Verejny dlh USA

Diskusie na politické témy...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Verejny dlh USA

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ty stale zabudas na to, ze v tej Bratislave treba nejako zacat. neviem aku realitu zijes ty, ale ani v Bratislave sa nestane z pomocnika v kuchyni manazer restiky za rok-dva. Ako som uz pisal, neda sa ospravedlnit ten typ ludi, ktori nemaju doma ziadne zavazky, nemaju rodinu a prakticky ani co stratit.
takze je lepsie sediet doma v hornej dolnej a vyzit ako to skusit a prestahovat rodinu do mesta kde po odratani vydavkov nevyjde na mlieko a cakat, ze sa to urcite zlepsi o par rokov.
nie kazdy ma znamosti a dokaze sa dostat na dobre miesto hned, nie kazdy ma vysoku skolu alebo dostatok skusenosti aby dostal dobru pracu. Poznam ludi bez vysky a praxe, ktori to skusili v mestach a ziju tam doteraz, ale ze by sa mali nejako extremne dobre to sa povedat neda. IBM a spol. sice nemaju problem zamestnat cloveka, ktory vie jazyk, ale kam sa dostanes po par rokoch? je tam taka tlacenka, ze nemas sancu ani ked si neviem aky dobry.
Ta tvoja fraza je sice pravdiva, ale neaplikovatelna na vsetky pripady.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

co je to podla Teba "extremne dobre"? zadefinuj
Hocikto kto ma vôlu a vytrvalost moze sa mat slusne. Aj ten tvoj pomocnikv kuchyni moze ist pracovat do Rakuska, na stavby, do skladov, alebo ked je lenivec najvecsi na svete tak na postu hned za hranice kde sa fyzicky nepretrhne a vyse litra cisteho domov dovezie. Rakusko je plne Turkov, Albancov ci Srbov z ktoych vecsina vie nemcinu maximalne tak na urovni nasich stredoskolakov ak nie horsie a normalne su zamestnani aj ked je jasne ze asi kde. Ale na nase pomery zarobia velmi dobre.
V dnesnej dobe v podstate neobmedzenych moznosti nema clovek s dvoma zdravymi rukami ziaden narok na vyplakavanie akurat na jeden preplesk aby sa mu zaplo.

A kto chce silou mocou zostat na Svk, tak v Ba zarobi minimalne 800-900brutto hocijaky skladnik, expedient ci odborny robotnik, za predpokladu ze robi aj nadcasy. Vyhovorky su v tomto smere nonsense.. Dobre miesta su vecsinou po znamosti to je fakt, ale casom sa vies na ne prepracovat, alebo si ten okruh znamosti vytvoris sam, ale to najprv musiszacat niekde pracovat a nie iby filozovat ze sa nieco neda./to nebolo myslene osobne/.Zivot je neustaly boj o napredovanie a kto zastal ten uz prehral, zadarmo clovek dostane maximalne tak nieco iba od rodicov, vsetko ostatne je vydrete.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja sa k tej skupine neradim, zijem si v pohode nestazujem sa. nedostal som sa na ziadne miesto protekcne, iba vdaka mojim schopnostiam ale nedokazem si predstavit situaciu, ze by som zbalil rodinu dajme tomu z Liptova a prestahoval sa do Blavy, lebo som ziskal super miesto skladnika kde zarobim o dve kila viac na mesiac. to je uplny nonsens ked si to preratas.
Kolko rokov by som musel zivorit a cakat na nejaku sancu a kolko rokov by rodina "trpela" nedostatkom alebo znizenym konfortom na aky bola zvyknuta kym by ta sanca na lepsie miesto (pre kvalifikovaneho skladnika) prisla?
pises tu o jednotlivcoch no ja som sa ta pytal prave na rodinne pripady. Ked clovek nema zavazky a rodinu tak bez pardonu sa nema na co stazovat to suhlasim.
Extremne dobre by to prave pre tu rodinu bolo len vtedy, ak by sa plat v porovnani s vidiekom/doterajsim miestom navysil natolko, ze by po odratani cestovneho v meste a najmu polepsili do rozpoctu aspon o 2-3 stovky mesacne.
Tj. napr. ak otec zaraba 500 a mama 400, museli by obaja dostat plat vyssi aspon o 300€ co nie je uplne nerealne, ale velmi zriedkave.
gogo956
Redeemer
Redeemer

guess.whoo

cestovne v meste nie je vysoka polozka asi 25€ mesacnik,neviem presne.

Preco by mal byt nezmysel aby sa skladnik prestahoval z Liptova do Ba? Dvesto € naviac zarobi muz a jeho zena dajme tomu 100-150€. Vyhra v Lote to nie je, ale je to krok k lepsiemu a hlavne ma clovek moznost vyberat si z mnoho zamestnavatelov a nie jedneho, takze sa nemusi tak triast o miesto a moze aj nieco vyjednavat. Velke zmeny sa deju postupne, po malych krockoch, tazko sa ale radi niekomu kto nema poriadne vzdelanie a teraz sa zrazu zobudi ze malo zaraba.

Celkovo k rodinnym pripadom asi tolko: zakladat si rodinu a priviest na svet deti by mal zodpovedny clovek iba vtedy, ked sa o tu rodinu bude vediet aj patricne postarat. Takze najprv vystudovat, potom pracovat aspon na akej takej kariere a ked dotycny par vidi ze maju na to aby zalozili rodinu tak az potom to urobia-je normalna prax ludi okolo mna, malokto je taky mumak ze si narobi deti ked ma sam holy zadok a nulovu perspektivu. Takze hlavne zopovednost a trosku premyslania.. /myslene vseobecne/
Rada pre niekoho kto skoncil ledva zakladku, vecsinu zivota s prestavkami prezivoril na urade prace a nemieni kvoli rodine cestovat neexistuje.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Cize spravit decka v 35tke? No to mam este kusok cas :D Lenze pre zensku je to uz relativne rizikove v 35tke
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas

hlavny doraz je dany na karieru muza tam nie je problem. Zena v 25tke dostuduje,5 rokov pracuje a moze ist na md.Po navrate pokracuje v budovani kariery. Kde je problem? Poznam osobne dost pripadov ked kolegyne iba SS a v 30-33rokoch su uz navratene z dvoch MD a pokracuju na relativne vysokych poziciach, pritom.su este mlade . Kde je problem? /ano, narocne to urcite je, ale zvladnutelne/ Ked sme uz pritom veku prvorodiciek, tak v zahranici je uplne bezny vek u zeny aj cez 35rokov.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

preto sa znizuje porodnost a pomaly tu ostanu len cingancence, ktore tento stat nebudu dalej posuvat (trosku extrem, ale niekto nemoze povedat, ze nie je nastoleny tento trend).
V mojom okoli sa tiez kazdy snazi nasledovat tento postup avsak polovica z nich sa niekde "stratila". bud prislo dieta necakane, alebo rozne zivotne situacie/choroby a pod. zasiahli a tento vzorec sa stava nepouzitelnym.
Co sa snazim povedat je, ze ano mas pravdu, v idealnych pripadoch keby to takto fungovalo by bol kazdy pekny a stastny. Ale nezijeme v rozpravke a nie kazdemu sa to takto podari a nie uplne vlastnym pricinenim.
Nam sa tiez narodila dcerka skor ako sme planovali, iba par mesiacov po dostudovani, ale nedavno sme si kupili novy byt a netrieme uplnu biedu. Nie je to podla tvojho vzorca, ale ja by som nemenil za nic
gogo956
Redeemer
Redeemer

neviem, ale v mojom najblizsom okoli tento vzorec spravania dokaze dodrzat drviva vecsina ludi a opak je vynimkou. Mozno je to aj trochu o tom, akymi ludmi sa clovek obklopuje. Ono je to o prioritach toho ktoreho cloveka, niekto zivotom iba tak sa plavi kam ho prud zanesie, iny plava vedome urcitym smerom a o cieli ma jasnu predstavu.. :) Tym nechcem nikoho hodnotit,kazdy sme iny,ale v podstate si za vecsinu veci v zivote mozeme iba my sami. Z pozorovania uspesnych ludi somzistil ze rozdiel medzi nimi a ludmi neuspesnymi je iba vo vytrvalosti a velkej snahe. Uznavam ze hlavne zo zaciatku urobia znamosti a rodinkarstvo vela, ale neskor uz ide iba o to co clovek dokaze sam.Som rad ze sa Ti dari, a ze si spokojny, nech je to tak aj nadalej :) TReba sa vzdy pozerat do buducna, lebo iba ju mame,minulost uz nie je a pritomnost je tak mizivo kratka ze vlastne ani nie je tiez-hned zmizne, zostava iba buducnost, kto nema buducnost ten je uz mrtvy.. A ovplyvnit buducnost je tak lahke, pre kazdeho mysliaceho tvora co je nekonecna vyhoda oproti ostatnym zvieratam. Ludia sa nemaju vo vseobecnosti moc dobre preto, ze uprednostnuju pritomnost pred buducnostou. Energiu a peniaze minaju na pasíva a netvoria aktíva /kazdeho druhu/. Uspesni ludia sa naopak vzdavaju velkej casti pritomnosti v prospech buducnosti a tym si vytvaraju stale vecsie aktiva ktore ich casom posuvaju mimo obzor beznych ludi ktori su stale plus minus na tej istej urovni.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja sa nepotrebujem na nikoho podobat ani nesledujem ako sa kto kam dostal. je sice pekne mysliet na buducnost a zabezpecit si dostatok aktiv, aby si si ju mohol vychutnat, ale co z toho ak ti unikaju prilezitosti a krasa veci pritomnosti? nikdy nevies co sa ti moze stat o par hodin/dni/mesiacov..netvrdim, ze vsetko rozflakam zo dna na den, ale dokazem si uzivat dna bez toho aby som mal vycitky. nedajboze ochories alebo budes mat uraz s trvalymi nasledkami a naco ti potom budu vsetky nahromadene aktiva ked sa obzries do minulusti a zistis, ze nemas ziadne zazitky, na ktore by si rad spominal iba tvrdu pracu (samozrejme neber to osobne a prajem ti stastny a dlhy zivot ;) )
gogo956
Redeemer
Redeemer

americky dlh v realnom case: http://www.usdebtclock.org

----------
guess.whoo

moj nazor je ze clovek ktory utrpel tazky uraz a je invalidny ma vecsiu starost o to aby mu bolo lepsie a aby zmenil svoj aktualny stav ako to ze by cele dni spominal na minule zazitky. Clovek bez aktiv bude odkazany na statne zdravotnictvo ktoreho kvalita a komfort su nizke a aj tak bude musiet naskriabat na uplatocky. Zatial co clovek s aktivami si bude moct dovolit sukromne zariadenia s lepsim pristupom, spickovymi lekarmi, drahymi liekmi a podla chuti aj povabnou opatrovatelku. Vies aka je realita? V statnych zariadeniach zomieraju stari ludia casto vo velkych bolestiach aj dlhe tyzdne a personal to ma viac ci menej na haku. V sukromnych ta napichaju injekciami proti bolesti podla potreby a clovek odchadza aspon ako tak v ramci moznosti komfortne..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

k tomuto sa nastastie vyjadrit neviem kedze nemam realnu skusenost s JIS-kou alebo geriatrickym oddelenim. postihnuti ludia, alebo ludia po nehodach priputani k voziku a pod. maju este stonasobne nizsiu sancu sa uplatnit.
pre nich su vacsinou len prace z domu a pod. pre invalidov prace na linkach, kde zamestnavatel dostava prispevok od statu.
nedavno som videl tusim na STV dokument o tejto "problematike" kde tito ludia vysvetlovali o kolko tazsie to maju v podnikani. ved iba obehat vsetky urady a ziskat vsetky povolenia do zabrat zdravemu cloveku a udrzat si biznis je este tazsie.
jedina oblast kde sa dokazali presadit bola IT.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

myslim, ze aj rozne mimovladky sa tymto zaoberaju a zbieraju kadejake prispevky? ako to s nimi vynakladaju, to uz neviem. takze nielen z dani idu tieto veci na pomoc.
najlepsie by fakt bolo, zrusit vsetky odvody a zaviest jednotnu dan pre vsetkych, rovnake pravidla pre vsetkych, viac by ludia usetrili a vedeli odkladat pre pripad ked peniaze budu potrebovat a vsetko si platit.

//autoeditácia príspevku (15 Jún 2015, 13:17)
http://www.theepochtimes.com/n3/1382264 ... ry-system/
Napísať odpoveď