Oprava QR kodu

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Oprava QR kodu

Príspevok od používateľa jorg22 »

Viete mi niekto poradi stranku kde je dobre visvetleny princip QR kodov? Nechce sa mi citat cela specifikacia kedze je velmi dlha. Hladam nieco jednoduchsie.

Zauji ma ma ci sa da obnovit aspon ciastocne QR kod, ktoremu chyba vrchnych 40%. Podla wikipedie su hlavne data v pravej spodnej casti:
http://en.wikipedia.org/wiki/QR_code#/m ... dering.svg

Podla toho co som cital sa da precitat QR kod, ktoremu chyba 30%. Ale mna zaujima ci sa da precitat QR kod s poskodenim 40% ale staci mi len ciastocny vysledok. Cize napriklad polovica bude spravna.

Skusal som graficky doplnit tie stvorceky na urcenie pozicie ale poskodenie je prilis velke a citacka to neprecita. Preto chcem skusit ci by islo aspon cast udajov obnovit.
QR ktory mam na testovanie je v prilohe.
Prílohy
qr_ciastocny.png
qr_ciastocny.png (16.22 KiB) 607 zobrazení
Forsaken
King
King

Re: Oprava QR kodu

Príspevok od používateľa Forsaken »

ja iba tak trepnem.

podla obrazka je to 26x26

co keby si dopnil biele polia tam kde chybaju a do rohov stvorce - finder pattern
+ bude treba asi doplnit format info https://www.google.sk/search?q=qr+code+ ... B783%3B783
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Dik, na tej linke s obrazkom to bolo velmi prehladne popisane. Nakoniec som sa posnazil dokreslit co najviac toho QR kodu podla tych pravidiel a citacka to potom dokazala precitat aj ked vysledok nebol uplne spravny.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

tak som to myslel :)
niektore pozicie sa nemenia, a su rovnake pri danom typee QR, napr. ze je tam len link tak bo to mohlo zvladnut.
Napísať odpoveď