podstata je v tom ze velka cast tych ktori su zatial z pohladu zakona iba uzivatelmi su v skutocnosti aj dileri. Tj percentualne zastupenie ludi ktori drogy predavaju dalej je vyrazne vyssi ako tvrdi statistika zatknutych.
"
ak rasy beru drogy rovnako " ako si prisiel k tomuto zaveru? z akeho vyskumu/statistiky si vychadzal? Ze maju Afroamericania a Latinos vyssi podiel na kriminalite ako belosi je jednoucho fakt ktoreho povodcom je nielen prostredie v ktorom dotycny vyrasta /Afroamericania maju napriklad vyrazne vyssi pocet matiek samoziviteliek a pod/ ale aj charakterove predispozicie, ako priklad uvedme vyssiu impulzivnost ktora je typicka pre velku cast kriminalneho spravania.
Dalej pises ze "
Usa je dost rasisticka krajina ", s cim suhlasim pretoze pozitivna diskriminacia na ukor belochov je statnou doktrinou. Ako konkretne funguje poz. diskriminacia v Usa snad netreba rozoberat, dost zdrojov je na nete./aj o jej nevyhodach/
Apropo ja som nikde netvrdil ze maju Afroamericania 10x vyssiu kriminalitu, s tym si zacal tym, ja som pisal o 6x az 7x co je hodnota zo statistik a to je dost rozdiel.
Tiez by malo zaujimalo,ked teda pises ze Afroamericania su vystavovani rasizmu, ze co pod tym konkretne myslis? Pretoze na americkych sudoch pokial viem tak rozhoduje porota ktora sa sklada aj z clenov mensin. Tiez si neviem vysvetlit preco je vo vazniciach pre najtazsie zlociny taky vyrazny nepomer Afroamricanov a Latinos oproti belochom co nezodpoveda proporcnemu zastupeniu v populacii. Pretoze do takehoto typu napravneho zariadenia sa clovek nedostava len tak, ale iba po dokazani tych najtazsich zlocinov nehovoriac o tom ze drviva vecsina odsudenych su tazki recidivisti.
Som samozrejme ochotni pripustit ze hlavne v minulosti urcite prichadzalo k odsudeniu aj nevinnych,ale v dnesnej dobe su kriminalisto expertizne metody na ovela vyssej urovni a pravdepodobnost chybneho dokazu sa vyrazne znizil.
Tiez prilis nechapem suvislost medzi tym ze opisujes svoju pozitivnu skusenost s ludmi inej rasy s ktorymi prichadzas denne do kontaktu a masovou imigraciou,pretoze to nie su rovnake temy.
Viackrat som napisal ze nemam vobec nic proti ludom akejkolvek farby pleti, ale nemozem suhlasit s masovou a nicim neregulovanou imigraciou- to su dve rozdielne veci. Imigranti by mali prejst sitom, kde sa hlavne preveri ich ochota a schopnost tolerantnosti k inym kulturnym prejavom a vyska snahy spolupodielat sa na rozvoji spolocnosti ktora ich prijala. Po lopate: neznasanlivi nabozenski fundamentalisti, nemakačenkovia, s agresivnymi prejavmi a pod. by mali byt poslani nazad odkial prisli co najskor a bez akejkolvek debaty.
Podla niektorych lavicovych pisálkov su "imigranti velka sanca pre ekonomiku" a tvrdia ze to da danym krajinam silny hospodarsky impulz.Je celkom zaujimave a peknou ironiou,ze krajiny Taliansko a Grecko ktore by teda ak vychadzame z danej premisy, mali byt z imigrantov nadsene,s radostou ich prijimat a vyuzivat ich "obrovsky potencial". -zatial vidime iba presny opak, Taliani sa vyhrazaju ze ich pustia sa rozbehnut do celej Eu pretoze zatial maju s nimi len velke problemy.
-----------
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/3 ... sobek.html
http://www.sme.sk/c/7869298/situacia-na ... ml?ref=trz
----
uz teraz su problemovi, co bude neskor? odmietaju posluchnut pokyny policie, opustit predmetny priestor- porusuju zakon. Co budu robit ked ich bude viacej? A uz teraz stoja vsetky tie policajne manevre obrovske peniaze a zaplatia to iba danovi poplatnici. to ze sa policia musi zaoberat nimi jej viaze zivu silu ktora chyba inde.V ich domovine by sa s nimi nikto neparal ze 4policajti nevedia s jednym pohnut pretoze sa brani, u nich by to bol kratky proces-ale tu vedia ze zmakcila europa nic nemoze. Same problemy,nic pozitivne, aky je vlastne dovod prijimat tychto ludi?
-update
http://www.novinky.cz/zahranicni/372909 ... -dite.html
"idič Jeepu Cherokee v centru Štýrského Hradce v sobotu v poledne usmrtil dva lidi a asi padesát jich zranil. Podle svědků, které citovala rakouská televize ORF, muž najel do davu lidí úmyslně.
Podle svědků muž do centra města vletěl sto až stopadesátikilometrovou rychlostí. Podle prvních informací by mělo jít o 26letého Rakušana s bosenskými kořeny.
Místní zpravodajský server Kleine Zeitung uvedl, že oběťmi jsou žena a sedmiletý chlapec. Řidič podle svědků po vystoupení z auta začal okolí ohrožovat nožem."
http://www.kleinezeitung.at/s/steiermar ... tor=CS1-15