Zdravím. Pretaktoval som svoj CPU i5 4690K na 4300 MHz s voltážou 1.200 V. Mal som spustený ROG RealBench (s MSI GTX 970), test trval 15 minút a prebehol úspešne. Teploty CPU som sledoval cez HWiNFO64 a maximum neprekročilo 80°C, väčšinou boli na 75-78°C. Spustil som na 10 minút aj System Stability Test v AIDA64. Tam boli teploty pod 70°C.
Pri idle nejde teplota nad 40°C. Je mi jasné, že tieto testy majú za úlohu čo najviac vyťažiť procesor a pri hraní alebo väčšej záťaži sa k tým maximám pravdepodobne ani nedostanem.
Takže otázka znie: Môžem byť teda spokojný s takýmito hodnotami? Nepotrebujem mať CPU pretaktovaný na maximum, stačia mi hodnoty, ktoré budú lepšie ako tie základné (3500 Mhz), teploty pri max. záťaži budú prijateľné a systém stabilný.
Chladič mám SCYTHE Kotetsu.
Pretaktovaný i5 4690K
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pretaktovaný i5 4690K
Este napis svoj CPU chladic. Ja mam H100, raz som nataktoval moju 4690K na 4,5GHz a maximalky nesli cez 70°C.
Chladič je napísaný na konci príspevku - SCYTHE Kotetsu. Lenže každý CPU je iný. Niekto to nepretaktuje stabilne ani na tých 4.3 GHz.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Este som nevidel aby niekto nepretaktoval 4690K minimalne na 4,3GHz, vacsina ludi ju da na 4,5GHz.
Sorry, ten koniec som nejako prehliadol. Ten chladic nie je ideal na taketo pretaktovavanie, ale CPU ti uplne v klude zvladne teploty do 80°C, toho sa neboj. Ale casom by som na tvojom mieste kupil nieco kvalitnejsie.
Sorry, ten koniec som nejako prehliadol. Ten chladic nie je ideal na taketo pretaktovavanie, ale CPU ti uplne v klude zvladne teploty do 80°C, toho sa neboj. Ale casom by som na tvojom mieste kupil nieco kvalitnejsie.