Ďakujem
autodoprava - prenájom vozidla
-
mihalswk
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
autodoprava - prenájom vozidla
Ahojte, mám autodopravu do 3,5 t na živnosť, chcel by som sa spýtať či môžem vystaviť faktúru fyzickej osobe za prenájom vozidla poprípade za akých podmienok.
Ďakujem

Ďakujem
-
hojko
Site Admin
Re: autodoprava - prenájom vozidla
Podmienky za prenajom si urcujes ty. Fakturu vystavujes normalne, cize ty budes ako dodavatel, on bude ako odberatel (teda mozno ako normalna osoba bez ICO a DIC) Fakturu ti zaplati a tam to konci. Ty to das riadne do uctnovnictva ako prijem. V com vidis problem???
-
Fabo
Hardcore addict
No ja predpokladam ze problem vidi v tom, ci prenajom spada pod jeho predmet cinnosti...
-
mihalswk
Medium Professional
Skôr ze keď som neni platca DPH či možem vystavovať fsktury.
A este som sa chcel spýtať. Robím kuriéra, chcel by som šoféra na záskok keď budem potrebovať napr na 2-3 dni v týždni je zamestnaný na trvalý pomer u niekoho tak ze ako ho mám ja zazmluvnit? Alebo aký druh PP treba? Nejaké najlepšie riešenie ?
A este som sa chcel spýtať. Robím kuriéra, chcel by som šoféra na záskok keď budem potrebovať napr na 2-3 dni v týždni je zamestnaný na trvalý pomer u niekoho tak ze ako ho mám ja zazmluvnit? Alebo aký druh PP treba? Nejaké najlepšie riešenie ?
-
hojko
Site Admin
Prepac, ale mas uplne nedostatky. Odporucam ti trosku si prestudovat co sa pise na internete a hlavne ti odporucam, aby si si nasiel uctovnika, ktory ti bude robit papiere. Zaroven si s tymto uctovnikom na hodinu sadni a nech ti vyvsetli vsetky veci, co a ako funguje, co je to DPH a pod. Pretoze bez tohto sa asi tazko niekde pohnes.
Fabo: Prenajom vozidiel je predsa samostatne zivnostenske opravnenie.
Fabo: Prenajom vozidiel je predsa samostatne zivnostenske opravnenie.
-
Fabo
Hardcore addict
hojko no hej, ale ja napriklad o tom prehlad nemam, preto ma to napadlo ako jedna z moznosti preco sa moze spytat.
-
hojko
Site Admin
Kedze ma autodopravu, tak si myslim, ze urcite ma prenajom vozidiel zahrnuty v zozname zivnosti. Navyse je to vec, ktoru si davaju takmer vsetci medzi zivnosti, vratane osob aj firiem.