Dovolenka pre partiu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
phatres1994
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Dovolenka pre partiu

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Zdravim, uvazujeme partia mladych ludi nad nejakou nasou prvou spolocnou dovolenkou autom (dve auta). Rozpocet mame cca tych 300-450 eur na osobu. Doba trvania min tyzden. Zatial vyhrava Bulharsko, no nevieme sa uplne zhodnut. Kazdy uz niekde bol, ale s rodicmi a podobne, teraz chceme ist sami a s tym skusenosti nema nik. Vekovo sme natom cca 23 rokov. Mohli by ste tu napisat nejake napady, postrehy odporucania? Stany nechceme, no zasa nam netreba ani 4 hviezdicky. Co sa stravy tyka, napotrpime si na all inclusive a podobne, vieme si navarit, resp. prezijeme na pastekach. Chceli by sme ist v strede augusta. Nieje to uz neskoro? Dakujem.
Adry
Light Professional
Light Professional

Re: Dovolenka pre partiu

Príspevok od používateľa Adry »

Myslím si že ak idete dobrá partia tak je jedno kam pôjdete.
Miesto hotelu by som upredňostňoval skôr prenajať nejakú chatku, je to lacnejšie a môžte tam narobiť aj aký taký bordel :)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Keď už tu je táto téma, tak sa pripojím aj ja. Rozpočet a aj vekovo sme na tom podobne ako zakladateľ témy. No čas mame až niekedy od polovice až konca septembra. Aké destinácie sú v tedy najlepšie? Bulharsko už asi nebude ono, alebo? Dá sa potom niekde letieť minimálne na týždeň lietadlom za tých max. 500€?
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Poprosim konkretnejsie rady typu bol som tam a tam, tato chatka a podobne. Dakujem :smt006 :smt006
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

podla mna chorvatsko je pre mladych ideal volba a cenovo dostupna... navyse so zarukou zabavy
na ubytko nieje problem zohnat aj ubytovanie vo vile pri mori, pripadne hotel u miestnych

pre priklad, alebo inspiraciu :

http://last-minute.invia.sk/?nl_country ... d%5B0%5D=3

btw, ktomu bulharsku, znami boli a je to taky priemer hodny svojej ceny, ale more uz take ciste nieje a uroven sluzieb tiez o kusok nizsia, ale zasa za tie peniaze...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Určite Chorvátsko... ja už nie som nevyskákaný zajac, ale svojho času to boli skvelé zážitky.
Nie je Hvar chorvátska Ibiza alebo tak nejak?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nemá to byť skôr Zrće Beach na Pagu?

V Bulharsku som nebol, ale čo sa týka pomeru cena/kvalita, asi najlepšie vychádza to Chorvátsko. Kamoška Slovinka mi práve hovorila o Zrće, že tam bývajú dosť veľké fesťáky a kopec klubov, kde sa dá zabaviť hlavne počas leta.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Akože klamal by som, ale majú myslím taký ostrov, kde sú samé diskotéky a kluby.
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Nemáte približné ceny koľko by to stálo na 5 nocí autom na Zrce. Chcem tam ísť na fresh island, ale pred pár dňami som sa vrátil z dovolenky Rím, Barcelona, Paríž čo ma dosť zruinovalo :D.
Fresh island 80 eúr
cesta - 1300 km - 136.5 eúr/4
ubytovanie? - cez booking a airbnb to je momentálne dosť drahé, tak asi je to vybaviť lepšie na mieste alebo nejaké iné rady?
Alkohol by som bral asi z domu a tam sa iba dolieval v kluboch.
A ešte by ma zaujímali ceny obedov.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ako patia chodte do Chorvatska, dajte si dake Vodice, mas tam divoky nocny zivot, baby, party. Z BA to mas 750km, z KE to je 950 KE. Z tej BA pri spotrebe 7 litrov to mas 125 eur za naftu, dialnica, myto, dokopy okolo 200 eur. To mas 50 eur na cestu na osobu. Ratam, ze by ste isli na dvoch autach. Ubytovanie v apartmane, vies zohnat rano alebo vecer rovno na mieste, cena tak 15 eur na osobu na noc. 10 noci teda za 150 eur. Cize si na sume 200 eur a ostatne veci mas na zabavu. Ceny v obchodoch su podobne ako u nas, ranajky z obchodu, obed daky hambac s pivom na plazi, jeden vecer si vecer uvaris, dalsi den pizza, dalsi den zase varis, potom pizza. Alkohol si donesies z domu. Vies sa zmestit do 350 eur. Rataj skor ale tak 400 eur.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

mimochodom ak si vyberies bulharsko, tak neber pastiky z domu. je to tam hodne lacne a kamosi sa minule vracali zo vsetkymi konzervami a polievkami domov.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

heker napísal:Ako patia chodte do Chorvatska, dajte si dake Vodice, mas tam divoky nocny zivot, baby, party. Z BA to mas 750km, z KE to je 950 KE. Z tej BA pri spotrebe 7 litrov to mas 125 eur za naftu, dialnica, myto, dokopy okolo 200 eur. To mas 50 eur na cestu na osobu. Ratam, ze by ste isli na dvoch autach. Ubytovanie v apartmane, vies zohnat rano alebo vecer rovno na mieste, cena tak 15 eur na osobu na noc. 10 noci teda za 150 eur. Cize si na sume 200 eur a ostatne veci mas na zabavu. Ceny v obchodoch su podobne ako u nas, ranajky z obchodu, obed daky hambac s pivom na plazi, jeden vecer si vecer uvaris, dalsi den pizza, dalsi den zase varis, potom pizza. Alkohol si donesies z domu. Vies sa zmestit do 350 eur. Rataj skor ale tak 400 eur.
A ked sme uz na tej sume 400 eur (kt. je mimochodom realna pri tych cenach co su v chorvatsku, samozrejme pokial clovek neplanuje chodievat do potravin a na dovolenke si varit), tak uz sa daju zohnat last minute dovolenky za 500 letecky a s all inclusive (nemyslim tunisko). jediny problem je ze pre viac ludi moze byt problem take nieco zohnat.

ja chorvatsko uz moc nemusim. su tam vzdy zapchy takze cesta sa vyrazne predlzi, plaze preplnene, vsade plno ludi, more studene jak v ladovom oceane a neiste pocasie.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

M142 napísal:mimochodom ak si vyberies bulharsko, tak neber pastiky z domu. je to tam hodne lacne a kamosi sa minule vracali zo vsetkymi konzervami a polievkami domov.
Toto som nikdy nechápal na Slovákoch/Čechoch. Keď predsa idú na aute na dovolenku, tak potraviny sú pomaly všade v Európe za podobnú cenu a aj v menších mestách sa dajú nájsť reťazce ako Lidl a pod., kde sú často ceny nižšie ako u nás.

Ale nie, väčšina našich old-schoolerských dovolenkárov si radšej auto naloží 100 kilami žrádla navyše, aby nemuseli nič draho kupovať v zahraničí a nedochádza im, že viac určite prerobia na zvýšenej spotrebe, ako keby si jedlo mali nakúpiť až tam :lol:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ropman napísal:A ked sme uz na tej sume 400 eur (kt. je mimochodom realna pri tych cenach co su v chorvatsku, samozrejme pokial clovek neplanuje chodievat do potravin a na dovolenke si varit)
Neviem ako sa to zmenilo za posledne roky ale ked som tam bol v 2012 tak 400€ bolo realne aj ked som si vsetku stravu kupoval tam. A to sme chodili aj na vylety, exkurzie, atrakcie a 6 z 9 vecerov som bol ako bomba.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

bulharsko autom je podla mna dost daleko, to uz mozes rovno skusit jazero Ohrid v Macedonsku. tam bude draha jedine cesta, co pocuvam tak 10E za veceru kde zeres a pijes kolko vladzes je celkom realna suma.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To môžem potvrdiť, v Macedónsku a aj v Srbsku sa dokážeš za 10€ napráskať tak, že sa nebudeš vládať pohnúť :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ropman ale bavime sa o 400 eur, napisat, ze za 500 moze ist letecky je nevhodne. To potom za 600 moze ist letecky do Egypta, doplati stovku a za 700 ma este lepsi Egypt, dalsia stovka a ma Sri Lanku, dalsia a moze ist na Kubu, dalsia a ma Jamajku a takto do nekonecna.

To Chorvatsko zvladne aj za 350 eur, je to o zivotnom style, dlzke pobytu, stravovani. Moze si vecer uvarit cestoviny alebo moze ist do restauracie a dat si pizzu v prepocte za 8 eur alebo steak v prepocte za 20 eur. Moze pit Citrus co ma z domu 1 liter za 12 eur alebo si da v podniku poldecak v prepocte za 4 eura.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Votrem sa do témy, viete odporučiť nejaké ubytovanie v štúrove v areály kúpaliska pre 4-6 ľudí? Niečo za študentské ceny, vôbec nejde o komfort, ale hajzel a sprcha by mohli byť spkromné. :) Niečo s čím máte skúsenosti a že to býva voľné aj takto - že sa rozhodnem na začiatku sezóny. Ja tam chodím každý rok, ale vždy to boli takú podstatne lepšie apartmány, ktoré sú jednak cenovo inde, a už bývajú aj vypredané niekoľko mesiacov dopredu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

zneužijem tému,
určite už niekto bol na slnečnom pobreží, ako je to tam s parkovaním?
Bol som v Primorsku a tam sa dalo parkovať všade - doslova :D pri hoteloch, za hotelmi, na lúke, na piesku, proste všade, bez pokuty bez odťahu, na Slnečnom som ešte nebol a hotel pýta 10€ za deň a chcú to to vedieť dopredu lebo mi miesto musia rezervovať, pri dvoch týždňoch mi príde 140€ trošku kruté :|
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

lukas9206 napísal:Keď už tu je táto téma, tak sa pripojím aj ja. Rozpočet a aj vekovo sme na tom podobne ako zakladateľ témy. No čas mame až niekedy od polovice až konca septembra. Aké destinácie sú v tedy najlepšie? Bulharsko už asi nebude ono, alebo? Dá sa potom niekde letieť minimálne na týždeň lietadlom za tých max. 500€?
Odporúčam kanárske ostrovy, kľudne aj neskôr ako spetmeber.
Absolvoval som už tri rôzne ostrovy, a ak chceš ísť na 7 nocí a nebudeš veľa rozhadzovať, tak aj s prenájmom auta by ste sa mali s prehľadom vojsť do 500€.
Napísať odpoveď