Kamarat kupil dnes auto v Nemecku, vybavuje tam prevozne znacky, poistku a tie kraviny co s tym suvisia. Pride na nom domov a potom prichadza na rad prepis auta. Lenze tam je to zdlhavejsie, robi sa to na Urade pre cestnu dopravu a pozemne komunikacie, treba zaplatit dan za dovoz, dat prelozit dokumenty do slovenciny a ine.
Na konci jula ide na dovolenku a zaujima ho, ze ci moze ist na prevoznych znackach a aka je doba ich platnosti? Stihne to prepisat za tie dva tyzdne na slovenske znacky? Ja si myslim, ze to prepisat nestihne. Hladal som na nete a nasiel som stare informacie, kde sa spominalo, ze pokial su znacky vystavene v ramci EU a je k nim aj techicky preukaz cast I (maly technicak - cipova karta), tak moze cestovat aj do zahranicia. Nevie niekto ako to aktualne funguje?
Prevozne znacky a cesta do zahranicia
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Prevozne znacky a cesta do zahranicia
Na prevoznych znackach mas jasne datum, dokedy su platne. To si vybavi na mieste. Prevozne znacky takisto maju za ten cas, na ktory su platne aj povinne poistenie. Auto sa za 2 tyzdne da uplne v pohode prepisat a postavit na slovenske znacky za predpokladu, ze ma znamych na KO, STK, EK a policii. A keby nahodou nestihol, tak sa daju este vybavit aj docasne znacky.
Na margo cestovania do zahranicia. Ked kupujes auto v Nemecku a ides na nom po vlastnej osi, tak technicky ides do zahranicia, kedze prechadzas cez Cesko, ci Rakusko, alebo Polsko (zavisi, akym smerom ides).
Na margo cestovania do zahranicia. Ked kupujes auto v Nemecku a ides na nom po vlastnej osi, tak technicky ides do zahranicia, kedze prechadzas cez Cesko, ci Rakusko, alebo Polsko (zavisi, akym smerom ides).