Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa DropDead »

ty si fakt nímand, ja som to nelinkoval kvôli recenzii no-name človeka, ja som to linkoval presne na stranu, kde sú vnútornosti
a ty máš z toho pocit, že to je nejaké kladné hodnotenie ? je to špina, ten zdroj...už to pochop, preboha,

akurát tu prídeš a zhadzuješ to, čo poviem ale nevieš o tom nič, tu nemáš, čo robiť, máš nekorektné a zastaralé názory, odporúčaš tu špatné produkty, ktoré sú slabšie a kvalitatívne nižšie ako ešte lacnejšie produkty v porovnaní s nimi (dúfam, že sa ti z tohoto nezatočí hlava)

50€ navyše...50€ navyše za špičkovú (a to sakra špičkovú) platformu od superfloweru, top-notch kvalita interných súčiastok, semi-pasívny mód, modulárna kabeláž, tichá prevádzka a nakoniec to je zabalí dokonalý výkon (okrem stability na vetvách, zvlneniu a iných vecí aj účinnosť), žiadne zaváhania...počkať, spomenul som 10 ročnú záruku od Evgy ?
S FSP si prosím vytri zadnú bránu, pretože na to sú lepšie ako na používanie v PC a každý takýto prípad ma len utvrdí v tom, čo hovorím - FSP je fraška - špatný vtip - paródia na výrobcu

...pre náhodných okoloidúcich - nemám veľmi trpezlivosť pri mystyquem, takže preto taká reakcia, len som alergický na ľudí, ktorí radia splašky a ešte sa za to bijú - aspoň keby právom za kvalitný produkt (to neznamená hneď drahý produkt :) )
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

neviem preco si podrazdeny ;)

precitaj si co o tom pisal clovek ktory to rozobral a ako to ohodnotil, respektive si precitaj cely clanok aby si sa dal do obrazu... btw, naco mi je 10 rocna zaruka ked PC vymenim od piky kazde 3-4 roky ?

Este raz a pomaly, za tie peniaze je to presne to, co si clovek kupi, 700 Watt zdroj s 85% ucinnostou a stabilnym napetim... to ze ty to hodnotis na zaklade fotky toho co je vo vnutri a ze sa ti tam nepacia nejaky farbicky, je tvoj problem :smt006
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ty Fortron odmietas hromadne a dlhodobo, bez ohladu na to o aky zdroj islo.
DropDead
Addict
Addict

mystique napísal:to ze ty to hodnotis na zaklade fotky toho co je vo vnutri a ze sa ti tam nepacia nejaky farbicky, je tvoj problem :smt006
farbičky vo vnútri ? nie, ja tam vidím CapXony na primári a sekundári a to mi stačí - korunované kondíky v triede najhoršieho, čo ponúka čína :)
účinnosť si si vycucal z ľavého alebo pravého prsta ? - nameraná účinnosť pri jedinom meraní, žiadne vierohodné meranie stability napätia...mne hovoríte, že to nečítam ale čítali ste napríklad toto
LWith the exception of the +12V rail, all power values were close to the ATX standard value"
? blízko ? blízko ? :lol:
celá recenzia nie je prívetivá - nevidím žiadne pozitívum

je to odpad a už sa opakovať nebudem
vám to príde ako skvelý deal, no ja pri tom, čo to ponúka vidím predražený odpad

heker, videl si FSP produkty, prípadne ako OEM pre iných výrobcov ? ak by si videl a vedel o tom, tak by si sa ku mne pridal, lebo to je obyčajný tuctový výrobca, u mňa o nič lepší ako HEC a Andyson...aj CWT mi príde lepší ako FSP :)
...takže áno, nič ma zatiaľ o opaku nepresvedčilo

a nakoniec...tá cena...ak chceme necertifikovaný zdroj, tak nech sa páči... Enermax MaxPro 700W http://zdroje.heureka.sk/enermax-emp700agt/ a máme kvalitnejší produkt v každom aspekte, no aj ten má svoje muchy, ktoré sa ťažko odpúšťajú

jo a chalani, dik za :minus: karmu :) nech sa páči, načo ja sa tu snažím...pokiaľ chcete, tak si FSP kupujte, sú to nekvalitné smažky...recenziu čítať asi neviete, pretože dobrý produkt má vyjadrenia ako má skvelé toto a tamto - nič z toho tam nevidím - poďalšie !!!! to nie je žiaden známy recenzent...je to no name článok bez ozajstných meraní !!!!
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

DropDead napísal:
1 celá recenzia nie je prívetivá - nevidím žiadne pozitívum

2 je to odpad a už sa opakovať nebudem poďalšie !!!! to nie je žiaden známy recenzent...je to no name článok bez ozajstných meraní !!!!
1 divne, ten typek tam vyzdvihol toto:
High efficiency
Stable
Decent price

Neviem, ty asi citas uplne iny clanok :D

2 Najvtipnejsie na tom je, ze ten clanok si tu dal sem TY sam :D

Lenze si si to neprecital a nakoniec, ked vysvitlo ze je to celkom slusne hodnotene, tak si zacal skakat ako opicka na dratku a vypisovat o tom aky som nimand, co nakoniec nema s temou vobec nic spolocne...
Typicky PC google warrior, googlig vie kazdy kamo, ale skusenosti su skusenosti
Neboj, chybami sa clovek uci, a verim, ze ked budes v buducnosti nieco linkovat ako protiargument voci mne, tak si
to skusis docitat do konca.
DropDead
Addict
Addict

- článok bol postnutý pre účely prezentácie interných komponentov
- merania má neporiadne, bez aktuálnej výpovednej hodnoty
- srabilitu nemá absolútne odmerané - hodnotil to štýlom, že mu to nezomrelo
- high efficiency nemá ani overené - spravil jedno meranie pri takmer 100% záťaži ale to je len jedna hodnota, znovu - žiadna výpovedná lehota

jeho testovacia metodika
"To determine the PSU behavior I decided to use the a high-power system in three modes of operation: stand-by mode (shut-down), idle (OS, no activity) and under full load (full system load). The maximum load is achieved via simultaneous operations from AIDA64 stress test on CPU/FPU/RAM and video. As a means of measuring I used an Energy Monitor, which will register the power consumption for the entire machine."
žiadne meracie prístroje ani nič, všetko softvérovo a to je to najhoršie a najnepresnejšie meranie

a ja tam vidím ako relevantné tieto výroky:
" The smoothing, reservoir capacitor is a CapXon (470μF, 420V, 85°C). The secondary side is further filled with CapXon caps. These are not reputable caps unfortunately, and it would have been nice to see some Chemi-Con or Nichi-Con caps instead. "
" With the exception of the +12V rail, all power values were close to the ATX standard value. "
tu je to, že jednoducho odmerať to nemohol a vidíš, že aj tak zistil, že má problémy - bohvie, či vôbec vie ako to funguje a aká je maximálna povolená odchýlka

daná recenzia nie je odborná
http://www.reviewstudio.net/case-psu-reviews/
jediná recenzia a aj to na daný fortron

a moje slová ti potvrdí hocjaké svetové fórum, kde sú ľudia, čo niečo vedia, ja súdim na základe niekoľkoročných skúseností a vydretých znalostí v tejto oblasti...

a stojím si za tým, že tu nemáš, čo robiť, nestaraj sa do oblasti, o ktorej zjavne nič nevieš, pretože netolerujem niekoho, kto ide za pochybnými vyjadreniami a nie za kvalitou (ktorá ako vždy neznačí okamžite vyššiu cenu), nemám rád fušerinu :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

podla mna to az moc hrotite
ja som si pred 2 rokmi kupil zdroj za ktory neviem ci nie aj dropdead ma tu sprdol ze mi zhori panelak do roka do dna a cuduj sa svete z uzivatelskeho uhla pohladu (ziadne rozoberanie, plug n play) stiha aj vyclockovanemu zrutovy od AMD a vyclockovanej zrutkine od nvidia so zlou efektivitou resp. hnusnou spotrebou a za tu dobu mi PC ani raz nepadol a nic nezadymelo. To len taka empiricka vlozka odo mna :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tiez si myslim. dropdead sem postuje vysokokvalitne zdroje a tie ostatne su uplny odpad...ten odpad vela ludom vydrzi dlhsie ako iny komponent v pc bez problemov
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Dropdead si o sebe myslí, že má patent na pravdu a že zožral všetku múdrosť sveta. Silno pochybujem o tom, že je elektro projektantom, poprípade elektro inžinierom v danom obore, aby mohol hodnotiť vyhotovenie akéhokoľvek zariadenia len za pomoci nejakej fotky. Jedine, že by bol majiteľom vešteckej guľe, ktorá ho "obdarila" týmito vyjadreniami. A kvôli jeho namyslenosti a neskutočnej drzosti voči iným užívateľom na tomto fóre ho vnímam ako obyčajného gašpara, ktorý si musí pohoniť svoje zranené ego, poprípade si kompenzovať nejaký telesný nedostatok.

Najviac ma ale pobavilo, že najprv postne link na nejakú recenziu, a potom daného recenzenta označí za NO NAME osobu, ktorá ani nespravila poriadné merania. Hlavná vec, že teba pozná celý svet, spravil si dokonalé recenzie na všetko možné a si nekonečne uznávaný všetkým živým na tejto planéte.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

DropDead napísal:-daná recenzia nie je odborná
jo, hlavne ze mate teba - odbornika, tvoje prehlasenie nam uplne staci
ale aspon to vyslo z tvojej hlavy a negooglil si...
DropDead
Addict
Addict

o tomto som neraz hovoril, podľa tejto čarovnej formulky kupujme OEM odpad alebo do čiernej navlečený Corsair VS - môže to fungovať, nemusíme o tom vedieť, no to, že tam je už aj reálna nespotreba za roky používania, to, že je tam omnoho vyššie riziko, že ten zdroj naozaj buchne a vezme so sebou celý počítač je tu...

nech sa páči, používaj si, čo chceš - ale je to ako so skrinkami, kúp si eurocase za 19€, nech sa páči, budeš s ňou spokojný, ale to, že je to papierová konštrukcia, bez airflowu, bez cable managementu, bez modulárnej montáže diskov, bez podpory pre vyššie chladiče - nehovoriac o tom, že stačí ju mať nesprávne položenú a hoplá - vibruje celá skrinka...o tom hovoriť už nebudem

fakty tu sú - v tých lacných smažkoch nie sú o nič lepšie kondenzátory ako tie, ktoré sa dávali na základné dosky (pamätáte roky dozadu tie kauzy, ako začali hromadne pukať kondenzátory na základných doskách?) a tak to potom vyzeralo...

a znovu mám pocit, že nie je tomu dlho, čo niekde na CZ alebo SK portáli vyskytol znovu nejaký článok o tejto problematike

teraz...ty máš také neuveriteľné šťastie (a to, že ti to ide neznamená, že nekvalitné napäťové vetvy mikro-výkyvmi pomaly neznižujú životnosť komponentov - ak chápeš, čo ti tým chcem povedať) a všetko ti ide ale predstav si prípad
maličký človiečik uveri tvojej, hekerovej a mystyqueho propagande, povie si - seriem na dropdeada, len sa háda a 3 majú určite pravdu a on je ten zlý a kúpi si odpad
ale práve on bude ten vyvolený a jedného dňa pri búrke a nie dokonalých obvodoch v paneláku mu rachne blesk do bleskozvodu a čuduj sa svete jeho PC zhasol ako všetko, po pár minutách nabehne elektrina a jemu nejde zapnúť PC - pozrie, a za PC je na stene malý čierny pás, keď sa priblíži, tak začne cítiť smrad - no to nie je smrad zo zdroja, čo zistí hneď po otvorení skrinky a zistí, že to mu odišli napájacie obvody na základnej doske - a ten chalan ďalšie dva týždne investiguje a zistí, že kvôli tej lacnej investícii ušetril 10-20€ oproti kvalitnému produktu a stálo ho to základnú dosku - s tým súvisiaci procesor, ktorý pri tejto udalosti dostal jednorázovú šupu, ktorá ho odrovnala, rovnako RAM dostali šľahu ale dajme tomu, že grafika to prežila

toto sa ti nemusí stať celý život - if you feel lucky, then feel free - uži si lacné investície ale potom počítaj s tým, že sa ti raz (samozrejme vtedy, keď to budeš najmenej čakať) stane niečo také :)

ja tu nebojujem za svoju pravdu nadarmo, viem, o čom hovorím, mám to naučené, otestované a vydreté časom..

a pokiaľ by chcel znovu na míle vzdialenú lepšiu možnosť, tak som pôvodnému žiadateľovi (pamätáte si ho ? na minulej strane písal) povedal, že bez váhania odporučil ísť aj do B2 750 , ktorý je založený na vynikajúcej Golden Green platforme od kvietku

Noobsz DJ napísal:Najviac ma ale pobavilo, že najprv postne link na nejakú recenziu, a potom daného recenzenta označí za NO NAME osobu, ktorá ani nespravila poriadné merania. Hlavná vec, že teba pozná celý svet, spravil si dokonalé recenzie na všetko možné a si nekonečne uznávaný všetkým živým na tejto planéte.
článok bol postnutý pre účely prezentácie interných komponentov
mal som tu postnúť len tú fotku a bol by pokoj...

a áno, strednú mám elektrotechnickú a som ako sa tomu hovorí elektrotechnik s paragrafom 21 ale to nie je žiadnym extra benefitom, no o to jednoduchšie bolo zdroje študovať

...nech sa páči, mňa mrzí, že máte taký pocit - keby tu neboli tieto hádky, tak je to iné

...môžete si myslieť, čo chcete ale ja ak niekomu radím, tak ten človek si môže byť 100% času na 150% istý, že dostal sakra kvalitnú radu - poznám odbor, v ktorom pracujem a tým sa riadim, som arogantný na ľudí, ktorí robia fušerinu
...nedávam len také kvázi rady, radím s istotou, nemusím radiť veci, kde si poviem "mhm, teraz je spokojný, dúfam, že sa nestane tá náhoda a nedoplatí na môj výber nekvalitného komponentu"
Noobsz DJ napísal:Silno pochybujem o tom, že je elektro projektantom, poprípade elektro inžinierom v danom obore, aby mohol hodnotiť vyhotovenie akéhokoľvek zariadenia len za pomoci nejakej fotky
prvým ukazateľom sú práve používané kondenzátory - kondenzátory sú filtrovacou časťou a jednou z najkritickejších súčiastok
http://alzat.szm.com/zdroje/blokschzd.gif
toto je schéma, podľa ktorej sme sa zhodou náhod o zdrojoch učili (stránku robí jeden z našich profesorov)
ďalej to už musí robiť človek, ktorý to pozná do piky (to ja nie som), tu nastupuje napríklad majster svojho remesla oklahomawolf aka náš jonnyguru
dozvieme sa napríklad to, kto je OEM výrobcom, platformu, ktorá je použitá, návrh súčiastok, spájkovanie a nakoniec aj prehľad konkrétnych súčiastok, uzemnenie,...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

keby mam usetrit 50e a kupit ten fortron tak to urobim a zostane mi 50e na vacsie SSD napriklad. neverim tomu, ze pri rovnakych okolnostiach (napr. ta burka) ten fortron zhori a zhori aj doska a par ostatnych komponentov a ten tvoj to ustoji a ochrani PC pred zhorenim.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

7. Common Safety Standard Certifications

Our products have passed the safety standards of various countries, including the FIMKO(Finland), NEMKO (Norway), CSA (Canada Standards Association), D (Denmark), CB (International Certification Body), UL (American Underwriters Laboratory), DVE (Germany), TUV (North America), and SEMKO (Sweden) safety standard. They have also obtained electromagnetic compatibility and electromagnetic radiation interference related certification, such as CE (European safety standard for electrical equipment), FCC (American Federal Communications Commission) and CCEE (Chinese Great Wall) certification. Most consumers, when they do not understand the specifications indicted on the power supply, look at the number of passed certifications to determine whether they are dealing with a good or bad power supply.
Hmm, takze asi tak Dropdead, to EU nieje len pre srandu a nejake tie pravidla predsa musia byt... toto ma konkretne FSP
Napriek tomu, ten Dropov prispevok,... :D keby mal niekto vaznejsie obavy tak 112 a pak si pytajte hasicov
DropDead
Addict
Addict

guess.whoo napísal:keby mam usetrit 50e a kupit ten fortron tak to urobim a zostane mi 50e na vacsie SSD napriklad. neverim tomu, ze pri rovnakych okolnostiach (napr. ta burka) ten fortron zhori a zhori aj doska a par ostatnych komponentov a ten tvoj to ustoji a ochrani PC pred zhorenim.
áno :) ustojí a ochráni komponenty :)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

za 13eur sa da kupit prepetova uz v snure... 8)
http://www.najnakup.sk/prepatova-ochrana

ten fortron ju ma tiez :roll:
DropDead
Addict
Addict

mystique napísal:bludy
Aha, tak prečo potom nemajú aj 80+ certifikáciu ? :) keď už sú certifikované a passed v testoch pre všetky tie krajiny ?
80+ by ani neachievli s hyperom

tu je tiež zaujímavosť, kedy si som riešil problematiku "má-nemá 80+ certifikáciu" - bolo tam viac kusov nábytku nielen od FSP ale hlavne chieftec - chieftec má napríklad jednu radu, ktorá nemá certifikáciu, no výkonovo, no aj kvalitatívne má naozaj potenciál, no tu ? tu to neplatí...

áno, prepäťovú ochranu vidím tiež takmer všade a aj tak sa tieto veci dejú, prečo ?

ďalej Vás už len usmerním na stránky ako
http://www.jonnyguru.com/
http://www.techpowerup.com/reviews/?cat ... order=date
http://www.tomshardware.com/t/power-supplies/
a ďalšie...

tiež neprehliadni v tom príspevku, čo som písal vyššie aj o skracovaní životnosti mikro-výkyvmi

ináč, mystyque, pokiaľ si myslíš, že by niekto menil
https://www.alza.sk/evga-supernova-750-g2-d603784.htm
načo ? štandard pôjde už len veľmi pomaly nahor, dizajn ? perfektný, funkčnosť ? maximálna, tichosť ? maximálna - niet dôvod ho meniť aj po 6 rokoch - má ešte aj výkonovú rezervu
to nie je grafika, investícia do základov pre stavu (skrinka a zdroj) sa dokážu odmeniť dizajnovou nerušivosťou a novým stavom aj po takých rokoch

odovzdávam slovo Vám - dúfam, že to tu niekto preruší požiadavkou, mystique na rok odíde a ukľudní sa to tu
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

DropDead napísal: Aha, tak prečo potom nemajú aj 80+ certifikáciu ? :) keď už sú certifikované a passed v testoch pre všetky tie krajiny ?
80+ by ani neachievli s hyperom
pretoze ta sranda "certifikacia" aj nieco stoji, preto aj ta cena

navyse, keby si si cital link co si pre mna poslal, typek dosiahol hodnotu po dobu 6 hodin zataze niekde okolo 86,7 - stable

ale viem, ze ty vies ze by to neachvieli, a ze ten clanok robil nejaky uplny amater, ktory si dal namahu to merat a rozobrat, takze radsej nic, necham ta v tom ze mas pravdu, aj napriek vsetkym faktom proti tebe

see ya next time :smt006
winter2
Novice
Novice

Príspevok od používateľa winter2 »

DropDead napísal: ináč, mystyque, pokiaľ si myslíš, že by niekto menil
https://www.alza.sk/evga-supernova-750-g2-d603784.htm
načo ? štandard pôjde už len veľmi pomaly nahor, dizajn ? perfektný, funkčnosť ? maximálna, tichosť ? maximálna - niet dôvod ho meniť aj po 6 rokoch - má ešte aj výkonovú rezervu
to nie je grafika, investícia do základov pre stavu (skrinka a zdroj) sa dokážu odmeniť dizajnovou nerušivosťou a novým stavom aj po takých rokoch

odovzdávam slovo Vám - dúfam, že to tu niekto preruší požiadavkou, mystique na rok odíde a ukľudní sa to tu
DropDead
Dakujem za tvoj nazor, cenim si ho a suhlasim s tebou. Pri investicii cez 750€ do GPU si tam urcite nemienim dat nejaky fortron za 50€ a urcite siahnem minimalne bo B2 alebo G2 podla dostupnosti.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

winter posli potom foto bedne aj s VGA aj zdrojom ako si to pozapajal :wink:
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

takže v pondelok asi objednám pc z alzy 95% vecí otázka znie ako riešiť dopravu najlepšie by mi to bolo do bytu pred dvere asi ups že?
https://www.alza.sk/evga-supernova-750-b2-d2192750.htm toto nemaju na sklade nejaá alternatíva?
Napísať odpoveď