Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Voľby 2016

Príspevok od používateľa hojko »

L.O.L.: Ak sa nemylim, zvysovanie rozpoctu na armadu bola podmienka vstupu do NATO, takze sme sa k tomu zaviazali. To nie je len Galkov vymyslel, ze to treba zvysit. K zvyseniu rozpoctu mas nieco aj v tomto clanku: http://www.noviny.sk/c/ekonomika/kiska- ... -kde-minut
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

@hojko: O pravidelnom zvysovani viem, no Kiska sa vo Walese zaviazal k zvyseniu na 1.6!! percenta rozpoctu HDP v 2020, s odovodnenim ze Rusko je hrozba pre obcanov EU..
1. Uz len pozeranie sa na tu krizu ciernobielo ako konflikt slobodnej vole ukrajinskeho ludu proti zlemu tyranovi Rusku je blbost
2. Ak uz sa niekto na to takto pozera, je este väcsia blbost mysliet si ze navysenie rozpoctu na svk bude mat proti ruskej armade nejaky efekt, zato pre slovensko by bola ta suma citelna a da sa lepsie vyuzit v X smeroch.

@skuki: Postavit sa v dnesnej dobe za Rusko nie je len tak, znamy je pripad sefa obrovskej nemeckej spolocnosti Siemens Josefa Käsera, ktory navstevoval Putina a daval otvorene najavo svoje proruske postoje, no potom mu Americania pripomenuli, aky obrat ma Siemens v USA a ze ak nezmeni postoj, citujem "bude to mat nasledky". Takyto tlak urcite nie je len v priemysle, ale aj v politike, no o tom sa nemoze velmi hovorit aby nasi politici nevyzerali len ako babky v rukach niekoho ineho. Preto si myslim, ze Fico ani nemoze viac byt za Rusko, mohlo by to poskodit Slovensku, ktore je od zahranicia zivotne zavisle. Su proste veci, kedy je treba drzat krok so zvyskom EU, ako v pripade sankcii. Zase Sulik je opacny extrem, porovnaj si to so Sulikom pri eurovale - ved väcsina Slovakov a slovenskych poitikov s eurovalom podla mna vnutorne nesuhlasila, podporu na svk euroval ziskal iba vdaka tomu, ze bol tak velmi presadzovany v zahranici. Tu bol ten moment, kedy Sulik tiez radsej mohol zavriet usta a drzat krok - no on presadzuje svoje doslova a do pismena DO KONCA, ako sme to videli v 2012.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Tak načo potom Fico navštevuje Moskvu? Len sa hrá, že je kamoš so všetkými. A za to má Sulík môj obdiv, že si stál za svojim slovom a v principiálnej otázke nepustil a nedosral sa. Ale ako vidím ty s tým, nemáš problém a si rád keď môžeš držať hubu a krok. A ešte im za to aj poďakuješ ;)
L.O.L.
Expert
Expert

@skuki: No vidis, po kratkej diskusii sme dosli ku kamenu urazu, v tomto mame uplne opacne zmyslanie.. V kazdodennom zivote su podla mna obcas situacie, ked sa oplati drzat hubu a krok, pretoze to kaze chladna logika. Ako mozes Sulika za euroval obdivovat?? Vedel ze euroval skor ci neskor schvaleny bude nech robi cokolvek a aj tak nechal padnut vladu. Pre niekoho hrdinstvo, pre inych nezmyselne konanie s fatalnym nasledkom..
Fico je sice v ukrajinskom konflikte prorusky orientovany, no kvoli tlaku zo zapadu prijal sankcie - take nieco Sulik nerobi. Takisto Sulikov postoj k utecencom - on keby bol vo vlade ho nezmeni nech by bol tlak zo zapadu alebo aj z koalicie akykolvek - neviem neviem ci ma takyto styl politiky dlhu zivotnost a ci neprinesie Slovensku viac skody ako uzitku.. To uz si musi kazdy sam zhodnotit
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Z Ruska toho veľa pozitívneho neprišlo...
Vôbec ti L. O. L. nevadi, ze sa Slovensko za vlády Fica stalo závislé od finančných skupín? Viz vahostav, Fico koná len v záujme Širokého a koná proti záujmom bežných robotníkov. Zdá sa ti to normálne?
Nehovoriac o rozkradani eurofondov, ktoré budú musieť ďalšie vlády vrátiť EÚ, len preto, že tvoj miláčik je obyčajný zlodej? Tie peniaze budú musieť byť vrátené z tvojich daní...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie - ale toho uz nezaujima, to uz je obycajna kauza ktore ma podla neho kazdy :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Škoda času a energie beardie. :lol:
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

L.O.L. v skratke a ideologiu dajme bokom - Fico (a spol.) je len populista a hra na vsetky strany, tak ako sa snazi uspokojit vacsinu oveciek (aj ked vseobecne zlodejskych politikom hra do karat neucast volicov a prieskumy), tak sa snazi uspokojit aj oligarchov a korporacie riadene z roznych "svetovych" stran... vid robi to dobre, ked si mu na to naletel a zatial si rozhodnuty ho volit. keby ty si sponzor stran, si financne "zahojeny" a mas motivaciu si svoj stav udrzat aj pre svoje prapravnucence, tak asi urobis to iste a si najdes cloveka, ktori dokaze ovplyvnovat masy a tym prikladom je teda spominany Fico, predtym Dzurinda, predpredtym Meciar.
To rovnako plati aj pre ovecky roznych pravicovych zlepeneckych stran. cest tym politikom, ktori by skutocne nieco chceli urobit (ale problem je ten, ze v moralnom upadku to moze byt dost tazke).
Zo sucasnych politikov co boli v parlamente a vo vlade som najviac ochotny verit Sulikovi ale uz pri tomto je to tak 50:50, no snazi sa svoju moralnu kredibilitu udrzat a bolo/je na neho kydane zo vsetkych stran, da sa opret aj na to hlasovanie o EUvale, taktiez ako drzal balonik. No na druhej strane som si isty, ze Sulik by mohol povedat ovela viac ako to teda u nas funguje.
L.O.L.
Expert
Expert

@beardie: Ano zaujima, a aj dalsie kauzy Smeru o ktorych som si uz co-to precital. Ale ty si sa zaujimal napr. o takom sposobe odpredaja Slovenskych elektrarni? Tam hnusne spinavosti pri opozicii neboli?? Takisto si pamätam zverejneny prepis SMS pri Sasanke, Sulik tam urcite posobi ako slusny politik ktory by ani euro neukradol :) Mozno by si si o takych veciach mal aj ty precitat, aby si nemal iluzie.
Z Ruska uz nic pozitivne nepride ani na Ukrajinu, detaily v inej teme, tu by to bolo OT, ale jedno je iste - Ukrajina bez Ruska nema sancu a je odkazana na vstup do EU, uvidis o takych 6 rokov kolko toho pozitivneho bude prudit z Ukrajiny na zapad.
@wladas: Ktora ze je to ta neposkvrnena strana, za ktoru mam hlasovat? Rad sa necham poucit
@Cibula: Tato moja odpoved ma asi rovnaky zmysel ako tvoj prispevok
@Butthead: Preco si to myslis? Ved ja sa o kauzy a tunelovania velmi zaujimam - ale aj o tie opozicne, to je ten rozdiel medzi mnou a beardiem, wladasom a cibulou. Som EX-SaS volic, cize proti nim nic extra nemam - ak by neboli rusofobi a ak by Sulik ukazal trochu viac ochoty robit kompromisy - je sie pekne stoj-co-stoj si stat za svojimi idealmi, ale takto vo vlade nema sancu, mam pravdu?
beardie
Redeemer
Redeemer

Ty neargumentujes, jedine co si spravil bolo kricanie: "aj oni kradnu". Takže skúsme znova, nevadí ti, ze smer odrbava bežných živnostníkov len preto, aby sa neublizilo sponzorovi smeru Sikokemu? Vec, ktorá sa dotýka bežných ľudí? Btw. Môžeš citovať tu sms ohľadom sasanky, ktorú máš na mysli?
Aj k tomu Rusku, sám píšeš, že nič pozitívne od nich nepríde a aj tak si rusofilny? Prečo?
butthead
Darca
Darca

skor si myslim, ze tymito roznymi medializovanymi kauzami skusaju trpezlivost ludi. Podotykam, ze keby sa vsetci vedeli pohybovat v orsr.sk, tak tu davno mame za sebou revoluciu. Ale jasne, podme sa donekonecna bavit uz co je stare a otrepane, ked niekto si mysli, ze domacu politiku hlavne neovplyvnuje ta zahranicna a vobec o existencii danovych rajov ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

http://blogy.hnonline.sk/lubomir-galko/ ... dal-1-cast
http://blogy.hnonline.sk/lubomir-galko/ ... dal-2-cast

tesim sa na tretiu cast :)
sklamal ma ale hlavne Kollar, jeho som vzdy povazoval za odbornika, ktoreho tak lahko nezmanipuluju :(

btw, ked uz tu tolko propagujem SaSanku, zaujemcovia sa mozu zaregistrovat do spamu, ktory posielaju raz za den-dva:
http://www.strana-sas.sk/dennik-sas/3364
odporucam hlavne pre L.O.L.a, su tam vyargumentovavane zlodejiny smeru
L.O.L.
Expert
Expert

@beardie: Jozef Kollar bol vcera na STV v relacii O 5 minut 12, ak som dobre pochopil Galka z tych linkov co si tu dal - jeho vcerajsi dialog proti Pociatkovi ma byt len divadlo? Neviem, nemal som ten pocit, ale nehovorim ze to tak nemoze byt..
beardie
Redeemer
Redeemer

skor odstavenie konkurencie, ak budu posluchat, dostatocne pomahat a Smer bude vladnut, mozno budu robit velke zvierata na ministerstve

//autoeditácia príspevku (08 Jún 2015, 18:59)
http://hn.hnonline.sk/ekonomika-a-firmy ... eur-794858

smutne, velmi smutne
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

SaS... kvôli Galkovi
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Pokial sa dve úžasné novovznikajúce strany priamej demokracie nespoja do jednej, tak za mna tiež Galko. Problém bude vybrat nejakých dalších troch, čo budem krúžkovat. Zatial ale nie som na 100% rozhodnutý, aj ked pravdepodobnejšie je, že budem volit SaSanku :)

EDIT: chcel by som sa vyhnút voleniu homo-aktivistov, nakolko si myslím, že máme dôležitejšie problémy. Mihál sa mi zdá, že mal nejaký škandál z odmenami na ministerstve ale nie som si istý, ešte pozrem. Každopádne by som bol rád zvolil ludí, ktorí "neefektívne minuli" menej ako jeden milión.

EDIT2: ohladne Galka ma trápia tie jeho neštastné sanitky. Je síce pravda, že bez neho by sa nepoodhalilo pozadie niektorých goríl ale nie je to bohviečo, mat niečo také na triku.
butthead
Darca
Darca

cigansky aktivista chce volit kotlebu

https://www.facebook.com/marek.balaz06?fref=ts
beardie
Redeemer
Redeemer

Solo_Kamen napísal:dve úžasné novovznikajúce strany priamej demokracie
ktore?
butthead
Darca
Darca

Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

beardie napísal:ktore?
http://www.ginn.sk/

http://www.priamademokracia-pd.sk/

Samozrejme sa prejavilo typické slovenské "ja tomu chcem šéfovat", takže ak nedôjde k spojeniu týchto subjektov, ktoré majú velmi velký programový prienik, tak sa u mna obe úplne zdiskvalifikujú. a tiež nemám informácie, či už majú dost podpisov.. .aspon jedna z nich. EDIT Daňo zrejme nemá.

Butthead: Nejde mi do hlavy, prečo preboha by sa chcela saska dávat do kopy s takým subjektom ako je nova :smt081
Napísať odpoveď