne repro do auta, odporucam toto ...a vlastne aj vseobecne tuto seriu Rainbow
http://www.ebay.de/itm/Rainbow-SLX-230- ... 1849068124

a tieto Hertz http://www.ebay.de/itm/Hertz-Hsk-165-4- ... 1971215194
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Fuxxo neviem s tym zosikom ci dobre robis... zle to asi nebude ale preco nekupit rovno monoblok na SW? Preco zbytocne komplikovat 2ch. a pchat to do mostu a potom nutit hrat sub cez filtre... a este na nizsie rady GZ neboli nikdy nejake svetoborne ohlasy kazdopadne tento konkretny zosik som nepocul.
Na Ahifi maju vypredaj macaudio zosiky 350W RMS monoblok iba o malicko drahsie.
Fuxxo
Darca
Darca

Makovnik napísal:Kondezatoru daj papa a ked chces blikatko, kup len voltmeter.
toto mi vysvetli pls.. lebo nechapem

Hegy napísal:Fuxxo neviem s tym zosikom ci dobre robis... zle to asi nebude ale preco nekupit rovno monoblok na SW? Preco zbytocne komplikovat 2ch. a pchat to do mostu a potom nutit hrat sub cez filtre... a este na nizsie rady GZ neboli nikdy nejake svetoborne ohlasy kazdopadne tento konkretny zosik som nepocul.
Na Ahifi maju vypredaj macaudio zosiky 350W RMS monoblok iba o malicko drahsie.
uz 4 mesiace to mam obute v aute a to male 10" cudo bez bassreflexu hra super, teda pra mna postacujuce pekne ciste a hlboke basy bez rezonovania interieru, co som bol aj prekvapeny, ako to hra :)

Zadok som vyriesil tak, ze som kupil zosik 4kanal http://www.revilohifi.cz/zesilovace-do- ... 000.4.html a z neho je vystup na subwoofer, cize to bolo bez probemov... vytlmil som predne dvere, zadne dutiny a priestor pri sw matrosom STP Anticor G 2,4mm.

repro tie co som pisal... fungujem na OEM radiu Audi Symphony a clovek by neveril ake zazraky sa s tym radiom daju robit :) jedina vec je to, ze zo toho zosiku GZ je vytiahnute remote control v prednom kastliku, kde si potentiometrom regulujem vykon zosika, teda aj SW.. cize rano do prace s kolegami, tak basy uberam aby to nehucalo hodinu a pol v aute a ked som v aute sam, tak si pridam...

Inak dam este k reprakom. v mojom pripade to bola seria DLS. konkretne DLS C5A - 130mm komponenty a DLS M226 - 165mm koaxialy. predajca mi ich odporucal, ze zvukovo su niekde inde ako hertz popripade focal (povodne som chcel focal).. nelutujem vobec, ze som ich kupil, prave naopak, vysky hraju neskutocne, krasne a cisto, stredobas tiez skvele, aj ked je len 130mm, spravne nastavenie (co mi trvalo asi 2 mesiace) a je to super. Skutocne DLS mozem odporucit :)
Napísať odpoveď