Vzdy postupne kompletne zaplneny disk C

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
saj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Vzdy postupne kompletne zaplneny disk C

Príspevok od používateľa saj »

Ahojte, uz dlhsie "bojujem" s jednym problemom. Mam 1TB disk rozdeleny na dve particie (C:100gb / D:ostatok). Mal som kedysi 4gb ram, no casto pracujem vo photoshope a pc byva zapnuty cele dni. Neskor mi casto nabiehali hlasky, ze malo pamate, malo miesta na disku, atd, tak som zvysil ram na 8gb. Vsetko zacalo ficat sviznejsie.

Vzdy vsak po par mesiacoch sa mi disk C zacne extremne plnit, az pridem do bodu kedy musim vypnut hybernaciu a usetrit tym par GB a nakoniec preinstalovat Win na disku. Toto sa uz opakovalo asi 4x. A teraz je to tu zas. Aj ked som zvysil po poslednej instalacii velkost particie na 100gb, co je podla mna na disk, kde je dokopy prd, ziadne hry a hluposti, celkom dost, zase mam volne len 3gb. Skusal som programy ako WinDirStat alebo Wiztree, no zda sa, ze nemam tu ziadne prevysujuce gigabajty TEMP suborov, ani nic. Dokonca, celkovo mi to miesto na disku "nevychadza". Vid v programe SpaceSniffer (priloha). ALE! Po rozkliku mi ukazuje dalsic 70gb "neznameho charakteru" (priloha2). V programe Wiztree mi tie gigabajty ukazuje hned, ale vlastne nejde o ziadne velke subory (priloha3).

Fakt neviem, co uz s tym. Vedel by mi niekto nieco poradit? (pouzivam win8)
Prílohy
SpaceSniffer.png
SpaceSniffer2.png
WizTREE.png
brm
Darca
Darca

Re: Vzdy postupne kompletne zaplneny disk C

Príspevok od používateľa brm »

Čo body obnovy? Máš zobrazené skryté aj systémové súbory? Predpokladám, že vieš, že Kôš sa dá aj vysypať (stretol som sa aj s ľuďmi, ktorí to nevedeli)..

Ccleaner a zaškrtnúť všetko okrem poslednej možnosti "Vyčistiť voľné miesto" na prvej záložke a prípadne možnosti na vymazanie hesiel v prehliadačoch.

Potom v nástrojoch vymazať staré nepotrebné body obnovy..

Osobne, ak sa mi niečo nepozdáva, otvorím si Total Commander, mám v ňom zapnuté zobrazenie skrytých a systémových súborov a idem položku po položke. Zvyčajne sa mne veci zapĺňajú v C:\Users\uzivatel\Appdata a C:\ProgramData
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

no, bude to problem v c/system32/config (vid. ten pic z programu Wiztree) a podla google nie som jediny. Ale toto riesenie: http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 1086f03648 je samozrejme pase, kedze tie aktualizacie opat raz nejdu, pisu roznoode chybove hlasky atd. Takze windows pravdepodobne zostane len windowsom a mne nezostava nic ine, len opatovny reinstall...

tebou spomenute veci mam checked, body obnovy nepouzivam. to by bolo v tomto pripade takisto len docasne riesenie obviously. Prave som surovo tie .regtrans-ms vymazal. Prinajhorsom nezapnem pc
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skusal si program CCleaner, vid. tento postup: post2168640.html?hilit=ccleaner#p2168640

Neviem ako je to presne vo Win8, ale vo Win7 takto: Ovladaci panel - System - Rozsirene systemove nastavenia - Ochrana systemu - tam vypnut ochranu systemu, teda body obnovenia. Tiez ich potom vymazes cez Ccleaner.
Napísať odpoveď