A tu mozme vidiet, ze novacikovi nestaci povedat,ze toto je objekt a hotovo.
System je objekt. Keby bol trieda tak by si mohol pouzivat len staticke metody. A samotne "out" je uz atribut (nejaky typ streamu alebo to musi byt objekt so stream interfaceom? uz si nepamatam a googlit to nebudem). Takze System musi byt objekt.
Osobne si stale myslim, ze pascal je na ucenie sa vhodny. Pocul som to iste aj pythone ale v tom som nikdy nenapisal ani ciarku takze to posudit neviem. A ja stale novacikom odporucam programatorske hry. Na precvicenie algoritmickeho myslenia je to IMHO vhodnejsie a rozhodne zabavnejsie ako pisat kod. Samozrejme pri nich neostat a uz popri nich nieco skusat.
V com programovat nieco takéto:
Re: V com programovat nieco takéto:
colobot bola super hra na toto, skoda ze nie je nieco novsie a este vymakanejsie... nasiel som Colobot Gold co by mal byt open source remake ale vyzera to byt mrtve.
-
mirak2
Hardcore addict
zas som sa dozvedel daco nove... btw, co to je atribut? take nieco Oracle glossary nepoznajavatar napísal:A tu mozme vidiet, ze novacikovi nestaci povedat,ze toto je objekt a hotovo.
System je objekt. Keby bol trieda tak by si mohol pouzivat len staticke metody. A samotne "out" je uz atribut (nejaky typ streamu alebo to musi byt objekt so stream interfaceom? uz si nepamatam a googlit to nebudem). Takze System musi byt objekt.
kazdopadne si myslim, ze nie je problem zacinat s Javou. ale je problem zacinat vysvetlovat objekty a OOP principy na System classe. ja som zacinal s Pascalom na strednej a nevedel som tomu prist na chut a ani ma to nijako extra nebavilo. az Java na vyske ma chytila.. a zacinat s Ceckom? najlepsi sposob ako odradit cloveka od programovania.
-
javatar
Hardcore addict
atribut je property, field, data member... proste data (nie metody/operacie/procedury&funkcie)
http://en.wikipedia.org/wiki/Class_%28c ... ramming%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Class_%28c ... ramming%29