Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa javatar »

gogo956 napísal:Javatar
Nie som uzivatel ani stupenec legalizacie marihuany takze to pre mna nie je argument
Bud som sa nevyjadril jasne alebo ty nevies citat. Tak este raz:

javatar: V US vazniciach je 10x viac ciernych za drogove delikty aj ked vacsie tendencie k drogovaniu nemaju.
gogo956: Su tam za dilovanie.
javatar: Nie su, brutalna vacsina zatknutych je za drzanie drog + zdroj informacii + dovod preco by ti to malo dojst aj samemu (mozny dovod nedorozumenia).

V skratke - tvoj argument, ze 10x viac cernochov vo vazniciach ma USA kvoli tomu, ze diluju je nevalidny - vid report FBI. Bodka.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

DEVZYO1G napísal:Na dovolenku sa nechystám, rád by som pomohol jednému z tých čo majú prísť sem na slovensko,tak ako tu bolo viacerým ľuďom odporúčané.
-keby si im chcel naozaj pomoct tak uz to davno potichu urobis resp riesis s organizaciami ktore to maju v naplni prace a nie tu na seba upozornovat.

javatar

ta statistika nic nehovori o skutocnom stave veci. Kazdy kto pracuje s uzivatelmi drog, alebo z policie, alebo ktovolvek kto sa trochu pohybuje v tejto oblasti ti dosvedci ze velka cast tych ktori su" iba"uzivatelia, aspon obcas posuva drogy dalej. Lenze tazko im je dilovanie dokazat pretoze pracuju iba s malymi mnozstvami a policia ich vedome prehliada pretoze sa sustreduje na velke ryby.
Takze by ma zaujimalo kolko je realne iba tych uzivatelov co za cely zivot neposunu drogu dalej ale maju pri sebe iba male mnozstvo a vzdy ho uziju iba pre vlastnu potrebu.Je to absurdna predstava pre kazdeho kto trochu tusi ako taketo komunity funguju. Chapeme sa trochu? /mam skusenost z tohto prostredia a viem ze tam sa to neustale posuva roznymi smermi takze iba samotnych cistych uzivatelov
je bud minimum alebo ani nejestvuju/
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Edo pise pekne, ale opat tak, aby potesil hlavne svojich fanusikov
mohol sa zamysliet nad riesenim situacie v krajinach, odkial utecenci pochadzaju
sice splieta o globalnom oteplovani, ale staci rychly pohlad na pocet obyvatelov statu v roku 1950 a teraz a je aj tym hlupejsim jasne, kde je problem

mame tu organizaciu s nazvom OSN, preco sa nezacali zaoberat moznostou vyslania modrych heliem do Lybie? stacilo by par tisic vojakov a paseraci ludi nemaju sancu...
SFOR a KFOR relativne fpoho fungovali, nevidim dovod, preco by nemohli opat zaintervenovat, myslim si, ze by suhlasili takmer vsetky staty
a potom pekne krasne kontrolovat ziadatelov o azyl este v Afrike, podobne pre Syriu
butthead
Darca
Darca

mame, no co by mali urobit, neurobia

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/ro ... ili-379943
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

gogo956 napísal:Kazdy kto pracuje s uzivatelmi drog, alebo z policie, alebo ktovolvek kto sa trochu pohybuje v tejto oblasti ti dosvedci ze velka cast tych ktori su" iba"uzivatelia, aspon obcas posuva drogy dalej.
To z nich nerobi dilerov. Lebo ak za dilera povazujes kazdeho zdielal drogu s inym tak su dileri vazne skoro vsetci. Co nas opat vracia k podstate - ak rasy beru drogy rovnako a teda asi budu aj "zdielat/dilovat" tak preco je ciernych v base 10x viac?

Moja podstata je, ze USA (v priemere, tiez to nie je jednoliaty celok) je dost rasisticka krajina na to aby tie statistiky boli vyrazne skreslene. A potvrzuju mi to hlavne ludia, nie len data. A nie je rasisticke zatvorit cernocha (pokial nieco spravil tak je to normalne) ale pristupovat s predsudkami.

To je to, co ma na tejto teme provokuje dostatocne na to aby som sem pisal. Zjednodusovanie problemu a zvelicovanie negativ. Ako clovek ktory prichadza do kontaktu s ludmi roznych kultur denne ti mozem povedat, ze brutalna vacsina z nich jednoducho nie je nebezpecna a kulturne sa tiez prisposobuju (aj ked nie na 100%).
gogo956
Redeemer
Redeemer

podstata je v tom ze velka cast tych ktori su zatial z pohladu zakona iba uzivatelmi su v skutocnosti aj dileri. Tj percentualne zastupenie ludi ktori drogy predavaju dalej je vyrazne vyssi ako tvrdi statistika zatknutych.
"ak rasy beru drogy rovnako " ako si prisiel k tomuto zaveru? z akeho vyskumu/statistiky si vychadzal? Ze maju Afroamericania a Latinos vyssi podiel na kriminalite ako belosi je jednoucho fakt ktoreho povodcom je nielen prostredie v ktorom dotycny vyrasta /Afroamericania maju napriklad vyrazne vyssi pocet matiek samoziviteliek a pod/ ale aj charakterove predispozicie, ako priklad uvedme vyssiu impulzivnost ktora je typicka pre velku cast kriminalneho spravania.
Dalej pises ze "Usa je dost rasisticka krajina ", s cim suhlasim pretoze pozitivna diskriminacia na ukor belochov je statnou doktrinou. Ako konkretne funguje poz. diskriminacia v Usa snad netreba rozoberat, dost zdrojov je na nete./aj o jej nevyhodach/
Apropo ja som nikde netvrdil ze maju Afroamericania 10x vyssiu kriminalitu, s tym si zacal tym, ja som pisal o 6x az 7x co je hodnota zo statistik a to je dost rozdiel.
Tiez by malo zaujimalo,ked teda pises ze Afroamericania su vystavovani rasizmu, ze co pod tym konkretne myslis? Pretoze na americkych sudoch pokial viem tak rozhoduje porota ktora sa sklada aj z clenov mensin. Tiez si neviem vysvetlit preco je vo vazniciach pre najtazsie zlociny taky vyrazny nepomer Afroamricanov a Latinos oproti belochom co nezodpoveda proporcnemu zastupeniu v populacii. Pretoze do takehoto typu napravneho zariadenia sa clovek nedostava len tak, ale iba po dokazani tych najtazsich zlocinov nehovoriac o tom ze drviva vecsina odsudenych su tazki recidivisti.
Som samozrejme ochotni pripustit ze hlavne v minulosti urcite prichadzalo k odsudeniu aj nevinnych,ale v dnesnej dobe su kriminalisto expertizne metody na ovela vyssej urovni a pravdepodobnost chybneho dokazu sa vyrazne znizil.

Tiez prilis nechapem suvislost medzi tym ze opisujes svoju pozitivnu skusenost s ludmi inej rasy s ktorymi prichadzas denne do kontaktu a masovou imigraciou,pretoze to nie su rovnake temy.
Viackrat som napisal ze nemam vobec nic proti ludom akejkolvek farby pleti, ale nemozem suhlasit s masovou a nicim neregulovanou imigraciou- to su dve rozdielne veci. Imigranti by mali prejst sitom, kde sa hlavne preveri ich ochota a schopnost tolerantnosti k inym kulturnym prejavom a vyska snahy spolupodielat sa na rozvoji spolocnosti ktora ich prijala. Po lopate: neznasanlivi nabozenski fundamentalisti, nemakačenkovia, s agresivnymi prejavmi a pod. by mali byt poslani nazad odkial prisli co najskor a bez akejkolvek debaty.
Podla niektorych lavicovych pisálkov su "imigranti velka sanca pre ekonomiku" a tvrdia ze to da danym krajinam silny hospodarsky impulz.Je celkom zaujimave a peknou ironiou,ze krajiny Taliansko a Grecko ktore by teda ak vychadzame z danej premisy, mali byt z imigrantov nadsene,s radostou ich prijimat a vyuzivat ich "obrovsky potencial". -zatial vidime iba presny opak, Taliani sa vyhrazaju ze ich pustia sa rozbehnut do celej Eu pretoze zatial maju s nimi len velke problemy.

-----------
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/3 ... sobek.html
http://www.sme.sk/c/7869298/situacia-na ... ml?ref=trz
----

uz teraz su problemovi, co bude neskor? odmietaju posluchnut pokyny policie, opustit predmetny priestor- porusuju zakon. Co budu robit ked ich bude viacej? A uz teraz stoja vsetky tie policajne manevre obrovske peniaze a zaplatia to iba danovi poplatnici. to ze sa policia musi zaoberat nimi jej viaze zivu silu ktora chyba inde.V ich domovine by sa s nimi nikto neparal ze 4policajti nevedia s jednym pohnut pretoze sa brani, u nich by to bol kratky proces-ale tu vedia ze zmakcila europa nic nemoze. Same problemy,nic pozitivne, aky je vlastne dovod prijimat tychto ludi?

-update

http://www.novinky.cz/zahranicni/372909 ... -dite.html

"idič Jeepu Cherokee v centru Štýrského Hradce v sobotu v poledne usmrtil dva lidi a asi padesát jich zranil. Podle svědků, které citovala rakouská televize ORF, muž najel do davu lidí úmyslně.
Podle svědků muž do centra města vletěl sto až stopadesátikilometrovou rychlostí. Podle prvních informací by mělo jít o 26letého Rakušana s bosenskými kořeny.

Místní zpravodajský server Kleine Zeitung uvedl, že oběťmi jsou žena a sedmiletý chlapec. Řidič podle svědků po vystoupení z auta začal okolí ohrožovat nožem."

http://www.kleinezeitung.at/s/steiermar ... tor=CS1-15
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ak je vlajka EU "modra handra", ako mal daky Misun povedat dnes v BA a dal ju znicit davu, tak preco nenechaju tych imigrantov tu EU znicit?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

"Na proteste, ktorý podľa organizátorov nie je akciou pravicových radikálov, zatiaľ vystupujú len ich lídri."
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

devzy: nerečnil tam prý aj primátor RS? ten snáď neni fašoun, len nechutný populista nanajvýš :D

// a ešte dakto z PaSky, ale to je tiež taká kam vítr tam plášť partaj. a z Únie autodopravcov, ale netuším, kto presne
butthead
Darca
Darca

DEVZYO1G
Addict
Addict

toto su ti "slusni ludia" ???
http://video.tyzden.sk/tomas-pristiak/2 ... s-nackami/
neskutocne vela inteligencie z nich srší :lol:

beardi este stale potrebujes vediet z prvej ruky ten pomer nackov a slusnych obycajnych ludi ? Tych par co tam prislo utieklo a odislo pri prvych prejavoch agresivnosti "mladých ludi odhodlanych branit slovensko".
Primitivi tam kricia hanba naroda. Aha, lebo toto vobec nieje hanba naroda : https://dennikn.sk/165535/polc-po-zruse ... ref=top-cl

dosli sa pobit, to sa im nepodarilo, tak uz len z principu napadli divakov ... tito ludia chcu riesit otazku imigracie?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

jackb napísal:Ak je vlajka EU "modra handra", ako mal daky Misun povedat dnes v BA a dal ju znicit davu, tak preco nenechaju tych imigrantov tu EU znicit?
tuto otazku si myslel vazne?
gogo956
Redeemer
Redeemer

DEVZYO1G napísal:toto su ti "slusni ludia" ???
http://video.tyzden.sk/tomas-pristiak/2 ... s-nackami/
neskutocne vela inteligencie z nich srší :lol:

beardi este stale potrebujes vediet z prvej ruky ten pomer nackov a slusnych obycajnych ludi ? Tych par co tam prislo utieklo a odislo pri prvych prejavoch agresivnosti "mladých ludi odhodlanych branit slovensko".
Primitivi tam kricia hanba naroda. Aha, lebo toto vobec nieje hanba naroda : https://dennikn.sk/165535/polc-po-zruse ... ref=top-cl

dosli sa pobit, to sa im nepodarilo, tak uz len z principu napadli divakov ... tito ludia chcu riesit otazku imigracie?
-je to zlyhanie organizatora sutaze ma zebezpecit bezpecnost ucastnikov aj divakov, napr SBS a pod.
Na demonstracii sa zucastnilo vraj asi 6-7tisic ludi ,nie je mozne vsetkych hadzat do jedneho vreca a robit z nich zlocincov.
Ti co zakon porusili maju byt v rieseni policie,netreba zabudat ze vela ucastnikov bolo zo zahranicia najma CR.
DEVZYO1G
Addict
Addict

ja by som povedal ze je to zlyhanie mozgu primitivov co sa prisli len pobit (je uplne jedno odkial prisli) co sa im najprv nepodarilo, tak zautocili na nevinnych divakoch. Toto ti pride normalne? Hadzat tehly do rodiny s kocarom ti pride normalne? Pytam sa este raz, tito ludia chcu nieco riesit?

Odhadom tam bolo vraj 5000 ludi, bol by som velmi rad ak by sa dalo presne povedat kolko neonacistov tam bolo, no trufam si povedat (bol som ta, zucastnil som sa "blokady" a pohyboval som sa v meste) ze ich bola vacsina. Dufam ze vsetci ti "normalni" ludia ktory tam vedome isli a vedeli ze organizatori su nacistickí chuligáni sa teraz poriadne hanbia.

//autoeditácia príspevku (21 Jún 2015, 16:51)
ja by som povedal ze je to zlyhanie mozgu primitivov co sa prisli len pobit (je uplne jedno odkial prisli) co sa im najprv nepodarilo, tak zautocili na nevinnych divakoch. Toto ti pride normalne? Hadzat tehly do rodiny s kocarom ti pride normalne? Pytam sa este raz, tito ludia chcu nieco riesit?

Odhadom tam bolo vraj 5000 ludi, bol by som velmi rad ak by sa dalo presne povedat kolko neonacistov tam bolo, no trufam si povedat (bol som ta, zucastnil som sa "blokady" a pohyboval som sa v meste) ze ich bola vacsina. Dufam ze vsetci ti "normalni" ludia ktory tam vedome isli a vedeli ze organizatori su nacistickí chuligáni sa teraz poriadne hanbia.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ty hovoris, ze ich bola vacsina, ine odhady okolo 10 % poctu
DEVZYO1G
Addict
Addict

blbost, a riadna .. ved 300 ich napadlo tie preteky, urcite ich tam nebolo dokopy 500
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

300 ich napadlo preteky? to si videl alebo cital? (nebol som tam ale podla fotiek a videi ich tam nebolo 300 ani zdaleka)... inak neboli zo zahranicia ale skupinka Nitranov (podla oblecenia)
DEVZYO1G
Addict
Addict

cital a zaroven som sa aj rozpraval s ludmi co boli priamo na pretekoch

a myslim ze tato fotka hovori za vsetko

//autoeditácia príspevku (21 Jún 2015, 17:13)
a este aj tato je celkom mila :P
Prílohy
hajlicek_jpg_13411.jpg
11541927_977925955593653_115268999928563568_n.jpg
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

tie fotky co sem davas som videl a nezaujimaju ma, pytal som sa len na preteky...

//autoeditácia príspevku (21 Jún 2015, 17:44)
mimo temy, pre karmistu (ked uz tak Nitrancanov. Nitran je salam. ty nacek) neviem ako si zistil, ze som nacek ale to je jedno :D
par rokov dozadu dokonca Nitrania a Nitrianky podpisovali peticiu aby sa mohli premenovat, nezaregistroval som uspech :D

Obyvateľ Nitry sa nazýva spisovne Nitrana obyvateľka je Nitrianka(v pomenovaní obyvateľky je po spoluhláske r dvojhláska ia). Obyvateľské mená sa uvádzajú pri názvoch obcí Slovenskej republiky aj v Pravidlách slovenského pravopisu, ktoré si môžete vyhľadať na našej stránke www.juls.savba.sk (cez Pramene v elektronickej podobe a Lexikografické príručky).
Napísať odpoveď