Gitara

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
martintv
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Gitara

Príspevok od používateľa martintv »

Zdravim,

chcel by som poradit s kupou gitary, zatial som nasiel tuto:
http://www.muziker.sk/gitary/akusticke- ... -FG-700-MS

cena max 220E.
Som zaciatocnik a mam len lidlovu gitaru, viem ze na naucenie staci ale bavi ma to a chcem sa tomu venovat :D

vdaka
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Gitara

Príspevok od používateľa hrban »

na to cvičenie ti kľudne stačí aj tá lidlovská, ak chceš aby sa na nej ľahšie hralo tam môžeš skúsiť hrubšie struny, ale kovové, nylonové nie sú dobré na cvičenie, môžeš pochytiť zlozvyky, ktoré sa budú ťažko odúčať. Drahú gitaru si môžeš kúpiť potom ako sa trošku naučíš hrať a hlavne ťa to môže po pol roku omrzieť a 220€ bude v prdeli, struny stoja pár euro a prehodenie nie je ťažké, ešte si dajme tomu kúp ladičku za 5€ a máš čo potrebuješ, hlavne meň strunu po strune, nie, že zložíš všetky a potom budeš nahadzovať :D už som videl takých profíkov, a pozri si nejaké videá ako sa tam tá struna má správne ''namotať'', nech ti nespúšťa.
S poriadnymi strunami sa hrá oveľa ľahšie aj na lacnej gitare. Zbehni do obchodu s nástrojami a popítaj sa tam aké struny ti odporučia.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

hrban - aké zlozvyky sa naučíš na gitare s nylonovými strunami (klasike)? :)
martintv - tú Yamahu môžeš zobrať, má dobré hodnotenia napr. aj na http://www.ultimate-guitar.com/reviews/ ... index.html
Nikdy nedávaj kovové struny na gitaru, kde boli pôvodne nylonové. Kovové struny napínajú gitaru silnejšie ako nylonové a preto sa ti časom môže ohnúť krk. Nemusí sa to stať vždy, ale pri gitare z Lidlu nad tým rozhodne ani neuvažuj :D
Gitaru by som ti neodporúčal objednávať cez internet. Je lepšie vybehnúť do Muzikeru s niekým z tvojho okolia, kto hráva na gitare dlhšie - často sa stáva, že gitary majú krivý krk, vo vyšších pražcoch hrajú zlé tóny a pod.

A ak si samouk, určite pozri tento YT kanál (Justin guitar https://www.youtube.com/user/JustinSandercoe) a aj jeho stránku http://www.justinguitar.com/. Je tam veľa dobrých návodov ;)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Ja mam yamahu f310, ktorá bola takmer o polovicu lacnejšia (119e) a som velmi spokojný... Na začiatok samozrejme odporúčam mäkké struny...
martintv
Medium Expert
Medium Expert

Vdaka za odpovede, nasiel uz za dobru cenu tu yamahu co chcem v Kosiciach v hudobninach na hlavnej pri hiltone, no nemam znameho co vie dobre hrat na gitare, tak neviem :D
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Tak si ju "omakaj" ako Ti sadne, ako sa Ti páči jej zvuk.. Pozri si krk či nie je náhodou pokryvený.. Použi známe ťahy, ako pritlačenie strún na prvom a poslednom pražci a následne pozretie na prehyb krku (viac o tom napr. na google) prebrnkaj si na všetky pražcoch struny či na niektorých nedrnčia struny atď.. Keď už nemáš nikoho, kto by šiel s tebou, tak aspoň takto..
martintv
Medium Expert
Medium Expert

Dnes som bol omrknut tie gitary, tak v hudobninach na hlavnej mi nukal manik gitary znacky Face a Ibanez, tu Yamahu tam ani nemali vraj su drahe a velmi im nejdu. V dalsich hudobninach mi manik poradil gitary znacky LAG, mala aj pekny zvuk nejakych 217 eur , a skusil som aj nejaku Maris . Kazda jedna z tych gitar bola lepsia ako ta moja z Lidlu :D ale to som aj cakal . Nechal som si objednat tu yamahu fg 700 ms na predajnu, snad ma nesklame ked ju skusim, lebo vsade v recenziach ju ospevuju ze za cenu okolo 200 eur nic lepsie nie je .
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Z uvedených by som sa priklonil k Marris (naša výroba) mám klasicku od nich a ozaj poctivý kus nástroja. Ibanez som tiez skúšal (kamarat mal) tuším to bola v72 v cene kolo 120e. a zapáčila sa mi a keby som ju vedel zohnať v okoli hned ju aj kupujem, ale nezohnal ..nahradil som ju yamahou, ktorú som spominal, keďže s touto značkou mám len dobré skúsenosti//klop klop)//
Napísať odpoveď