Stavba domu
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Stavba domu
no napriklad otec ma vzdy nachystane drevo na minimalne 2 roky dopredu vonku pod pristreskom a je to idealne pretoze nikdy nevie aky rok moze prist a ci sa bude dat kupit listok na samotazbu. ak sa da, tak ho necha na konci zahrady a ked sa v zime minie zasoba doplni sa. ak nie tak sa minie zasoba na rok a na dalsi rok sa pripravi znova
-
peterkozel
Medium Professional
sak jasne. úplne bezne veci na dedine. rodicom napr sa este nikdy nestalo ze by sa spotrebovalo cele drevo za jednu zimu a nebolo cim kurit. vždy sa narube o niečo viac. aj ked zapocitas prúd na rezanie a benzin na pilu vždy sa to oplatí
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
urcite, na rok otca vyjde kurenie na nejakych 300-400€ ak zapocitam vsetky mozne naklady vratane pripravy jedla a alkohol pre brigadnikov.
proste ked ma niekto pristup ku kupe listka, nema to od lesa viac ako niekolko km, ma rodinny dom a nie je lenivy
tak nie je o com
teraz s kamaratom kupili staru V3S-ku, ktoru porobili a nemusia si "prenajimat" ani traktor na drevo a chodia si sami brat
proste ked ma niekto pristup ku kupe listka, nema to od lesa viac ako niekolko km, ma rodinny dom a nie je lenivy
teraz s kamaratom kupili staru V3S-ku, ktoru porobili a nemusia si "prenajimat" ani traktor na drevo a chodia si sami brat
peterkozel napísal: neviem prečo to tak zatracujete. nic na tom nie je kurit drevom. hladas v tom ako chorý hneď podvod a neviem akú zlobu. je mi to fest smiesne. mam pocit akoby si dedincanom zavidel par metrov dreva co si odmakaju cez leto. inak ako uz bolo napisane fest veľa dedin ani nemá plyn a ľudia sú tiez neni blby. neboj aj ľudia na dedine si vedia spocitat co je pre nich vyhodnejsie. ci ist do krcmy a zohnať par chlapov na brigadu alebo kúpiť kondenz kotol
Neviem kto zacal s hladanim zlob v podlahovke. si spomen, na tom som reagoval, ze si pozdvyhol kurenie drevom nad vsetky ostatne metody, vratane podlahoveho kurenia a podobne. Preco v tom hladas zlobu a hned to zatracujes jak chory? Uz som tu pisal, tema sa vola ''stavba domu'' teda bavime sa o novostavbach. Proti drevu nemam nic, ked je vsetko ako ma byt, ked mas fajn kotol, priestor cas a moznost ziskat to oficialne za listky. Ale davat si pri dnesnych materialoch, a vymozenostiach do novostavby kotol na drevo mi pride trosku pozadu...videl by som v tom asi viac nevyhod ako vyhod.
-
peterkozel
Medium Professional
dobre uz ma to nebavi, kaslime na to, ved ja som pisal o podlahovom v zlom preto lem som videl co to je ked treba rozsekavat vsetko a nedaval som kurenie drevom nad vsetko, ved si vymyslas, pisal som ze podla mna je naj krb a plyn...a ked nie je ina moznost lacny a fajn sposob je drevo, cele je to o tom ze ja mam iny pohlad na vec, ine skusenosti, ty zas ine
-
phatres1994
Star
Ja by som si aj do novostavby dal kotol na drevo aspon ako zalohu. Nie nadarmo moj dedo vravi, nikdy nevies aka doba pride, staci jedno slovo a sme bez plynu a elektriny, zatial co drevo je istejsie a vobec mi to nepride zaspat dobu, skor je to pripravenost a obozretnost, podobne ako vlastna studna a podobne.
-
peterkozel
Medium Professional
guess.whoo na porovnanie, ked rodicia vykurovali plynom+ohrev vody plynom rocne naklady boli 2000€, ked sme v chalupe fungovali vsetci myslim rodicia+deti nebol problem, proste sme sa poskladali, postupne v chalupe zacalo ubudat ludi, a zostali tam traja ludia, aj ked sme odstav pivnice od kurenia so spotrebou plynu to nepohlo, treba ale uznat ze chalupa je cca40.rocna,velka a tezateplena, postupne zacal byt problem platit to, teraz sa tuv zohrieva plynom prietokacom a kuri sa drevom, naklady su do 1000€, co sa tyka rubania ked je dobre pocasie po par dnoch je porezane, narubane, kedze maju rodicia zahradu, male policko+sklenik cisty drevny popol je vymakane hnojivo