Domáce kino

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Romeo2006
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Domáce kino

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

Ja som prednedávnom riešil rovnakú dilemu. Na koniec som si zobral 5.1., aj keď subwofer mi prišiel cca 2 týždne neskoršie. Mne subwoofer chýba k filmom. Pri počúvaní hudby je vypnutý. Ja určite odporúčam subwoofer.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Romeo: ak sa môžem opýtat v ramci diskusie na túto tému..
Pri filmoch sa Ti páči zvuk so subwoferom kvôli čomu konkrétne? Je to to dunenie ako také, alebo je vďaka nemu zvuk viac PODOBAJUCI reallite?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Zle si ma pochopil ako uz skoro vzdy. Ja porovnavam kvalitu stlpakov medzi 5.0 a 5.1 zostavou s rovnakou cenou. Logicky pri tej 5.1 budu na nizsej urovni lebo cena nepusti. Cize pritomnostou subaca znizujes kvalitu stpakov.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Lenze my sa bavime o domacom kine a jeho zvuku, takže by som chel vediet ci vysledny zvuk bude podla Teba lepši. v zostave 5.0 bedni o 100e drahsich, alebo v zostave v 5.1 pri repro o 100 lacnejsich a subac v hodnote 100e ..to ozaj si myslis?

Nejak mi potom unika aj logika vyrobcov domacich kin ..ak by teoreticky sa dalo dosiahnuť tej istej a lespej kvality vyslednej reprodukcii zvuku pri priklade aky uvadzas, tak preco nerobia len 5.0 zostavy vyrobcovia? Ved zisk by mali ten isty kedze cenu by dostali tu istu pri drahsich bedniach ako pri lacnejsich so subom.... Skús porozmýšľať nad celkovym principom 5.1 zostav..nad konstrukciou, rozmiestnenim, 5.1 komponentov, ako to pracuje, ake to ma vyhody preco to tak vzniklo... A hlavne skus (ak ta to ozaj zaujíma a bavi) pobehat po poslucharnach s domácimi kinami , prípadne ľudí, ktorí ich maju a zaujímaju sa o to..vypocuj poskusaj a snad pochopis..
wladas
Redeemer
Redeemer

No tak ked 5.0 bude este o 100€ drahsia tak uz duplom to bude lepsie nez 5.1.
Inac neviem co si ty predstavuje alebo ci mas skusenost ale tie moje magnaty maju dokopy 4 basove repro o velkosti 6,5". A ver ze dokazu zneprijemnit zivot susedom. Lebo stale mam pocit ze si myslis ze tam basy nemam vobec.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Tu ale nejde o zneprijemnovanie zivota susedom.. To dokážes aj so starou vežou..bavime sa celkom o niečom inom... S magnatmi mam praveze velke skusenosti... mam momentálne konkretne vector207 co su ozaj podarene kúsky...toho casu kolo 600e..(len tak zo srandy - http://www.audio.sk/?page=article&id=399 )
Mám ich dokonca v 5.1 zostave a mozem zodpovedne povedat ze hrajú krasne aj po stránke basov, ale pri domacom kine to jednoducho nestaci kedze im nerobi dobre pridavat basy na korekciach. Potom hucia a "mrzacia. ine pásma..ovela menej dunivejsie, ale o to hutnejsie hraju so subacom a predstav si.. takym za 100e .. Co mi porvrdilo aj nemalo ludi ..ci uz hifistov alebo laikov.( dovod ? Su vyhody subacu ktoré som uz tolko krat opísal) .
A nejak si neviem predstaviť, zeby bedne o 100 e drahšie zahrali v domacom kine lepsie bez subwooferu hlavne pri skutocnosti, ze pri domacom kine hra 5 reprobedni a basy potrebuju zazniet velakrat aj zo zadných (väčšinou malych bedniciek pri takych rozpoctoch) a tam uz subwoofer kvalitu prednesu ovela podvihne...Veľakrát som si vsimol ako je reprodukovana napr. burka vo filmoch..a to takym sposobom, ze v zadnych malych bedniach zaznie. akoby zapraskanie blesku a subac zahrmi tak ako je treba po celej miestnosti a vytvori ten dojem aky ma, v ramci jeho možností co je urcite viac ako zvuk bez neho .....tento princip robi kino kinom ktore ma co najvernejšie reprodukovat zvuk z filmov...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Ryan Giggs napísal: Co teda znamena slovo lepsie ak nie vyssiu kvalitu? Prosim vysvetlit!
Lepsie - napr. blizsie k vlastnemu zaznamu frekvencnym rozsahom, hlbsie, objemnejsie, hlasnejsie, vyrovnanejsie v priestore atd...
Kvalitnejsie znamena vacsie priblizenie k zaznamu z pohladu detailnosti reprodukcie a nizkeho skreslenia, ale to nie kazdy oceni.
Dufam, ze som ti rozsiril obzory.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Zahra to sice kvalitativne horsie, ale to je vlastne lepsie. To je fakt gol! Kupujme nekvalitne veci lebo su lepsie. Viac mi netreba. :D

To co niekto iny oceni ty nemozes vediet.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Znova vnimas slova len v ramci svojho obmedzeneho chapania a tvoja dedukcia bohuzial nie je spravna.
Cakal som intelektualne lepsi vykon od teba, ale dam ti cas a snad to pochopis. 8)

Co nejaky konkretny sudruh oceni ani nepotrebujem vediet, staci mi vediet, ake roznorode veci ludia maju v povahe ocenit a tym padom nemam zapotreby trapne vybuchy smiechu na vlastnej blbosti ako ty :D
Romeo2006
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

Yogi120 napísal:Romeo: ak sa môžem opýtat v ramci diskusie na túto tému..
Pri filmoch sa Ti páči zvuk so subwoferom kvôli čomu konkrétne? Je to to dunenie ako také, alebo je vďaka nemu zvuk viac PODOBAJUCI reallite?
Mne sa dunenie ako také moc nepáči, predsa už nie nie som najmladší :lol: , ale pri výbuchoch vo filmoch to mám rád na koľko sa ten zvuk potom viac podobá k realite, aj keď som výbuch ozajstný ešte nepočul :oops: . Každopádne si myslím, že k sledovaniu filmom je treba subwoofer.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Makovnik napísal:Znova vnimas slova len v ramci svojho obmedzeneho chapania a tvoja dedukcia bohuzial nie je spravna.
Cakal som intelektualne lepsi vykon od teba, ale dam ti cas a snad to pochopis. 8)

Co nejaky konkretny sudruh oceni ani nepotrebujem vediet, staci mi vediet, ake roznorode veci ludia maju v povahe ocenit
To je ale jediny logicky zaver z toho bludu čo si napisal. To že nemaš kapacitu pochopiť ani to čo napišeš sam je dosť smutne a zaroveň smiešne.

To čo oceni kdejaky sudruh vedieť nepotrebuješ a ani nemôžeš kedže nemaš jeho uši. A prave preto napisať že je to "lepšie", kedže nepoznaš dotyčneho preferencie je uplne mimo realitu. Taky subjektivnynazor mať môžeš, ten ti neberie nikto. Ale nevydavajte to vy dvaja za objektivny fakt.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Objektivne by si mi mohol odpovedat na tých pár otazok, ktoré som ti adresoval a vysvetlit mi tvoj akoze objektívny názor na to co tvrdis o kazdom subwoferi... Ale to si ako vzdy nejak prehliadol, ked treba pisat aj v nejakych faktoch...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs napísal: To je ale jediny logicky zaver z toho bludu čo si napisal. To že nemaš kapacitu pochopiť ani to čo napišeš sam je dosť smutne a zaroveň smiešne.
To si teda riadny primitiv, ked si nevies ani len uznat chybu. Ja viem velmi dobre, co pisem a tiez viem, ze o konkretnej problematike vies za necht, staci ta citat. O sluchatkach sa rozmachovat mozes, ale tam to konci.
To čo oceni kdejaky sudruh vedieť nepotrebuješ a ani nemôžeš kedže nemaš jeho uši.

Staci mi vediet, ako som uz spomenul, vlastnosti, ktore ludia povazuju za lepsie a z toho je lahke si vytvorit statisticky obraz. A ked to chcem vediet od jedneho, staci s nim prehodit par viet. To aj robim, takze znova, som pri povodnom tvrdeni.
A prave preto napisať že je to "lepšie", kedže nepoznaš dotyčneho preferencie je uplne mimo realitu.
Uplne mimo realitu si jedine sam, lebo mas trable s textom. Nepisal som o ziadnom "dotycnom", akurat sa ti prisnilo, teda tato veta je OT.
Taky subjektivnynazor mať môžeš, ten ti neberie nikto. Ale nevydavajte to vy dvaja za objektivny fakt.
V tom pripade tu mame zaujimavy paradox, kedze ty vydavas svoje "lepsie=vyssia kvalita" priam za axiom. Pritom len nechapes, co sa ti vysvetluje, ani len nemas snahu to pochopit.

Yogi, na otazky ti ani neodpise, uz sa len potrebuje hrat v bahne a premeriavat si pipika, seriozna debata skoncila.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Ryan Giggs napísal: To je ale jediny logicky zaver z toho bludu čo si napisal. To že nemaš kapacitu pochopiť ani to čo napišeš sam je dosť smutne a zaroveň smiešne.

To čo oceni kdejaky sudruh vedieť nepotrebuješ a ani nemôžeš kedže nemaš jeho uši. A prave preto napisať že je to "lepšie", kedže nepoznaš dotyčneho preferencie je uplne mimo realitu. Taky subjektivnynazor mať môžeš, ten ti neberie nikto. Ale nevydavajte to vy dvaja za objektivny fakt.
nechatujte si tu o faktoch a nefaktoch, nikoho to nezaujima, mna by teda celkom zaujimalo, ci ma vobec vyznam kupovat 5.1 home cinema set za 500e (pioner, samsung, sony atd), co cenovo dostupne je, alebo je lepsie vyskladat nieco rucne v tej cene (repro, reciever, prehravac atd) zrejme low end kvalita, ked moja priorita je priestorovy zvuk pri filmoch, a nejde tak ani o vykon ako skor o kvalitu - vykon, pokial nieste v dome, ale v byte, v zivote nevyuzije nik, lebo mi pridu vecer aj tak klopat susedia
wladas
Redeemer
Redeemer

Pre predstavu, 2000€ zostavy do obyvacky sa nekupuju aby si tam clovek vedel spravit disco. Hlasitost s tym nema nic spolocne. Hlavnu ulohu hraje vzdy kvalita.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

mystique: dost podstatne v tvojom pripade je, ci mas zdroj (z coho pozerat), alebo do tvojho rozpoctu treba zapocitat este nejaky prehravac, alebo multimedialne centrum a podobne..
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

berme to tak, ze jedine co mam je Tivo, a chcem pozerat blueray vo full HD s nalezitym ozvucenim 5.1, 7.1 nemam ako rozmiestnit do obyvaku
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ono lepsia volba je podla mna zobrat nejaky set, cize receiver + 5.1 repro aj ked v danej cene kvalitou nejak vyssie nepodjes oproti AllinOne kinam v tej cene, no ma to par vyhod a nieco lepsie to moze predsa zahrat.. Popozeral by som sa po setoch od Yamahy, alebo Onkia...za mna ale skor ta yamaha...
Dalsia moznost je bazos..Tam pri troche stastia mozes vyskladat o hodne lepsiu zostavu
Napísať odpoveď