Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa Frco »

wow, pri tych videach z prechodov.
Je taky problem tam normalne postavit viac policajtov, alebo rovno vojakov? Nerozumiem tomuto. Zacne sa driapat na kamion, tak ho zavrem. Bude utocit, tak ho zastrelim.
Jedine co ma "tesi" je to, ze na SVK hadam dlho nepobudnu, nase obyvatelstvo je na EU pomery prilis xenofobne a rasisticke :)
Co je v tomto pripade dobre :D
hd_
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa hd_ »

+ ďalšia vec je, že Slovensko je v rámci Európy pomerne neatraktívne, čo môže byť paradoxne aspoň v niečom naša výhoda...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

jackb napísal: o akom nabozenstve sa tam ma pisat? lebo tam nie je ciarka o nabozenskom pozadi.

Makovnik, strana 61
Pre vysvetlenie, lebo je to vytrhnute z kontextu.

Podstata debaty bola o tom ze ci cierni su kriminalnejsie jak bieli, co si nakoniec aj sam uznal, co je ale pre mna nepochopitelne je, ze preco cisla tejto statistiky aplikujes na imigrantov ktori maju byt prijati na slovensko, ked kontext celej debaty o miere kriminality v ramci rasovych skupin aj tak vyznieva v neprospech neeuropskeho obyvatelstva, a to ze ty to zlachcujes so svojim vypoctom o torch kriminalnikov nic nemeni na fakte ze su kriminalnejsi

Preto sa pytam, ze preco mame do Europy prijmat africanov a arabov, ked su statisticky kriminalnajsi ako europania?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

mam taky naivny nazor, ze vsetkych nelegalnych migrantov by mali odlifrovat lodami naspat. Ak by niekde bol nedostatok zamestnancov tak prislusny stat moze vydavat pracovne viza a povolit imigraciu uzitocnych ludi priamo za pracou. Ale aby tu chodili mlady, slobodny muzi a prespavali na uliciach a zvysovali kriminalitu, to teda nie.

Co sa tyka vojnovych utecencov, treba v provm rade zastavit vojny, zaviest poriadok ale to je na dlhu dobu a pri momentalnej politike nemozne.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Solo_Kamen napísal:Ktorí z nich sú tá malá čast, ktorá robí problémy? :)
Vo francuzku je momentalne 3.7M imigrantov. Ak okupuju dialnice pri Calais tak husto ako na tom videu a je ich tam vacsina tak je ta dialnica potom k*rva dlha.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

zelovoc napísal:mam taky naivny nazor, ze vsetkych nelegalnych migrantov by mali odlifrovat lodami naspat. Ak by niekde bol nedostatok zamestnancov tak prislusny stat moze vydavat pracovne viza a povolit imigraciu uzitocnych ludi priamo za pracou. Ale aby tu chodili mlady, slobodny muzi a prespavali na uliciach a zvysovali kriminalitu, to teda nie.
Skor by som bol za priatie len cisto zeny s detmi. Ich muzi by teda museli zostat doma a makat na pracach, vratane nejakej pomoci OSN a pod., postavili by krajinu na nohy a zeny s detmi by sa mohli neskor vratit.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

kali, to ze su kriminalnejsie ako vacsinovi londyncania je pravda a musel som to priznat. ale dalsie dva riadky su o tom, ze Slovaci boli vlani kriminalnejsi ako obyvatelia londyna tmavej farby pleti.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb napísal:kali, to ze su kriminalnejsie ako vacsinovi londyncania je pravda a musel som to priznat. ale dalsie dva riadky su o tom, ze Slovaci boli vlani kriminalnejsi ako obyvatelia londyna tmavej farby pleti.
To uz trochu ohybas tu statistiku. Musis brat do uvahy aj pomer objasnenych zlocinov. Vacsinou to byva tak, ze velke metropoly maju percentualne viac neobjasnenych zlocinov, ako povedzme Slovensko, kde zije vacsina ludi v malych mestach. Uz aj na Slovensku mas rozdiel ked v objasnenie nasilnych trestnych cinov sa v Presovskom kraji pohybuje na urovni 83%, zatial co v Bratislave na urovni 57%.

Ten clanok taktiez uvadzal, ze castejsou obetou zlocinov boli ludia tmavej pleti. Mozeme teda predpokladat ze vela takychto zlocinov sa dialo medzi nimi navzajom - tu mozeme ratat aj nasilie v rozlinych getach a podobne. Z tohto mozno predpokladat dalsi faktor, ktory moze zohrat rolu a tym je percento zlocinov, ktore imigranti nahlasia. Vela z nich moze byt v Londyne nelegalne alebo proste maju nedoveru voci systemu belochov a preto vela zlocinov zostane nenahlasenych. Podobne ako napriklad Romovia u nas su segregovana skupina a tiez mnohe trestne ciny, ktore sa udeju v osadach na policiu nenahlasia. Toto suvisi aj so vztahom ku statu - pristahovalci budu prirodzene na stat pozerat skor ako na nepriatela.

Inak nerozumiem celkom co tu skusas z tej statistiky vycarovat. Maju proste 8 krat taku kriminalitu - s tym nepohnes. Tym ze sa budes tvarit ze to je v poriadku nicomu nepomahas, len si zatvaras oci pred problemom, ktory by bolo treba riesit. Aj ked teda sposob riesenia ti nepodsuvam.
gogo956
Redeemer
Redeemer

eMPiko

dobra pripomienka, mam pocit ze sa profesne pohybujes v danej problematike
--
O pomernom zastupeni rás na kriminalite su zaujimave statistiky z prostredia USA z ktorych vyplyva ze Afroamericania ju maju vyssiu cca 6-7x ako belosi. Existuju psychologicke studie ktore to vysvetluju urcitymi konkretnymi vrodenymi charakterovymi vlastnostami ktore predurcuju ich nositelov k vacsej nachylnosti ku kriminalnemu spravaniu. A tu sa uz v podstate dostavame k hranici za ktorou nie je mozne dalej hovorit bez rizika ze dotycny bude obvineny z porusenia zakona.
Ale ako som uz uviedol, nie som proti imigracii ako takej. Som ale proti imigracii masovej,plošnej,bez hlbsieho vyberu ziadatelov o azyl.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal:O pomernom zastupeni rás na kriminalite su zaujimave statistiky z prostredia USA z ktorych vyplyva ze Afroamericania ju maju vyssiu cca 6-7x ako belosi.
Druha strana mince je, ze kym ziadna studia nezistitila, zeby afroamericania mali vyssie tendencie brat drogy ako ktorakolvek ina rasa tak je ich v americkych vezniciach za zlociny spajane s drogami cca 10x viac. Ak sa takto pristupuje aj k inym veciam (napr. pri jemnom vandalizme skonci biely dohovorom a cierny so zapisom) tak je ten pomer pekne premrsteny.
gogo956
Redeemer
Redeemer

javatar napísal:Druha strana mince je, ze kym ziadna studia nezistitila, zeby afroamericania mali vyssie tendencie brat drogy ako ktorakolvek ina rasa tak je ich v americkych vezniciach za zlociny spajane s drogami cca 10x viac. Ak sa takto pristupuje aj k inym veciam (napr. pri jemnom vandalizme skonci biely dohovorom a cierny so zapisom) tak je ten pomer pekne premrsteny.
-ach jaj.. Oni su tam kvoli dilovaniu..podobne je to aj v Europe hlavne France a Uk
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Po dohode so starkou ktorá má penzión a jednu už dlhodobo neobývanú izbe sme sa dohodli ze by sme si toho jedného utečenca zobrali k sebe. Aký je ďalší postup?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal:-ach jaj.. Oni su tam kvoli dilovaniu..podobne je to aj v Europe hlavne France a Uk
ach jaj - pretoze hnutia za dekriminalizaciu drog po celom svete tu vobec nie su preto, ze drviva vacsina zatknutych je kvoli drzaniu a nie kvoli dilovaniu :roll:

tak som si pogooglil a tato stranka sice vyzera pofiderne: http://www.drugwarfacts.org/cms/Crime#s ... U8FBs.dpbs ale ako svoj zdroj oznacuje stranky fbi ktore su ale dost neprehladne takze to tam pokojne mozes preklikat (chvilu ti to potrva) - v kazdom s tvrdenim:
(2013) Of the 1,501,043 arrests for drug law violations in 2013, 82.3% (1,235,358) were for possession of a controlled substance. Only 17.7% (265,685) were for the sale or manufacturing of a drug. absolutne ziaden problem nemam. V konecnom dosledku je to aj dovod preco SaS vytiahla dekriminlizaciu marisky a preco v krajinach kde dekriminalizacia prebehla maju zrazu ovela menej "drogovych zlocincov" (vid Portugalsko).
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

DEVZYO1G napísal:Po dohode so starkou ktorá má penzión a jednu už dlhodobo neobývanú izbe sme sa dohodli ze by sme si toho jedného utečenca zobrali k sebe. Aký je ďalší postup?
pocas dovolenky v juznom Taliansku, Grecku alebo na Malte si 1 vyberies, vybavis mu vsetky dokumenty, dovezies si ho domov a tam sa o neho budes starat :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Javatar
Nie som uzivatel ani stupenec legalizacie marihuany takze to pre mna nie je argument
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Na dovolenku sa nechystám, rád by som pomohol jednému z tých čo majú prísť sem na slovensko,tak ako tu bolo viacerým ľuďom odporúčané.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

super pristup :) Keby sa ti to podarilo, zaujimal by ma potom taky "utecenecky dennik" po roku, ze ako si s tym utecencom dopadol.

Inak ja by som tiez mozno rozmyslal prichylit jednu Syrcanku (to su ti asi najmierumilovnajsi z tych co sem smeruju), tak od 17-22 rokov, samozrejme samu, vybral by som si podla fotky :D Kludne by mohla u mna byvat, upratovat by, za odmenu by dostala jedlo, oblecenie, strechu nad hlavu a nieco medzi nohy :lol:
Napísať odpoveď