Rusko kapital nema. Skor ta Cina.jackb napísal:ak sa do toho zamontuje Rusko svojim kapitalom
Politika
Re: Politika
Frco. No Cina to bude mat tazke.. http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2954 ... u-usd.html
Ano, ale stale plati, ze pre Cinu je tych par miliard pre Grekov takmer nic.
Jiří Krampol: Svet speje do hajzlu
http://www.hlavnespravy.sk/jiri-krampol ... zlu/652678
http://www.hlavnespravy.sk/jiri-krampol ... zlu/652678
-
tehla
dobre hovorí Krampol ...
//
heh, duch(h)ovna policia ... Nabuduce skusim daco duchaplnejsie ty huju, zeby si bol spokojny ..
//
heh, duch(h)ovna policia ... Nabuduce skusim daco duchaplnejsie ty huju, zeby si bol spokojny ..
Lenže tá pomoc migrantom nie je z nejakého rozmaru, že haha hihi, vyserme sa na dôchodcov a poďme pomáhať schválne niekomu inému - to je humanitárna katastrofa, ktorá sa práve deje a ktorú treba takisto riešiť. Samozrejme, v iných veciach sa zase dá súhlasiť. Ja to píšem stále - problém je systémový a preto aj riešenie musí byť systémové, kapitalizmus už na to nemá (v tom zmysle, že zaručuje výhody a blahobyt len menšine ) a pôjde len do väčších sračiek.
je sice zly, ale neviem o ziadnom inom systeme, ktory by bol lepsi
Len dusevny sadomasochisti mozu podporovat pomoc Slovenska skrachovanemu Grecku a vojnovym imigrantom
1. Grecku nech pomahaju ti co im napoziciavali peniaze
2. Vojnovym imigrantom nech pomahaju ti, co im rozbombardovali krajiny a znicili ekonomiku
Oproti tym islamskym magorom co sa za pomoci USA dostali k moci v Libyi, Iraku a Syrii boli taky diktatori ako Kaddafi, Husajn a Asad vpodstate fasa chalani (urcite boli ovela mensie zlo, nez to co tam ludia zazivaju teraz)
1. Grecku nech pomahaju ti co im napoziciavali peniaze
2. Vojnovym imigrantom nech pomahaju ti, co im rozbombardovali krajiny a znicili ekonomiku
Oproti tym islamskym magorom co sa za pomoci USA dostali k moci v Libyi, Iraku a Syrii boli taky diktatori ako Kaddafi, Husajn a Asad vpodstate fasa chalani (urcite boli ovela mensie zlo, nez to co tam ludia zazivaju teraz)
hughito
nemyslis ze pomoc by bola ovela efektivnejsia, lacnejsia, a pre europanov bezpecnejsia priamo na mieste ... ja osobne by som to riesil mozno tak ze by som si v nejakom africkom state kde nie su nepokoje prenajal kus uzemia, vojensky zabezpecil a tam by som uchylil vsetkych utekajucich pred vojnou ... kym by sa v ich rodnej krajine situacia nevyriesila... tych co by boli zjavnym prinosom pre europu (vedci lekari inziniery atd) tym by som ponukol azyl...
co sa tyka grecka ... hned ako zistili ze podvadzaju s financnymi ukazovatelmi mali ich vysupnut z EU ... lebo mi nepodporujeme grecko ale nemecke a rakuske banky a ich akcionarov... grecko je len trojsky kon.. peniaze z EU idu obratom do bank... cize aka pomoc grecku ??? bankrot - restart je jedina ich sanca...
nemyslis ze pomoc by bola ovela efektivnejsia, lacnejsia, a pre europanov bezpecnejsia priamo na mieste ... ja osobne by som to riesil mozno tak ze by som si v nejakom africkom state kde nie su nepokoje prenajal kus uzemia, vojensky zabezpecil a tam by som uchylil vsetkych utekajucich pred vojnou ... kym by sa v ich rodnej krajine situacia nevyriesila... tych co by boli zjavnym prinosom pre europu (vedci lekari inziniery atd) tym by som ponukol azyl...
co sa tyka grecka ... hned ako zistili ze podvadzaju s financnymi ukazovatelmi mali ich vysupnut z EU ... lebo mi nepodporujeme grecko ale nemecke a rakuske banky a ich akcionarov... grecko je len trojsky kon.. peniaze z EU idu obratom do bank... cize aka pomoc grecku ??? bankrot - restart je jedina ich sanca...
To je ten chorý kapitalistický pohľad na svet - všetko hodnotiť cez ekonomický priezor, cez akýsi ekonomický prínos. Úplná dehumanizácia, pozeráme sa len na potenciálne ekonomické parametre a cifry, ľudia samotní nás nezaujímajú.tych co by boli zjavnym prinosom pre europu (vedci lekari inziniery atd) tym by som ponukol azyl...
vzhladom na to, ze je pravdepodobne, ze kvoli ich vzdelaniu a skusenostiam by nevedeli ziskat pracu, boli by len na obtiaz
a co robia znudeni ludia odkazani na davky bez moznosti sebarealizacie? bordel
kvoli nizkej vzdelanosti a upnutiu sa na autority by vyhladavali akekolvek rozptylenie, co by vedeli vyuzit nabozenski vodcovia, ktori by im vymyli mozgy
ti ludia (predovsetkym z Afriky) nemaju co ponuknut, preto ich nechceme
vacsina ludi so zdravym pudom sebazachovy sa stara najskor o svoje najblizsie okolie a znamych, az potom o cudzich, o tu ekonomiku az tak nejde
a co robia znudeni ludia odkazani na davky bez moznosti sebarealizacie? bordel
kvoli nizkej vzdelanosti a upnutiu sa na autority by vyhladavali akekolvek rozptylenie, co by vedeli vyuzit nabozenski vodcovia, ktori by im vymyli mozgy
ti ludia (predovsetkym z Afriky) nemaju co ponuknut, preto ich nechceme
vacsina ludi so zdravym pudom sebazachovy sa stara najskor o svoje najblizsie okolie a znamych, az potom o cudzich, o tu ekonomiku az tak nejde
Ale opakujem - tu sa odohráva v priamom prenose humanitárna katastrofa a na to sú aj rôzne medzinárodné dohovory a zmluvy, ktoré štáty zaväzujú sa k tomu nejak postaviť. Ďalej nikto netvrdí, že všetci tí, čo sem prídu, tu aj zákonite ostanú - títo ľudia sa majú tendenciu aj vracať, či už ide o vojnových alebo aj ekonomických migrantov.
ano, je to smutne, ale Europa celu Afriku a Blizky vychod neuzivi
Samozrejme, v dlhodobom horizonte to nie je udržateľné naveky, preto by musia prísť aj iné riešenia - stabilizovať situácie v daných krajinách, prípadne sa zamerať aj na potravinovú sebestačnosť v nich a pod. (pomoc v tomto smere). Ja ale pochybujem, že sa toto dosiahne v kapitalizme. Aj keď možno budem prekvapený a opustí sa starí model vykorisťovania, vytvorí sa nový, ktorý bude efektívnejší, do istej miery pozitívnejší a kúpi tomuto systému zase niekoľko desiatok rokov.
alebo by si tam mohli domaci spravit anarchiu, to by bolo sveta zit 
zorganizovat to v rozvratenom state by bolo jednoduchsie ako niekde odstranovat kapitalizmus
zorganizovat to v rozvratenom state by bolo jednoduchsie ako niekde odstranovat kapitalizmus
Bavite sa tu o demokracii, socializme, anarchii a unika vam podstata problemu. A to je, ze alternativou k islamu je jedine nasilim zavedena vojenska diktatura
Drviva vacsina moslimov totiz odmieta, vsetky ostatne formy a ani sa im necudujem. Maju totiz historicky velmi zle skusenosti so zapadnou demokraciou a zapadnym feudalizmom. Je to smutne, ale vojenska diktatura je pre nich prijatelnejsia ako zapadna demokracia ...
Drviva vacsina moslimov totiz odmieta, vsetky ostatne formy a ani sa im necudujem. Maju totiz historicky velmi zle skusenosti so zapadnou demokraciou a zapadnym feudalizmom. Je to smutne, ale vojenska diktatura je pre nich prijatelnejsia ako zapadna demokracia ...
hughito
nie je to hodnotenie len cez ekonomicky prieroz .... ale je to jedna z predpokladov zaclenenie sa do spolocnosti ... ako sa budu zivit v europe ludia bez vzdelania??? dnes uz nik nepouziva "kopacov" (a ked ich nahodou treba mame dost svojich )... bager, kombajn spravy robotu za niekolko tisic ludi...
preto som pisal ze humanitarnu katastrofu treba riesit priamo na mieste ... a za nieco tym ludom musis dat jest pit ... muisa niekde spat ... myslim ze v afrike to bude niekolko nasobne lacnejsie ako v europe .. cize sa mozeme postarat o niekolko nasobne viac ludi ... rozmyslat ekonomicky neznamena rozmyslat nehumane... nehovoriac o tom ze pomahat moze clovek ktory nema sam problemi ... co prilev imigrantov moze europu do problemov dostat (nezamestnanost, ine kulturne zvyky, iny hodnotovy system ... ) a potom sami budeme potrebovat pomoc...
nie je to hodnotenie len cez ekonomicky prieroz .... ale je to jedna z predpokladov zaclenenie sa do spolocnosti ... ako sa budu zivit v europe ludia bez vzdelania??? dnes uz nik nepouziva "kopacov" (a ked ich nahodou treba mame dost svojich )... bager, kombajn spravy robotu za niekolko tisic ludi...
preto som pisal ze humanitarnu katastrofu treba riesit priamo na mieste ... a za nieco tym ludom musis dat jest pit ... muisa niekde spat ... myslim ze v afrike to bude niekolko nasobne lacnejsie ako v europe .. cize sa mozeme postarat o niekolko nasobne viac ludi ... rozmyslat ekonomicky neznamena rozmyslat nehumane... nehovoriac o tom ze pomahat moze clovek ktory nema sam problemi ... co prilev imigrantov moze europu do problemov dostat (nezamestnanost, ine kulturne zvyky, iny hodnotovy system ... ) a potom sami budeme potrebovat pomoc...
No zaujímavé, že tie milióny moslimov čo už x rokov v Európe žijú akosi nelobujú za nejakú vojenskú diktatúru.ramaya napísal:Bavite sa tu o demokracii, socializme, anarchii a unika vam podstata problemu. A to je, ze alternativou k islamu je jedine nasilim zavedena vojenska diktatura
Ak si to myslel inak a to tak, že umelé importovanie demokracie do ich krajín, je pre nich zlé - tam sa skôr zhodneme. Importovanie demokracie sa totižto = zavádzaniu neoliberalizmu. Pre západných kapitalistov je to otváranie nových trhov, nový priestor na investície a vykorisťovanie = zárobok. To, že to spôsobuje destabilizáciu - ono je to síce tak, ale tá menšina pri moci z toho stále profituje a to je podstatné.
hughito
tak tu nie je obava z moslimov ako takych ale z radikalnych moslimov ktory sa riadia shariou... ktory maju momentalne vela vstupencov ... a do europi prichadzaju bez nejakej extra kontroly...
tak tu nie je obava z moslimov ako takych ale z radikalnych moslimov ktory sa riadia shariou... ktory maju momentalne vela vstupencov ... a do europi prichadzaju bez nejakej extra kontroly...