Reklamacia PC
Reklamacia PC
Zdravim potrebujem poradit. Dal som reklamovat PC do prva.sk kvoli restartovaniu pc... oni vraj poslali zakl. dosku a grafiku do servisu je tam uz skoro mesiac a cital som na ich stranke ze po 30 dnoch mam pravo od zmluvy odstúpiť alebo mám právo na výmenu výrobku za nový výrobok. Ma s tymto niekto skusenosti ? Mozem potom ziadat o vratenie kupnej ceny pc alebo nieco take ? Za radu vopred vdaka.
Re: Reklamacia PC
Áno, zo zákona máš možnosť odstúpiť od zmluvy, ak ten obchod nestihne vybaviť reklamáciu do 30 dní. Napíš im e-mail alebo im zavolaj a informuj ich o tom, že chceš odstúpiť od zmluvy a vrátiť naspäť peniaze. Zo začiatku budú určite namietať, ale musíš byť na nich tvrdí, sú povinní tomuto požiadavku vyhovieť.
No dobre len dufam ze nebudu vymyslat nieco take ze mi vratia peniaze len za ten poskodeny komponent a pc si nechaju alebo nieco take
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ide o to, ci si to kupoval ako nejaky komplet pc alebo skladacku.
povyberal som si komponenty a oni mi to zlozili a poslali
Presne tak, ak si PC kupoval v celku, tak ti musia vrátiť peniaze za celý PC, ale ak si to kupoval po jednotlivých komponentoch a doma si si to skladal, vrátia ti peniaze len za ten nefunkčný komponent.
Nie ja som bol vtedy v rakusku a len som si u nich povyberal komponenty oni ich objednali poskladali ho a poslali mi to. Takze by to malo byt ako komplet PC len na zakazku nie ?
No ak si si to PC kupoval po komponentoch a nechal skladať u nich, tak ak nemajú v reklamačných podmienkach alebo v podmienkach pre službu skladania PC uvedené inak, máš bohužiaľ veľmi pravdepodobne právo len na vrátenie peňazí za ten jeden chybný komponent.
Uz z toho, ze si si ho nechal vyskladat vyplyva, ze to nebolo kupovane ako komplet PC, co znamena ze ti vratia peniaze len za dany reklamovany komponent.
Tiez sa pripajam len k tomu komponentu. Alebo mu daju novy vykonovo adekvatny komponent.