Vojna na Ukrajine (Protest na Ukrajine)

Diskusie na politické témy...
L.O.L.
Expert
Expert

Re: Protest na Ukrajine

Príspevok od používateľa L.O.L. »

@ramaya: A este si zabudol dodat montaznou dielnou pre zapadne koncerny.. Takisto ako su Rusi zavisli na exporte surovin takisto sme my zavisli od toho, ci sa zapadne firmy rozhodnu tu investovat.
Korag
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Korag »

gogo956 napísal:Specialne pre Koraga,kedze ma zjavne problemy s vyhladavanim informacii na internete /okrem ineho/:
Rast populacie USA:
http://www.immigrationeis.org/sites/def ... 0_2010.gif

Russia external debt bol k 1/2015 vo vyske cca 600miliard USD co pre stat s ekonomikou na hrane kolapsu nie je celkom urcite malo. Rusko si navysovat svoj dlh nemoze dovolit z toho dovodu, ze trhy nie su ochotne mu poziciavat za priaznivu urokovu mieru-zase sme pri nevykonnom a malo diverzifikovanom hospodarstve. USA maju na trhoch presne opacnu poziciu: dlh mozu mat skoro akykolvek velky,je v podstate jedno kolko nul bude mat,trhy mu budu poziciavat vzdy a vyhodne. Za domacu ulohu budes mat zistit preco tomu tak je, vecsina dovodov tu uz bola spomenuta,nebude to take tazke.. :)
A co ako? Ake % z toho grafu su vylozene rodeni Americania a co z toho su pristahovalci a imigranti? Mimochodom pozrel som si viacero statov, krivka populacie Ruska vobec nejak vyrazne neklesa, skor naopak za posledne 3 roky sa populacia navysila o cca 2.5 milionov. Severskym pokrokovym krajinam ako Svedsko alebo norsko populacna krivka zostupuje rapidnejsiie ako Rusku, Kanada ma priblizne taky narast populacie ako Rusko, dalo by sa pokracovat, je ovela viac statov na tom horsie co sa tyka ich populacneho potencialo do buducnosti.
Ved o tom cely cas vravim, to ze si USA moze navysovt dlh a vytvarat umele krizy znamena, ze si vo svete moze robit co chce? Ano RUsko je zahnane do kuta, ekonomicky su na tom biedne, no nieco take ako EU sankcie ich na lopatky nezlozia, vo svojej historii si prezili aj horsie veci. Mimochodom stale si sa nevyjadril na ten blud zzivotnej urovni, ktoru ma USA dost nizku, nie to este aby krtizovali zivotnu uroven niekoho ineho.

//autoeditácia príspevku (01 Mar 2015, 14:26)
jackb napísal:http://www.teraz.sk/zahranicie/vodcu-ru ... lanok.html

v najslobodnejsej krajine na Zemi a v prilahlom vesmire zastrelili 4 ranami opozicneho politika. vsadim na teoriu, ze to bol fálsfleg ukrozidofasitov s cielom zdiskreditovat najdemokratickejsiu a jedinu spravnu vladu jeho osvietenosti cara Vladimira
Lebo Putin s viac ako 80% podporou obyvatelstva by neprezil ak by nejaky byvaly ozral, ktory nema na nic vpliv stale zil :roll: . Nehovoriac o tom, ze Putin keby chcel tak by sa ho za tych 12 rokov zbavil kedykolvek menej napadne... to uz je horsie ako konsp. teorie o chemtrails. Ale ja mam tiez svoju teoriu, vsadim sa ze to bol postokumnisticky zlepenec elit z KGB a teraz ozil s cielom zdiskreditovat vsetkych ludi, ktori sa postavia zbornej v ceste!
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Korag

Porovnanie USA, Nemecka a Ruska GDP per capita som uvadzal na predch strane. Vec je ale zlozitejsia ak chceme brat do uvahy celkovu realnu kupnu silu obyvatelov v roznych statoch alebo dokonca mestach, pretoze nielen ze su vsade ine prijmy ale aj ine vydavky. Dobrym nastrojom na porovnanie je v tomto pripade napr. tato stranka,nahodil som Washington vs. Moskva ale v databaze su aj ine,mensie mesta. http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... gton%2C+DC Tiez treba do uvahy ze statistiky v pripade Ruska este stale vychadzaju z udajov ktore ovplyvnili "tučné" roky vysokych cien ropy kedy rusky statny rozpocet pekne bez vecsej namahy rastol.Dnes je ale situacia ina, su tu sankcie a je tu lacna ropa ktorej cena aj ked bude pomali rast, tak na predchadzajuce hodnoty cca 120USD/barel sa v blizkej buducnosti nedostanu. Realna fin.situacia obyvatelov Ruska je vyrazne horsia ako tvrdia statne oficialne statistiky s perspektivou k este dalsim prepadom. Zatial stat vsetko drzi vdaka peniazkom zo zachranneho ruskeho fondu ktory ma sice uctihodne vela nul ale tiez to nie je dlhodobe riesenie ale z nudze cnost. To ze to Rusko prezije o tom nikto nepochybuje, ale za aku obrovsku cenu? Budu to velke financne /a ine/ obete ktore mohli hospodarstvo posunut niekde dalej, rozvoj,veda, vyskum,nove technologie..

A teraz k demografii USA.
Porodnost pocet deti na jednu zenu:
USA:cca 1,9
Rusko: cca 1,5

Takze je to na prvy pohlad dost podobna situacia. Velky rozdiel je ale v tom ze USA maju znacnu imigraciu nielen z Mexika ale aj dalsich krajin-doslova z celeho sveta, co sa o Rusku povedat neda.
Otazka toho ci si "Usa mozu robit vo svete co chcu" by bolo dobre presnejsie konkretizovat co mas na mysli.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Korag napísal:
ja ti neviem. Slovensko ma 30-krat menej dusi ako Federacia. ale uz ako decko si pamatam, ze slovenskeho Vladimira tiez lubilo 80% ludi, aj to, ze kazdy kto na neho mohol povedat nieco hned skoncil. mozno Nomen omen. Vladni svetu.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

jackb
Redeemer
Redeemer

ehm, preco ti ukrajinski vojaci hovoria ku ukrajinskemu prezidentovi rusky? to ked budem chciet sluzit v RAF mam pisat Kiskovi cesky, alebo polsky?
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

nasrany obyvatel komarna so slovenskym pasom by cisto hypoteticky hovoril akym jazykom?
.
tak co. dame stavku? bude do roka za pomoci ruskych tankov obsadena cela ukrajina? mozno k tomu vymyslia aj nejaku PR akciu; daju tomu nejaky farebny nazov - asi ta najtazsia cast operacie(ozaj aka farba tam este nebola?)
gogo956
Redeemer
Redeemer

"Věděli jsme, že jdeme na Ukrajinu, řekl ruský tankista raněný u Debalceva"

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... lceva.html
jackb
Redeemer
Redeemer

lumir, ku prezidentovi hlavy statu nadora Slovenskeho asi najprv svojim materinskym. lenze pre uplnost prirovnania by musel okres Komarno bojovat o samostnost/pripojenie ku Madarsku. takze aj tam by preslov v inom ako uradnom jazyku ku hlave statu posobil najnajvys divne.

ale ak by traja vojacikovia boli Ukrajinci a to ruske slovko by bolo len brept, podkopavaju teoriu nasich promoskovskych kamaratov, ktori hovoria ze kazdy jeden ukrajinsky vojak dostal M4tku od samotneho Sorosa aj s pusou na celicko a ze tento zijuci diabol vozi v podvese pod svojou G7 Abramsy a inu techniku pre boj s ubohymi Rusmi.

gogo, ze to aj take zdielas. ved JE FAKT, ze ruski vojaci netusia kde je Ukrajina a nemozu tam bojovat. za to v Narodnej garde bojuju americki mexicania, portoricania a cernosi, ktori hovoria plynulou kyjevskou ukrajincinou. a v privatnych batalionoch clenovia kukluxklanu a Narodneho akcie z UK.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

juj.. si ty ale skvely recnik a obracac slov:) ale odpovedal si spravne. hovoril by vo svojom materinskom jazyku = madarcine. a mozno v skomolenej slovencine (snad sa to nikdy realne nedozvieme)
.
to ostatne beriem ako vatu, ktorou branis svoje pozicie a zvytocne utocis - kedze otazka bola polozena konkretne a vztahovala sa len na konkretnu situaciu.

o pritomnosti rusov tu snad nikto normalny nepochybuje
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

K mojej nedavnej debate o porovnavani slobody zapad vs Rusko len doplnim
jackb
Redeemer
Redeemer

lumir, ale nazvat vsetkych putinistov nie normalnymi je nalepkovanie. a proti nemu oni bojuju, lebo len oni chcu nalepkovat inych. takze "zbludene duse" bude politcky korektnejsie
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

@jackb: Ak si si nevsimol, väcsina "putinovcov" nespochybnuje pritomnost Rusov a ruskej techniky v UA, je to rusky preslap, ku ktoremu bol podla mna donuteny, ale to tvojej politicky nezabludenej dusi, ktora si mysli, ze USA v prevrate na UA nemali nic spolocneho nepasuje, takze mozeme premna zamna ostat len pri tom, ze je to preslap tych zlych zlych zlych Rusov. Sice USA podobne prevraty uz v minulosti dokazatelne robili, dokonca aj v Kyjeve v 2004, ale tvojim prikladnym nejednostrannym zmyslanim zrejme dojdeme k zaveru, ze vsak ludia a zvyky sa menia :)
A ked uz hovoris o politicky zbludenych ludoch, par otazok: Myslis si, ze ak su Ukrajine dodavane zbranove systemy zo zapadu, ze by si sa to z nasich "doveryhodnych" medii dozvedel? Ak sa teraz pise o kazdom prelete TU95 pri hraniciach, myslis ze o zapadnych preletoch by tiez pisali? A ze americke RC135 zapadaju prachom? Alebo ak by boli dokazy a inych cinnostiach, hoci aj prevrate sposobenom USA, cital by si o tom z nasich medii? Dozvedel by si sa to len z nezapadnych zdrojov, ktore by tu miestni prozapadniari typickymi sebavedomymi zvastami oznacili za rusku propagandu. Ako teda my biedni sa mame dozvediet, ze prave my sme tie "zbludene duse"? Verit iba tomu, co sa pise v novinach a pozerat sa na veci cierno-bielo ako ty a tebe podobni?
jackb
Redeemer
Redeemer

ja som nic nepovedal nic o "politicky zabudenych ludoch". nepodsuvaj ;)

mieril som tymi putinistami na hlasne truby Moskvy v slovencine. na vysielac a zem. tam sa pravidelne dozvedas, ze v Donbasse nikdy ziaden Rus nebol a ze Putin ani nevie, ze tam daka vojna prebieha.

naopak sa dozviez, sukromne bataliony na strane UA hovoria plynulou americkou anglinou a vacsina z tych zidofasitov su cernosi a latinos. to su tie vojska NATO, ktore su na Ukrajine uz od no stale.

mojim nejednostrannym myslenim? ked mi toto napise niekto, kto vidi CIA aj za tym, ze sa mu pokazi mlieko v chladnicke... stale len ta Oranzova revolucia a relevantny zdroj nikde.

pozri, ak hladas pravdive informacie a myslis si ze RT, ktora najskor odmietala specnaz na kryme a potom odvysielala ich vyznamenanie putinom, alebo aspon 4 krat zmenila typ stihacky, ktora mala zostrelit MH17, ti poskytne pravdu... mozem tvoj postoj leda tak akceptovat :smt006
Korag
Professional
Professional

gogo956 napísal:Korag

Porovnanie USA, Nemecka a Ruska GDP per capita som uvadzal na predch strane. Vec je ale zlozitejsia ak chceme brat do uvahy celkovu realnu kupnu silu obyvatelov v roznych statoch alebo dokonca mestach, pretoze nielen ze su vsade ine prijmy ale aj ine vydavky. Dobrym nastrojom na porovnanie je v tomto pripade napr. tato stranka,nahodil som Washington vs. Moskva ale v databaze su aj ine,mensie mesta. http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... gton%2C+DC Tiez treba do uvahy ze statistiky v pripade Ruska este stale vychadzaju z udajov ktore ovplyvnili "tučné" roky vysokych cien ropy kedy rusky statny rozpocet pekne bez vecsej namahy rastol.Dnes je ale situacia ina, su tu sankcie a je tu lacna ropa ktorej cena aj ked bude pomali rast, tak na predchadzajuce hodnoty cca 120USD/barel sa v blizkej buducnosti nedostanu. Realna fin.situacia obyvatelov Ruska je vyrazne horsia ako tvrdia statne oficialne statistiky s perspektivou k este dalsim prepadom. Zatial stat vsetko drzi vdaka peniazkom zo zachranneho ruskeho fondu ktory ma sice uctihodne vela nul ale tiez to nie je dlhodobe riesenie ale z nudze cnost. To ze to Rusko prezije o tom nikto nepochybuje, ale za aku obrovsku cenu? Budu to velke financne /a ine/ obete ktore mohli hospodarstvo posunut niekde dalej, rozvoj,veda, vyskum,nove technologie..

A teraz k demografii USA.
Porodnost pocet deti na jednu zenu:
USA:cca 1,9
Rusko: cca 1,5

Takze je to na prvy pohlad dost podobna situacia. Velky rozdiel je ale v tom ze USA maju znacnu imigraciu nielen z Mexika ale aj dalsich krajin-doslova z celeho sveta, co sa o Rusku povedat neda.
Otazka toho ci si "Usa mozu robit vo svete co chcu" by bolo dobre presnejsie konkretizovat co mas na mysli.
V Rusku sa porovnavat ekonomicka stranka celoplosne ani neda, vychod a sibir su podstatne zaostalejsie ako zapad a vacsie mesta, takisto kriminalita a ine aspekty su odlisne v rozdielnych lokaciach. Co sa tyka investicii, kontraktov a buducnosti Ruska, proste sa upriamy na neeuropsky trh, Co sa tyka ropy Rusi uzatvaraju obchodne kontrakty so statmi blizkeho vychodu, mimochodom cena Asadovej ropy, ktora prudko klesla dole dost uskodila aj Americanom, ktori tym utrpeli na ich hromadnom tazeni ropy z bridlic.
Ked uz vravis o tom dlhu, nech ma USA aku chce ekonomiku a zivotnu uroven ich dlh je v uplne inych vysinach ako ten Rusky

celkovy dlh Ruska 599,5 miliárd USD
a celkovy dlh USA 59 263 miliárd USD,

K tej populacii: Ale ved preto som sa hned pytal ze ci su to rodeni AMericania a ziadni pristahovalci a dobre vieme ze tam pribudua ohromne mnozstvo imigrantov hlavne z Mexika (ale prakticky z celeho sveta) a to obnasa dalsie nevyhody s tym spojene, ved Obama sam nedavn zaviedol sankcie proti pristahovalcom.

//autoeditácia príspevku (04 Mar 2015, 12:04)
jackb napísal: ja ti neviem. Slovensko ma 30-krat menej dusi ako Federacia. ale uz ako decko si pamatam, ze slovenskeho Vladimira tiez lubilo 80% ludi, aj to, ze kazdy kto na neho mohol povedat nieco hned skoncil. mozno Nomen omen. Vladni svetu.
Ach jaj, tak bavime sa tu o dvoch najmocnejsich krajinach a ty sem zapleties Slovensko, to sa ti zda fakt porovnatelne? Na SLovensku ziju zaostali ludia, ktori si volia svojich panov typu Meciar, Fico, takze co sa tyka Slovenska je to len hlupost ludi.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Teraz bez zbytocnej emocie, v com je prosim Ta Rusko jedna z dvoch najmocnejsich krajin ? Beriem, ze je to jadrova/vojenska mocnost. Ale okrem toho?
Korag
Professional
Professional

A kto by mal byt najmocnejsi po USA a Cine? Ved Rusko bolo v rebrickoch najmocnejsich krajinach vela krat, kto by tam mal akoze byt?
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

V com najmocnejsi po US ? Ekonomicky ? HDP ? Rusko je tak na urovni Talianska, okolo 8 miesta - nevraviac o tom, ze US:RU 8:1. Ci zivotna uroven ? Vyber si ukazovatel, tam je rusko este za slovenskom. V com je rusko najmocnejsie po US a Cine ?
Korag
Professional
Professional

Co mate stale s tou ekonomikou? Je to len jeden z aspektov, co ja viem tak napr, ma obrovske uzemie, vela nevyuzitych surovin, jeden z najvacsich dodavatelov ropy a plynu, silnu armadu, a zbrojarsky priemysel,.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Korag

Dlh USA som teraz nedavno rozoberal v threade USA-RUSKO a nerad by som zahlcoval rovnakym prispevkom, skus si to tam pozriet.
A teraz k tej ekonomike nad ktorou sa tak cudujes ci je tak dolezita: uvedomujes si ake firmy sidlia v USA? Vies co je to za gigant napr Apple? Je to firma ktora dokaze na celom svete predavat 1000usd mobily /okrem ineho/ a ludia to kupuju. Vies kolko stoviek a tisicov spickovych odbornikov dokaze /spickovo/ zaplatit? Vies kolko ma tato firma CASH? /160 miliard usd/.Vies kolko vlastni roznych patentov, inych mensich firiem a pod? Vies ze to dokazalo na zaciatku iba par ludi ktori zacinali s holym zadkom? Mas predstavu ake celosvetove obraty ma tato fy? A podobnych je v USA hned niekolko a stovkych mensich ale i tak mimoriadne uspesnych.
A co ma Rusko? Co dokazalo? Co take vymysleli? V com su taki super okrem toho ze peniaze z ropy vrazaju do armady a robia potom ramena? Kolko spickovych vedeckych institucii ma Rusko a kolko USA?
Ake su konkurencieschopne? Kto dal svetu najviac v robotike,pocitacoch,zakladoch umelej inteligencie atd? Ak hovoris ze Rusi, tak nie, ti to neboli celkom urcite, skus este raz.. Este aj ten internet kde si teraz piseme je tu vdaka USA.
Napísať odpoveď