Spolahlivy hosting (nie websupport)
Spolahlivy hosting (nie websupport)
Caute, poradte nejaky web hosting, ktory je spolahlivy, ponuka dobry non-stop support. A hlavne musi byt spolahlivy, bez vypadkov servera, tak isto dostatocne rychly. Doteraz sme hostovali niekolko firemnych webov mailov na websupporte, no posledne mesiace to islo rapidne dole vodou, caste vypadky servera, dost casto to treba riesit s ich podporou a uz to je unavne, tak isto sa bezne stava, ze maily nejdu aj cely den, je to proste nepripustne. Bolo by dobre kebyze poradite nejaky hosting, ktory ma aj dobre referencie, teda lepsich klientov.
Re: Spolahlivy hosting (nie websupport)
Rozpocet je aky na jeden web a o kolko webov ide?
nieje rozpocet, ide o priblizne 5 webov a 5 mailov, no meni sa to, teda narasta to.
Nejdem si robit reklamu, nic z toho nemam, ale pracujem tam, a viem, ake mame servery: https://www.active24.sk/produkty-a-sluzby/webhosting/
Podporu mame nonstop, ked si zriadis virtual, vzdy je zriadeny na najnovsom serveri, s vykonom je to naprosto dostacujuce, ale zase nemozes cakat, ze ti to utiahne 20 tisic zakaznikov pripojenych k databazi.. Servery su extremne spolahlive, sme v najlepsom datacentre v CZ/SK. A pokial uz je nejaky problem, tak je to skoro vzdy v zakaznikoch.. Ked im nieco nefunguje, zvaluju to na poskytovatela, co je najlahsie.. a co sa tyka websupportu, dost zakaznikov k nam prechadza, ale hlavne co sa tyka VMS, VPS serverov, hlavne kvoli spolahlivosti..
Hlavne ale necakaj, ze tu sedi administrator o 3 rano a caka, kym mu zavolas, ze ti nejde web a budes chciet zistit preco, takto to nefunguje..
Jedine co mame na hovno je zakaznicke rozhranie, objednavku, atd.. ale kvalita serverov a ich spolahlivost je super..
Podporu mame nonstop, ked si zriadis virtual, vzdy je zriadeny na najnovsom serveri, s vykonom je to naprosto dostacujuce, ale zase nemozes cakat, ze ti to utiahne 20 tisic zakaznikov pripojenych k databazi.. Servery su extremne spolahlive, sme v najlepsom datacentre v CZ/SK. A pokial uz je nejaky problem, tak je to skoro vzdy v zakaznikoch.. Ked im nieco nefunguje, zvaluju to na poskytovatela, co je najlahsie.. a co sa tyka websupportu, dost zakaznikov k nam prechadza, ale hlavne co sa tyka VMS, VPS serverov, hlavne kvoli spolahlivosti..
Hlavne ale necakaj, ze tu sedi administrator o 3 rano a caka, kym mu zavolas, ze ti nejde web a budes chciet zistit preco, takto to nefunguje..
Jedine co mame na hovno je zakaznicke rozhranie, objednavku, atd.. ale kvalita serverov a ich spolahlivost je super..
Pocuj, pisete na webe, ze VIP klientovi (v pripade problemu) odpovie priamo administrator v primere do 30 minut. Moja otazka je, kto je VIP klient? Nikde som to zatial nenasiel.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Veris tomu??? Ja moc nie. Kedze A24 je velka firma, ak nie najvacsia v cesku ohladom hostingu, tak im moze odpovedat akurat tak podpora, ktoru by mali mat nonstop, tak ako to velke hostingove firmy robia. Za VIP klienta by som v ich pripade pokladal niekoho kto im dohadzuje hosting, teda nejaku firmu, ktora robi weby a nechava to hostovat u nich a ma ich tam trebars aspon 50, pripadne niekoho kto si plati za nemale peniaze dedicated server alebo ma vlastny server v server housingu.
Z tych slovenskych pozri Exohosting.sk. Urcite sa vyhni domains.sk a tym ich dalsim milionom webov co maju presmerovanych.
-
xH4wK
Ja odporucam Wedos - https://hosting.wedos.com/cs/
Dakujem Vam, este sa chcem opytat, pri modernom hostingu by nemali byt SSD disky uz standard v dnesnej dobe?
-
hojko
Site Admin
Samozrejme, ze nie. Pretoze serverove disky neustale pracuju, teda citanie a zapis, da sa povedat, ze nonstop a vo velkom. To je ten problem SSD diskov, ze odchadzaju. Preto sa v serveroch pouzivaju SAS disky, ale postupne sa zacinaju nasadzovat aj vyssie rady SSD diskov (napr. od Intelu).
-
xH4wK
Ako povedal hojko pouzivaju sa vo velkom stale SAS disky, ale v dnesnej dobe sa pouziva aj SSD/Flash cache co je aj cost effective ale aj zvysuje performance a v malom rozsahu sa pouziva aj cisto flash storage pri zakaznikoch ktorym nerobi problem vysoka cena a chcu performance. Zalezi na poskytovateloch co ponukaju samozrejme.Lub0$ napísal:Dakujem Vam, este sa chcem opytat, pri modernom hostingu by nemali byt SSD disky uz standard v dnesnej dobe?
Pytam sa preto, lebo hore uvedenz hosting: https://hosting.wedos.com/cs/ ma v hlavicke napisane 100% na SSD diskoch....
A skusenost s websupoortom, ked sme mali problem s rychlostou, ale fakt to slo pomaly, v admine wordpressu sa nedalo pracovat...tak sme volali na podporu, a tam nam s nadsenim povedali, ze nam to presuvaju na iny server, ktory ma ssd disky, ze to ma byt rychlejsie...a pomoholo to.
Pride mi to s nimi take, ze kym clovek nezavola a neziada nieco poriadne tak to oni neriesia...hodia to na pomaly server a ci to ide abo nie uz nieje podstatne.
Vcera sa mi napriklad podarilo odrovnat ich hosting mnohonasobnym updatom produktov v eshope, ktorz bezi na woocommerce cez wordpress...tak mi na 24 hodin zablokovali IP adresu, co v praxi znamenalo, ze som sa nedostal na ziaden web ktory je hostovany u nich. Trvalo im 24hodin kym to poriesili, a asi 5 telefonatov a niekolko mailov...co je nepripustne, kedze som tym odsral jeden pracovny den, za ktory som nic nespravil.
A skusenost s websupoortom, ked sme mali problem s rychlostou, ale fakt to slo pomaly, v admine wordpressu sa nedalo pracovat...tak sme volali na podporu, a tam nam s nadsenim povedali, ze nam to presuvaju na iny server, ktory ma ssd disky, ze to ma byt rychlejsie...a pomoholo to.
Pride mi to s nimi take, ze kym clovek nezavola a neziada nieco poriadne tak to oni neriesia...hodia to na pomaly server a ci to ide abo nie uz nieje podstatne.
Vcera sa mi napriklad podarilo odrovnat ich hosting mnohonasobnym updatom produktov v eshope, ktorz bezi na woocommerce cez wordpress...tak mi na 24 hodin zablokovali IP adresu, co v praxi znamenalo, ze som sa nedostal na ziaden web ktory je hostovany u nich. Trvalo im 24hodin kym to poriesili, a asi 5 telefonatov a niekolko mailov...co je nepripustne, kedze som tym odsral jeden pracovny den, za ktory som nic nespravil.
-
hojko
Site Admin
Musis to brat tak, ze hostingova spolocnost ma X serverov, trebars 10 serverov. Na niecom bezi mail, na niecom databaza, ostatne su na weby. Mas 30 000 klientov a mas 6 serverov na ktore davas weby. Rozlozene teda 5 tisic klientov na jeden server. Na jeden web pride 5 ludi za den, iny web ma navstevnost 50 tisic ludi denne, iny moze mat aj 250 tisic ludi denne. A to je ten problem, ze ty pri tom pocte webov nedokazes odhadnut, ze ktory web ma aku navstevnost. Teraz zrazu zistis, ze jeden server ma 30 klientov, ktorych navstevnost je tych 250 tisic ludi a dalsi server ma len klientov s webmi na ktore pride 5 ludi denne. Preto to trebars presunut, rovnomerne rozlozit tu zataz. Kopa firemnych webov je len infostranka/vizitka, pripadna dake portfolio aleo potom mas aj velke shopy. Na take veci je uz skor vstavany dedikovany server alebo vlastny server, ale tam je ina cena. Nemozes ocakavat, ze za napriklad 3 eura mesacne dostanes hosting s ktorym im budes pretazovat server.
V tvojom pripade ten mnohonasobny update mohol sposobit to, ze zla optimalizacia scriptov sposobila cyklenie scriptov a mohlo to zahltit MySQL databazu, mozno to zahlnit Apache+PHP (alebo iny web server co pouzivaju). Dnes uz hostingove spolocnosti maju aj specialne baliky pre weby, su oznacene ako hosting pre eshop a to z toho dovodu, ze na jeden server sa neumiestni 5000 webov ako som pisal vyssie, ale napriklad len 100 eshopov. Ale aj tak cena je ina, kludne aj 15 eur mesacne.
Musis ratat aj s tym, ze ked mas problem pri Websupporte, neskor mozes mat problem aj na Wedose, Exohostingu alebo inych hostignoch, pretoze im budes vytazovat server. A tak ti jedneho dna vypovedia zmluvu a ponuknu ti dedikovany server za 50-150 eur mesacne, pripadne server housing. Pri server housingu si musis uz dat svoj server a potom platis mesacne prenajom, to zacina niekde na 40-50 eur mesacne a koncis pri jednom serveri az pri 200 eur mesacne.
V tvojom pripade ten mnohonasobny update mohol sposobit to, ze zla optimalizacia scriptov sposobila cyklenie scriptov a mohlo to zahltit MySQL databazu, mozno to zahlnit Apache+PHP (alebo iny web server co pouzivaju). Dnes uz hostingove spolocnosti maju aj specialne baliky pre weby, su oznacene ako hosting pre eshop a to z toho dovodu, ze na jeden server sa neumiestni 5000 webov ako som pisal vyssie, ale napriklad len 100 eshopov. Ale aj tak cena je ina, kludne aj 15 eur mesacne.
Musis ratat aj s tym, ze ked mas problem pri Websupporte, neskor mozes mat problem aj na Wedose, Exohostingu alebo inych hostignoch, pretoze im budes vytazovat server. A tak ti jedneho dna vypovedia zmluvu a ponuknu ti dedikovany server za 50-150 eur mesacne, pripadne server housing. Pri server housingu si musis uz dat svoj server a potom platis mesacne prenajom, to zacina niekde na 40-50 eur mesacne a koncis pri jednom serveri az pri 200 eur mesacne.
Tu nejde o to usetrit, par eur na mesiac si priplatime, ked to ma priniest ovocie. Riesime teraz aj e-shop, nieje este online cize o navstevnosti sa tu neda hovorit, zo zaciatku asi nebude potrebny e-shop dedikovany server. Neskor, ked sa trebars podari vybudovat velky traffic, ktory samozrejme bude konverovany aj v profit, tak ti moze byt jedno ze ti treba vlastny server s housingom, investicia rovna sa profit, a naopak.
Ide mi o to, ze ked clovek ma podnikat, tak potrebuje v tomto smere nieco stabilne, u websuportu sa mi casto stava, ze som aj niekolko hodin, pripadne aj pol dna bez e-mailu. Potom sa neda takto robit, posunie sa ti nejaka praca, nakopi sa to na koniec dna, kedy to oni opat po troch telefonatoch rozchodia...alebo ako pisem o bloknutu IP, mal som vela prace na shope, zacal som hned rano, a hned som to odfajcil, po dvoch telefonatoch mi prisiel od nich mail, ze to preverili, a ze mam bloknutu IP. to bolo vsetko...bez snahy ju odblokovat. Na to trebalo dalsie tri telefonaty, a odblokovali ma o osmej hodine rano, az dnes. Cize som znova stratil cely den, kedy som nemohol pracovat. Do nekonecna sa to takto neda, preto chcem vediet co je v tomto pripade najlepsie. Ostatne weby co hostujeme su ako vravis firemne vizitky, ktore nemaju az taky obrovsky traffic.
Ide mi o to, ze ked clovek ma podnikat, tak potrebuje v tomto smere nieco stabilne, u websuportu sa mi casto stava, ze som aj niekolko hodin, pripadne aj pol dna bez e-mailu. Potom sa neda takto robit, posunie sa ti nejaka praca, nakopi sa to na koniec dna, kedy to oni opat po troch telefonatoch rozchodia...alebo ako pisem o bloknutu IP, mal som vela prace na shope, zacal som hned rano, a hned som to odfajcil, po dvoch telefonatoch mi prisiel od nich mail, ze to preverili, a ze mam bloknutu IP. to bolo vsetko...bez snahy ju odblokovat. Na to trebalo dalsie tri telefonaty, a odblokovali ma o osmej hodine rano, az dnes. Cize som znova stratil cely den, kedy som nemohol pracovat. Do nekonecna sa to takto neda, preto chcem vediet co je v tomto pripade najlepsie. Ostatne weby co hostujeme su ako vravis firemne vizitky, ktore nemaju az taky obrovsky traffic.
-
hojko
Site Admin
Skus poziadat o presun na novy server, ved Websupport nedavno menil servre, kupoval hardware za 300 tisic eur. Pripadne skus spominany Exohosting, Wedos alebo Active24.
-
audiotrack
VIP
ak ti ide čisto o hosting a nevyžaduješ k tomu nejakú administráciu (vieš si to rozbehať a spravovať sám cez konzolu) tak odporúčam digitalocean.com
Tiez by som sa postavil za digitalocean alebo linode. Za rozumne peniaze dostanes dobre sluzby + moznost jednoducheho upgradu VPS.
-
xH4wK
Neviem ale digitalocean sa v pripade VPS nechyta pomerom cena/vykon na wedos..
Pozeram prave na Wedos (som na DO) a DO ma platby za hodinu, snapshoty zdarma a 1Gbps (+ drobnosti ako API a podobne).
-
xH4wK
vzhladom na to, ze chce webserver tak myslim, ze platby na hodinu u DO su irelevantne a taktiez ich obmedzeny traffic asi nebude velmi vhodny.. 1Gbps je pekny kazdopadne si neviem predstavit aky velky musi ten web byt aby to potreboval..
Taktiez wedos ma API, snapshoty su za mensi priplatok a aj s priplatkom server vychadza podstatne lepsie pomerom cena/vykon.
Taktiez wedos ma API, snapshoty su za mensi priplatok a aj s priplatkom server vychadza podstatne lepsie pomerom cena/vykon.