k tym zarukam, ja viem, ze nie je dozivotna, takze si zistim detaily pouzivania este predtym, ako si dany vyrobok kupim...
Planovane zastaravanie
Re: Planovane zastaravanie
keby nepouzivali rozne typy suciastok, tak nemas rozne typy aut... 
k tym zarukam, ja viem, ze nie je dozivotna, takze si zistim detaily pouzivania este predtym, ako si dany vyrobok kupim...
gogo956 - ved sa dohodli v minulosti, preco by sa nedohodli teraz, nemusi ta zmluva byt na papieri, moze to byt nepisana dohoda, vlastne sa nemuseli ani stretavat, jednoducho kopiruju praktiky konkurencie ktora je "uspesna", ak by tak nerobili, tak by zanikli.
Inak znacka je len meno, doleziti su skutocni dodavatelia, vyrobcovia, tych je ovela menej a nakoniec ich bude len niekolko.
//autoeditácia príspevku (08 Máj 2015, 15:06)
beardie - su suciastky ktore musia byt rozdielne, ale su take, ktore nemusia, podobne ako v priklade s bateriami vo fotakoch.
K zarukam, ano, par ludi si to precita, vacsina ale nie, ludia si este nezvykli ze sa moze na obaloch klamat, ti co ano sa s tym uz zmierili - a dalsia skupina na to cas ani nema, alebo si to precitat nemoze lebo casto to nie je ani v jazyku ktoremu rozumeju.
Inak znacka je len meno, doleziti su skutocni dodavatelia, vyrobcovia, tych je ovela menej a nakoniec ich bude len niekolko.
//autoeditácia príspevku (08 Máj 2015, 15:06)
beardie - su suciastky ktore musia byt rozdielne, ale su take, ktore nemusia, podobne ako v priklade s bateriami vo fotakoch.
K zarukam, ano, par ludi si to precita, vacsina ale nie, ludia si este nezvykli ze sa moze na obaloch klamat, ti co ano sa s tym uz zmierili - a dalsia skupina na to cas ani nema, alebo si to precitat nemoze lebo casto to nie je ani v jazyku ktoremu rozumeju.
ale to by potom napr konkretny model sa u vsetkych kazil priblizne po rovnakom case pouzivania-ale nic take sa nezaznamenalo, aspon nemam ten pocit. Moja skusenost je ze nizku zivotnost som zaznamenal iba u lacnych, totalne noname veci: digitalny ramcek a tablet. Tie oba odisli tesne po 2rocnej lehote. A materska doska, ale ta bola pouzivana neprimerane /pri porovnani s beznym useorom/ a bola v zaruke.
Vsetko ostatne a su to desiatky elektronickych zariadeni fungovali ci este funguju bezproblemov pritom maju aj 5 a viac rokov. Chladnicka 6 rokov,3x LED Tv 3-8rokov, pracka 3roky atd,netbook neviem aspon 5rokov,niekolko mobilov,zvyknu odchadzat tak po 4-5rokoch co je podla mna ok
Vsetko ostatne a su to desiatky elektronickych zariadeni fungovali ci este funguju bezproblemov pritom maju aj 5 a viac rokov. Chladnicka 6 rokov,3x LED Tv 3-8rokov, pracka 3roky atd,netbook neviem aspon 5rokov,niekolko mobilov,zvyknu odchadzat tak po 4-5rokoch co je podla mna ok
tvoj priklad je chybnyDreamer napísal:su suciastky ktore musia byt rozdielne, ale su take, ktore nemusia, podobne ako v priklade s bateriami vo fotakoch.
vyrobcovia nemaju dovod vyrabat rovnake baterie len preto, ze si to tak prave ty prajes
tie baterie su vyrabane pre konkretne pouzitie/vydrz/zaobchadzanie
2500mAh baterka je v malom kompakte uplne zbytocna, pretoze by boli jeho rozmery dvojnasobne
klamesK zarukam, ano, par ludi si to precita, vacsina ale nie, ludia si este nezvykli ze sa moze na obaloch klamat, ti co ano sa s tym uz zmierili - a dalsia skupina na to cas ani nema, alebo si to precitat nemoze lebo casto to nie je ani v jazyku ktoremu rozumeju.
kazdy manual, navod k obsluhe a popis musi byt v jazyku krajiny, kde sa predava, povinne!
lenivost je kazdeho vlastny problem
rad by si sa vratil do sociku, kde bolo vsetko na prikaz?
Prave toto sa v skutocnosti deje, viac od 3:50 (dokument je aj v prvom prispevku temy).gogo956 napísal:ale to by potom napr konkretny model sa u vsetkych kazil priblizne po rovnakom case pouzivania-ale nic take sa nezaznamenalo, aspon nemam ten pocit.
Nic sa nezmeni, kym uzivatelia, ktori narazia na do oci bijuce planovane zastaravanie, sa budu tvarit ze je to normalne a ze este mali stastie ze ine veci sa nepokazili.gogo956 napísal:Moja skusenost je ze nizku zivotnost som zaznamenal iba u lacnych, totalne noname veci: digitalny ramcek a tablet. Tie oba odisli tesne po 2rocnej lehote. A materska doska, ale ta bola pouzivana neprimerane /pri porovnani s beznym useorom/ a bola v zaruke.
K prackam, chladnickam, telkam, tie vydrzia zvycajne dlhsie, ale aj tak je 3-5 rokov pre chladnicku podozrivo malo v porovnani s tym, ze starsie vydrzali aj desiatky rokov.
tak si vypocuj, co hovori v tom videu od 4:30 do 4:35Dreamer napísal:Prave toto sa v skutocnosti deje, viac od 3:50 (dokument je aj v prvom prispevku temy).
" Chladnicka 6 rokov,3x LED Tv 3-8rokov, pracka 3roky atd,netbook neviem aspon 5rokov,"
-asi som to napisal nejasne: tie vsetky veci stale dalej funguju.
Brat ma napriklad chladnicku ktora ma cca 7rokov a bezproblemov. A pracka ktoru som mal pred touto fungovala, vymenil som ju len preto ze som chcel modernejsiu s parnym generatorom a lepsim odstredovanim. Najviac ma stve zosilovac ktory nie a nie odist a to ma cez 10rokov,napojil som na to repro s nevhodnou impedanciou ktory ho neprimerane zatazuje a on stale fachci, a ja by som ho uz tak rad vymenil za nieco lepsie..
/na niektore vyrobky zjavne vyrobci zabudaju a kazitka nepridavaju/ 
-asi som to napisal nejasne: tie vsetky veci stale dalej funguju.
Ved som nenapisal ze sa musi pouzivat JEDEN typ baterie, ale niekolko, prave podla rozmerov, ale narazal som hlavne na to, ze fotak rovnakej triedy, velkosti (az na par mm a par MPX) z roku 2014 ma inu bateriu ako takmer totozny z roku 2013 a ten ma inu ako z roku 2012, ako moze byt pre vyrobcu vyhodne skladovat pre kazdy model z rovnakej rady rozdielne baterie, je normalne ze pre starsie modely uz nebude miesto.beardie napísal: vyrobcovia nemaju dovod vyrabat rovnake baterie len preto, ze si to tak prave ty prajes
tie baterie su vyrabane pre konkretne pouzitie/vydrz/zaobchadzanie
2500mAh baterka je v malom kompakte uplne zbytocna, pretoze by boli jeho rozmery dvojnasobne
Ty klames, prosim nenazyvaj ma klamarom, to ze je nieco povinne, neznamena ze sa to aj dodrziava, sam som sa s tym stretol casto a kupoval som v znamych obchodoch, nie v nejakom neznamom eshope.beardie napísal:klames
kazdy manual, navod k obsluhe a popis musi byt v jazyku krajiny, kde sa predava, povinne!
To sa velmi mylis, inak uz vtedy boli kazitka, napr. silonky boli dokonale, pouzili ich pri testoch tusim na odtiahnutie auta a vydrzali, v jednom dokumente o tom hovoril niekto z rodiny zamestnanca, ktory vytvoril tie silonky, ako dostali prikaz ze musia spravit slabsie, aby sa na nich robili ocka.beardie napísal:rad by si sa vratil do sociku, kde bolo vsetko na prikaz?
//autoeditácia príspevku (08 Máj 2015, 16:16)
Ty si to vypocuj radsej cele, ved tam spomina prave to, ze su o nieco malo drahsie KONDENZATORY, nie monitory, s tymi kondenzatormi by monitory vydrzalo ovela dlhsie a celkova cena by sa prakticky nezmenila.beardie napísal:tak si vypocuj, co hovori v tom videu od 4:30 do 4:35
gogo956 - jasne ze kazitka nie su vsade a nie vzdy zafunguju, ale postupne sa rozsiruju a v niektorych pripadoch je to uplne jasne ak sa rovnaka porucha opakuje v jednom servise na desiatkach monitoroch napr., odporucam ten dokument, nie je dlhy.
tie rozmery a tvar su dane vnutrom fotaku, cize doskou, cipom, tlacidlami, vybavenim
len preto, ze ty chces, aby tam bola rovnaka baterka, nemozu pridat nejaku novu suciastku alebo upravit navrh...
zname obchody si nieco take nemozu dovolit, lebo by mali poje*** od SOIky
vidim, ako chces kazdemu prikazovat, co ma robit, pritom nevies dovody ich konania, tazko s tebou
ten kondenzator, nech stoji 10 centov, na doske ich je povedzme 10, nech sa to lahsie rata
na kazdom monitore usetria len vymenou 1 typu kondenzatora 1 dolar, podobne mozu vymenit za kazovejsie aj ine suciastky, povedzme za dalsie 3 dolare, spolu 4
ked vyrobia milion monitorov, o kolko viac zarobili?
Samsung len SGS5 vyrobil asi 50 000 000 kusov, nehovoriac o dalsich typoch, usetrenie 10 centov na 1 suciastke robi 5 mega dolarov, uvedomujes si, ake su to peniaze?
len preto, ze ty chces, aby tam bola rovnaka baterka, nemozu pridat nejaku novu suciastku alebo upravit navrh...
zname obchody si nieco take nemozu dovolit, lebo by mali poje*** od SOIky
vidim, ako chces kazdemu prikazovat, co ma robit, pritom nevies dovody ich konania, tazko s tebou
ten kondenzator, nech stoji 10 centov, na doske ich je povedzme 10, nech sa to lahsie rata
na kazdom monitore usetria len vymenou 1 typu kondenzatora 1 dolar, podobne mozu vymenit za kazovejsie aj ine suciastky, povedzme za dalsie 3 dolare, spolu 4
ked vyrobia milion monitorov, o kolko viac zarobili?
Samsung len SGS5 vyrobil asi 50 000 000 kusov, nehovoriac o dalsich typoch, usetrenie 10 centov na 1 suciastke robi 5 mega dolarov, uvedomujes si, ake su to peniaze?
mne sa za cely zivot pokazil iba jeden jediny monitor a paradoxne to bolo uz pred 19 rokmi odvtedy ani jeden. Samozrejme nemozem vediet ci na tych kazitkach naozaj nieco nahodou nie je,len sa mi zda nepravdepodobne ze by vyrobcovia vedeli tak presne vypocitat aby kazitko zafungovalo az po zarucnej dobe a nie pred nou, co by bolo velmi nevyhodne. Tiez stoji za zamyslenie ze zarucna doba nie je vsade rovnaka, napr v Usa je to myslim iba rok. Hold treba sa zmierit s tym ze sme konzumnou spolocnostou ktora tovary vymiena stale za novsie a modernejsie. Vyvoj technologii ide neuveritelne dopredu, meni sa doba, uz nefunguje to ked v 80tych rokoch sa niekolko rokov vyrabal jeden typ videa, teraz sa jeden typ vyraba par mesiacov a je vystriedany modernejsim.
beardie - co konkretne komu prikazujem, ze som ta poprosil aby si ma nenazyval klamarom neopravnene?
Ak sa chces bavit o kondenzatoroch, v tom pripade z videa slo o JEDEN kondenzator a rozdiel v cene odhadli na POL CENTA, aj keby to bolo Euro, myslis ze ak by bola cena monitorov o 1 Euro vyssia, ludia by to nekupili? Nemuseli by teda rozdiel pocitit v ziskoch. No a opat pripominam, ze ide aj o ZAMERNE umiestnenie rovnako draheho koncenzatora tak, aby odisiel, tu cena nehra rolu, ten kondenzator zamerne umiestnuju na miesto kam nepatri, aby sa pokazil, vlastne kvoli tomu ich vyrova moze stat este viac.
Inak aj zamestnanci a dokonca studenti univerzit potvrdili, ze firmy vyzaduju a zaoberaju sa planovanym zastaravanim, profesori to musia ucit studentov. Niekedy je suma ktoru daju na vyskum toho aby sa vyrobok pokazil v co najpresnejsom obdobi ake pozaduju, vyssia, ako suma ktoru stoji samotny vyrobok!
//autoeditácia príspevku (08 Máj 2015, 16:43)
Ak sa chces bavit o kondenzatoroch, v tom pripade z videa slo o JEDEN kondenzator a rozdiel v cene odhadli na POL CENTA, aj keby to bolo Euro, myslis ze ak by bola cena monitorov o 1 Euro vyssia, ludia by to nekupili? Nemuseli by teda rozdiel pocitit v ziskoch. No a opat pripominam, ze ide aj o ZAMERNE umiestnenie rovnako draheho koncenzatora tak, aby odisiel, tu cena nehra rolu, ten kondenzator zamerne umiestnuju na miesto kam nepatri, aby sa pokazil, vlastne kvoli tomu ich vyrova moze stat este viac.
Inak aj zamestnanci a dokonca studenti univerzit potvrdili, ze firmy vyzaduju a zaoberaju sa planovanym zastaravanim, profesori to musia ucit studentov. Niekedy je suma ktoru daju na vyskum toho aby sa vyrobok pokazil v co najpresnejsom obdobi ake pozaduju, vyssia, ako suma ktoru stoji samotny vyrobok!
Tak prave na toto som nevedomky odpovedal v predoslom odstavci.zda nepravdepodobne ze by vyrobcovia vedeli tak presne vypocitat aby kazitko zafungovalo az po zarucnej dobe a nie pred no
//autoeditácia príspevku (08 Máj 2015, 16:43)
Problem je, ze mnohi to aj spravia, ale odo mna to nechci, co je modernejsie na Galaxy S6 oproti S5? Ludia su klamani ze potrebuju nove vyrobky, ze tie nove su lepsie, spominam si aj na dokument kde vysvetlovali ako to funguje, prip. dalsi ktory je o inom, o tom ako funguje ludsky mozog a ako to firmy zneuzivaju, napr. ked clovek pocuje klamstvo dostatocny pocet krat, tak tomu intuitivne uveria a stotozni sa s tym, ze je to pravda, cudovali by ste sa ako daleko to siaha.treba sa zmierit s tym ze sme konzumnou spolocnostou ktora tovary vymiena stale za novsie a modernejsie
nepriamo vyrobcom, aby vyrabali veci tak, ako by si si ty zelal, aj ked nevies o vyrobe produktov absolutne nicDreamer napísal:co konkretne komu prikazujem
alebo mas s vyrobou produktov skusenosti? takych, ktore sa skladaju z tisicok suciastok?
nekupili, pretoze konkurencny vyrobok je lacnejsiDreamer napísal:aj keby to bolo Euro, myslis ze ak by bola cena monitorov o 1 Euro vyssia, ludia by to nekupili?
stale nie si schopny pochopit, ze nejde o predajnu cenu, ale o zisk z vyrobku
mozes mi to, prosim, odcitovat?Dreamer napísal:Inak aj zamestnanci a dokonca studenti univerzit potvrdili, ze firmy vyzaduju a zaoberaju sa planovanym zastaravanim, profesori to musia ucit studentov.
v dlhodobom rozsahu sa im to ocividne oplacaDreamer napísal:Niekedy je suma ktoru daju na vyskum toho aby sa vyrobok pokazil v co najpresnejsom obdobi ake pozaduju, vyssia, ako suma ktoru stoji samotny vyrobok!
ludia su hlavne tupe ovce, v tom bude problemDreamer napísal:Ludia su klamani ze potrebuju nove vyrobky, ze tie nove su lepsie
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
To som bol asi ja, v tomto poste : post2144592.html#p2144592 som uploadol dokument, ktorý zaznamenáva negatívne dopady používania bezolovnatej pájky, ktorej použitie je nariadené v spotrebnej elektronike v EU. Naopak u kritických aplikácií (aero/vesmír) je použitie bezolovnatej naopak zakázané. Bezolovnatá nemá nijaké výhody voči olovnatej.beardie napísal:mozes mi to, prosim, odcitovat?
beardie - ale no tak...
- prikazujem aby pouzivali tisicky suciastok? ved prave naopak, pisal som aby pouzivali viac standardnych suciastok kde to ide a tym by sa celkovy pocet ZNIZIL, okrem toho, oni musia vyrobit rovnaky pocet suciastok, rozdiel je len v tom ze teraz ich zlepia dokopy a musi sa vyhodit kopa dobrych suciastok aj za stovky ci tisicky Eur len kvoli jednej lacnej pokazenej suciastke
- 1 Euro - nesmysel, ved ani teraz nie je cena televizorov rovnaka, cenove rozpatie su tisicky Eur!
- zamestnanci, profesori, nezacitujem, bolo to v jednom z dokumentov, ale neviem presne v ktorom, hodiny ich opatovnym sledovanim nestravim len pre jednu odpoved ktora nic nezmeni * tak uz ti Andi_Cibula odpisal, ale bolo to aj inde spomenute, v inej suvislosti
- samozrejme ze sa im vyplaca davat peniaze na planovane zastaravanie, chcelo by to riadne hlbkove kontroly, nastrcenych ludi z kontroly, myslim ze by to dokazali, ale vsetko (nebrat doslova) je podplatene, skorumpovane, aj toto sa spominalo v nejakom dokumente
- ludia su hlavne v pasci, ale to je na dlho, mozno zalozim novu temu, ktora na toto bude nadvazovat, ale bude to o inom...
- prikazujem aby pouzivali tisicky suciastok? ved prave naopak, pisal som aby pouzivali viac standardnych suciastok kde to ide a tym by sa celkovy pocet ZNIZIL, okrem toho, oni musia vyrobit rovnaky pocet suciastok, rozdiel je len v tom ze teraz ich zlepia dokopy a musi sa vyhodit kopa dobrych suciastok aj za stovky ci tisicky Eur len kvoli jednej lacnej pokazenej suciastke
- 1 Euro - nesmysel, ved ani teraz nie je cena televizorov rovnaka, cenove rozpatie su tisicky Eur!
- zamestnanci, profesori, nezacitujem, bolo to v jednom z dokumentov, ale neviem presne v ktorom, hodiny ich opatovnym sledovanim nestravim len pre jednu odpoved ktora nic nezmeni * tak uz ti Andi_Cibula odpisal, ale bolo to aj inde spomenute, v inej suvislosti
- samozrejme ze sa im vyplaca davat peniaze na planovane zastaravanie, chcelo by to riadne hlbkove kontroly, nastrcenych ludi z kontroly, myslim ze by to dokazali, ale vsetko (nebrat doslova) je podplatene, skorumpovane, aj toto sa spominalo v nejakom dokumente
- ludia su hlavne v pasci, ale to je na dlho, mozno zalozim novu temu, ktora na toto bude nadvazovat, ale bude to o inom...
bezolovnata pajka sa pouziva z dovodu ekologie.
citacia:
"Ludia su klamani ze potrebuju nove vyrobky, ze tie nove su lepsie, spominam si aj na dokument kde vysvetlovali ako to funguje, prip. dalsi ktory je o inom, o tom ako funguje ludsky mozog a ako to firmy zneuzivaju, napr. ked clovek pocuje klamstvo dostatocny pocet krat, tak tomu intuitivne uveria a stotozni sa s tym, ze je to pravda, cudovali by ste sa ako daleko to siaha"
-neviem ako ini ludia, ale ja si veci kupujem na zaklade vlastneho rozhodnutia a po rozumovom zvazeni.
Ale kazdy sme iny, mame ine priority,ine preferencie, ine povahy. Niekto rad nakupuje a robi ho to stastnym, iny sedi za knihami a ziskava nove informacia a tiez je stastny atd. A obcas robime vsetcia viacmenej vsetko, aj nakupujeme aj citame aj pozerame tv.. Reklamou sa nechaju ovplyvnit iba ludia ktori sa ovplyvnit chcu nechat lebo je to v sulade s ich zivotnym stylom. Na ostatnych nema reklama ziaden alebo iba minimalny vplyv. Cim viacej ludi da na reklamu,znacku,imidž, tym lepsie pre tych ostatnych ktori pouzivaju hlavu-snad je jasne kam mierim. To je na kapitalizme take uzasne, ze vsetcia mozme robit vsetko, co uzname za vhodne a nikto nam nemoze nic prikazovat na rozdiel od inych politickych systemov. To ze niekto vidi niekde reklamu a potom sa podla nej bezhlavo riadi je uz jeho osobna vec do ktorej mna nic nie je.. A raz pride doba, nie je to taz tak sialene daleko, /cca 70-100rokov/ ked sa budu vyrobky tvorit na zaklade spracovania priamo atomov. Napriklad hodis polkila piesku do stroja a vylezie odtial Ajfon. To som si teraz nevymyslel to su vedecke predpovede, vyriesi sa tym samozrejme aj otazka odpadu a nedostatku prirodnych surovin.
citacia:
"Ludia su klamani ze potrebuju nove vyrobky, ze tie nove su lepsie, spominam si aj na dokument kde vysvetlovali ako to funguje, prip. dalsi ktory je o inom, o tom ako funguje ludsky mozog a ako to firmy zneuzivaju, napr. ked clovek pocuje klamstvo dostatocny pocet krat, tak tomu intuitivne uveria a stotozni sa s tym, ze je to pravda, cudovali by ste sa ako daleko to siaha"
-neviem ako ini ludia, ale ja si veci kupujem na zaklade vlastneho rozhodnutia a po rozumovom zvazeni.
Ale kazdy sme iny, mame ine priority,ine preferencie, ine povahy. Niekto rad nakupuje a robi ho to stastnym, iny sedi za knihami a ziskava nove informacia a tiez je stastny atd. A obcas robime vsetcia viacmenej vsetko, aj nakupujeme aj citame aj pozerame tv.. Reklamou sa nechaju ovplyvnit iba ludia ktori sa ovplyvnit chcu nechat lebo je to v sulade s ich zivotnym stylom. Na ostatnych nema reklama ziaden alebo iba minimalny vplyv. Cim viacej ludi da na reklamu,znacku,imidž, tym lepsie pre tych ostatnych ktori pouzivaju hlavu-snad je jasne kam mierim. To je na kapitalizme take uzasne, ze vsetcia mozme robit vsetko, co uzname za vhodne a nikto nam nemoze nic prikazovat na rozdiel od inych politickych systemov. To ze niekto vidi niekde reklamu a potom sa podla nej bezhlavo riadi je uz jeho osobna vec do ktorej mna nic nie je.. A raz pride doba, nie je to taz tak sialene daleko, /cca 70-100rokov/ ked sa budu vyrobky tvorit na zaklade spracovania priamo atomov. Napriklad hodis polkila piesku do stroja a vylezie odtial Ajfon. To som si teraz nevymyslel to su vedecke predpovede, vyriesi sa tym samozrejme aj otazka odpadu a nedostatku prirodnych surovin.
-
Fabo
Hardcore addict
Ja by som to zhrnul tak, ze Dreamer si nasiel pet conspiracy, nerozumie sa tomu ani hovno, ale o com si mysli ze ma pravdu, tak to bude opakovat dookola, o com si uvedomi, ze nema pravdu, to zahra do kuta.
Akakolvek debata je tu proste zbytocne mrhanie casom.
Akakolvek debata je tu proste zbytocne mrhanie casom.
Nezmysel, ved ti to napisal aj Andi_Cibula a okrem toho, ak je toto kvoli ekologii, co potom tie tony elektronickeho odpadu, ktory vznika kvoli pol-centovemu kondenzatoru, ci tomu ze v automobiloch lepia suciastky dokopy a preto sa vyhodia cele bloky s 99% funkcnych suciastok, opat kvoli jednej lacnej, kde je tam ekologia?gogo956 napísal:bezolovnata pajka sa pouziva z dovodu ekologie.
Nie tak celkom, mnoho veci ludi ovplyvnuje podvedome, takze si myslia ze nieco skutocne chcu, ci potrebuju, ak by si chcel, pohladal by som ten dokument kde to vysvetlovali.gogo956 napísal:-neviem ako ini ludia, ale ja si veci kupujem na zaklade vlastneho rozhodnutia a po rozumovom zvazeni...
...Reklamou sa nechaju ovplyvnit iba ludia ktori sa ovplyvnit chcu nechat lebo je to v sulade s ich zivotnym stylom. Na ostatnych nema reklama ziaden alebo iba minimalny vplyv.
Ciastocne suhlasim, ale vo velkom je to naopak, ked vacsina reklame podlahne, mensina citi tlak, je pre cloveka prirodzene ze sa chce prisposobit okoliu, uz od detstva, aj ked niektori sa chcu odlisit, robia to tiez nakupovanim, len inych (zbytocnych) veci. Clovek ktory ma napr. mobil s ktorym je spokojny, je od okolia nabadany aby si kupil novy, dostava otazky, posmech, citi sa ako chudak ze ma taky stary mobil a tak si kupi novy, aj ked ho nepotrebuje ani nechce, tu MINUTOVE video, ktore popisuje velmi strucne 2 hlavne typy planovaneho zastaravania:gogo956 napísal:Cim viacej ludi da na reklamu,znacku,imidž, tym lepsie pre tych ostatnych ktori pouzivaju hlavu-snad je jasne kam mierim.
Stale sme nuteni robit co chce system, len to nevidime, nie sme slobodni, ak sa neprisposobine, pykame za to, no to je tiez na samostatnu diskusiu.gogo956 napísal:To je na kapitalizme take uzasne, ze vsetcia mozme robit vsetko, co uzname za vhodne a nikto nam nemoze nic prikazovat na rozdiel od inych politickych systemov.
-
Andi_Cibula
Addict
Venovať úsilie návrhu bloku, ktorý znesie vyššie teploty pri bezolove (vyššia teplota = viac energie + dusíková atmosféra, bez ktorej sa bezolovo nedá rozumne pretaviť) a používať prostriedky na opravu spájkovacich strojov z dôvodu agresivity a korózivnosti bezolovnatej pájky je strašne ekologické.gogo956 napísal:bezolovnata pajka sa pouziva z dovodu ekologie.
Argumentácia závadnosťou olova obsiahnutým v pájke je doneba volajúca chobotina. Najbližším rukolapným dôkazom je úsporná žiarivka, ktorej elektronika je poletovaná bezolovom (ktoré vplyvom teplotných výkyvov prerastá do krehkých alotropných modifikácií), ale v trubici obsahuje pary ortuti. Tiež úplne zelené.
Škodlivosť olova v pájke je asi podobná ako škodlivosť ortuti v amalgámovej zubnej výplni. Prakticky žiadna.
Dreamer
nemyslim si ze normalneho cloveka ktory rozmysla ovplyvnuje reklama viac ako by bolo zdrave. Vychadzam z vlastnych skusenosti a s pozorovania DOSPELYCH ludi v mojom najblizsom okoli. Veci kupuju na zaklade toho ze porovnaju cenu s uzitkovou hodnotou a na zaklade toho sa rozhodnu pre konkretny vyrobok. Ten priklad ktory si uviedol "Clovek ktory ma napr. mobil s ktorym je spokojny, je od okolia nabadany aby si kupil novy, dostava otazky, posmech, citi sa ako chudak ze ma taky stary mobil a tak si kupi novy, aj ked ho nepotrebuje ani nechce" -tak sa spravaju deti a mladi ludia s este neukoncenym dusevnym vyvojom /je to normalne v tom veku, ja som bol podobny/.
Dospely zrely clovek si vie spocitat kedy ma na to aby si kupil nejaku vec iba pre potechu, mozno na zaklade toho ze je to modne. Je to normalne, clovek si musi urobit obcas aj radost. Pokial ale niekto kupuje veci ktore su nad jeho finacne moznosti, tak potom uz hovorime o urcitej dusevnej poruche ktorej liecba patri do ruk patricneho odbornika /psycholog,psychiater/.
Mozes mi pustit reklamu na nejaky vyrobok kludne aj milionkrat ale ja si ho nekupim bez toho ze by som si vypocital ze je pre mna vyhodny a ze ho potrebujem. Ty si to predstavujes asi tak, ze ludia vidia v Tv reklamu na ajfon, tak zhypnotizovani utekaju do obchodu nech im ho ihned daju nech to stoji co to stoji.
Ohladom bezolovnatej pajky nie som odbornik, neviem posudit argumenty ktore ste proti nej uviedli.
nemyslim si ze normalneho cloveka ktory rozmysla ovplyvnuje reklama viac ako by bolo zdrave. Vychadzam z vlastnych skusenosti a s pozorovania DOSPELYCH ludi v mojom najblizsom okoli. Veci kupuju na zaklade toho ze porovnaju cenu s uzitkovou hodnotou a na zaklade toho sa rozhodnu pre konkretny vyrobok. Ten priklad ktory si uviedol "Clovek ktory ma napr. mobil s ktorym je spokojny, je od okolia nabadany aby si kupil novy, dostava otazky, posmech, citi sa ako chudak ze ma taky stary mobil a tak si kupi novy, aj ked ho nepotrebuje ani nechce" -tak sa spravaju deti a mladi ludia s este neukoncenym dusevnym vyvojom /je to normalne v tom veku, ja som bol podobny/.
Dospely zrely clovek si vie spocitat kedy ma na to aby si kupil nejaku vec iba pre potechu, mozno na zaklade toho ze je to modne. Je to normalne, clovek si musi urobit obcas aj radost. Pokial ale niekto kupuje veci ktore su nad jeho finacne moznosti, tak potom uz hovorime o urcitej dusevnej poruche ktorej liecba patri do ruk patricneho odbornika /psycholog,psychiater/.
Ohladom bezolovnatej pajky nie som odbornik, neviem posudit argumenty ktore ste proti nej uviedli.
gogo956 - tu to bolo, v prvej alebo druhej epizode, o reklamach, o tom preco ludia volia tych istych politikov aj ked ich sklamali, ludsky mozog ma nizky vykon a nestiha spracovat vsetky informacie, niektore doslova vypusti, dokaz si mozes overit aj v tom dokumente v praxi, podobne spracuvava info z reklamy, od politikov a pod.
Nevěřte svým očím
http://www.imdb.com/title/tt3042086/combined
Nemam odkaz na samotny dokument, ale s troskou chytrosti ho urcite najdes aj s dabingom. Inak nazov mohol byt kludne aj "neverte svojmu mozgu", kedze oci zachytia vsetko, ale prave mozog to filtruje.
BTW (aj) o tomto dokumente som pisal tiez na hojku v teme Najlepsie dokumentarne filmy.
Nevěřte svým očím
http://www.imdb.com/title/tt3042086/combined
Nemam odkaz na samotny dokument, ale s troskou chytrosti ho urcite najdes aj s dabingom. Inak nazov mohol byt kludne aj "neverte svojmu mozgu", kedze oci zachytia vsetko, ale prave mozog to filtruje.
BTW (aj) o tomto dokumente som pisal tiez na hojku v teme Najlepsie dokumentarne filmy.