Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa pinco »

Tomu sa hovorí broscience.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ale ono je to v poriadku, ma svoj nazor, svoje skusenosti a jeho sposob stravovania sa je v poriadku. Tiez je pravda, ze je to rokmi overene, ale to zdaleka neznamena, ze je to jedine spravne a najspravnejsie (netvrdim, ze je).

Tiez je nezmysel vytahovat Mr Olympia. To uplne milujem, ked sa bezny clovek snazi riadit podla ludi ktori su uplne inak geneticky vybaveni nez oni. Ich sposob naberania svalstva, ci uz sa to tyka stravy, alebo cvicenia nemusi mat na beznych ludi vobec ziadne, alebo minimalne ucinky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No asi nemá zmysel ďalej diskutovať. Vyťahovať tu presypané monštrá (a genetická talenty, samozrejme) je úplne mimo realitu.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

čista zaslepenosť
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

A hlavne absolútna nevedomosť ohľadom IF, to je na tom to smiešne...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No v kazdom pripade som rad, ze nas pribuda :-) Clovek si uz pomaly postava pripadat alo idiot a menej zvlastne, ked si dovoli nieco tak strasne a nezdrave, ako je vynechanie ranajok.

V praci mi kazdy vysvetluje ako sa mi tym stiahne zaludok a spomali metabolizmus.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

takisto sa dosť často stretávam s podobnými predsudkami. Netreba sa nechať odradiť a ísť si za svojím. Toto je také typicky slovenské, všetko odsúdiť ani nevyskúšať. Takto sa tým bráni a ospravedlňuje ten, kto nechce urobiť zmenu (možno k lepšiemu..)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tieto reci mi pripominaju poistovacich agentov ala tema Prosight :-)
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

ach :roll: áno, som vlk z Wall Street :D ..aspoň si máš nad kým "virtuálne pokrútiť hlavou" a znovu si povedať akí sú ľudia blbí
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

t0m4s3 napísal:Tieto reci mi pripominaju poistovacich agentov ala tema Prosight :-)
Mne tie vase zase inkviziciu v dobach ked sa hrstka ludi snazila dokazat, ze Zem nie je plocha a nie je ani stredom vesmiru :)
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Kazdy ma svoj nazor na IF, vacsia Slovac kruti hlavou, no ti, co to vyskusali vedia svoje, nie je az taka pravda, ze na slovensku to nefici az tak, staci si kuknut posilnovanie forum, kde je IF tema co ma 4k+ postov, kde ludia o tom pisu, debatuju, vyvracaju "StoRokovZnameVeciLeboStarkaPovedala"...ja osobne som siel striktne clean 2 mesacne sacharidove vlny (kuracie cecky, vajcia, cottage, ziadne pecivo, max. nejake suchare, dalsie vajcia, tvaroh, ryza, miestami zemiaky, vynimocne cestoviny, vlocky, tuniak...) (ak si pamatam tak to bolo 500 300 100 200 200 500 300.... + clenbuterol (3x full body, no kardio len minimalne az obcasne), neschudol som vela, a aj ak ano, tak sa to velmi neodzrkadlilo v zrkadle...povedal som si ze okej, toto mi nesedi...skusal som dlhsie IF (siel som 20/4) + (3xtyzden fullbody, bez kardia - niekde som cital ze kardio pri IF nebolo potrebne), nieco dole slo, ale potom sa to zastavilo a dalej to uz dole neslo, sila nesla dole, vaha za to trosku ano (no zas sa to neodzrkadlilo v zrkadle velmi)...siel som aj IFko pomerne "clean" kedze som v tej dobe vytr*kal vsetko pecivo, nejedol som sladke, ani nepil vody sladke...teraz je to uz doba co som prestal s IFkom, vaha sla hore...uvazujem ze sa na to dam zas, lebo mi ten styl vyhovoval, ranajky som nikdy nemusel...moja strava sa dost zmenila, no pecivo som uz nahradil knackenbrotmi + ak chleba tak ten jedine Slatinsky Celozrnny (valihorora by o nom vedel tiez porozpravat :)), je trosku drahsi, nie je az tak chutny ako napr. klasicky slatinsky zemiakovy, ale je urcite 100x zdravsi lebo neobsahuje tie sracky ktore bezny chleba obsahuje. Urcite by som chcel ist clean, s tym, ze teraz do treningu zapojim beh + po case ked sa "zabehnem" chcem urcite prejst zo zaciatku aj na HIIT + silove treningy, potrebujem zhodit, lebo sa mi to uz prestava pacit a vaha uz ukazuje zaujimave cifry, ktore som v zivote nemal.

PS: Ak by sa tu nasiel niekto ochotny, bol by som velmi vdacny, rad by som pokecal cez PM na temu IF, uz som vysiel z cviku a potreboval by som ohladom toho pomoc co sa tyka napr. kalorii vo WD a RD atd. (a nie som lenivy si to vyhladat na googli, len sa mi proste lepsie ziskavaju a chapu informacie od ludi z praxe)
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som tie presné kalórie nikdy neriešil a mám dojem, že to už viacerí opustili - proste sa to nedá presne vyrátať, je to všetko ohromne nepresné a IFko je pre mňa o jednoduchosti a tieto kalórie mi tam nikdy nesadili - zbytočné komplikovanie. Treba začať a postupne si sám na sebe overovať čo a ako - potom netreba nič rátať.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

ako ja by som to tiez neratal, ale proste vo WD dat proste o trosku ryze viac, masa viac atd. a v RD ubrat sachre co najviac, snad by to malo slapat
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja ale neviem odkiaľ sa zobrala tá logika, že v tréningový deň treba viac toho a v netréningový menej. Je to nezmysel. Okrem toho, že telo rastie aj v netréningový deň a takisto potrebuje živiny, tak to, akú energiu budeme mať "v utorok," záleží primárne od toho, čo sme skonzumovali "pondelok" a ako sme sa tým pripravili.
Poker
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Poker »

Zdravím, potrebujem poradiť a verím, že som si zvolil vhodnú tému.
Rozhodol som sa vstúpiť k armáde a tak som sa rozhodol dať sa aj fyzicky do poriadku. Začal som chudnúť 11.3.2015 s váhou 105kg pás - 115cm a hrudník 110cm pri výške 183cm. Dnes vážim 86,5kg a obvod pásu mám 97cm a hrudník 98cm.
A blížime sa k mojej otázke, začal som chodiť do posilky, 5 hodín som mal s trénerom, ktorý my vysvetlil ako používať stroje. Chcel by som sa Vás opýtať, sa nejaký systém cvičenia, bolo mi odporúčané cvičiť 3 série, 10 opakovaní s tým, že tréning by mal trvať maximálne hodinu. Do posilky chodím 2x týždenne a 3x týždenne cvičím doma s vlastnou váhou, 2 dni mám voľno.
Potrebujem však ešte znížiť percentá tuku v tele a zároveň nabrať silu. Viete mi poradiť, či mám niečo meniť a či je to vôbec možné?(o nejaké svaly mi nejde, hlavne o silu) Či mám začať piť proteínové nápoje alebo nejaké spaľovače.
Chudol som rátaním kalórii, snažil som sa ich držať na cca 1800 denne.
K armáde by som to chcel skúsiť niekedy na jar budúceho roku, je to reálne stihnúť?
Testy tam sú následovné: Brušáky: 38x za minútu
Skok do diaľky: 161cm
12 minútovka: 2230m

Vopred Vám ďakujem za odpoveď
(ospravedlňujem sa za dĺžku správy)
ArAsHiD
Professional
Professional

1800 kcal je na tvoju váhu a výšku strašne málo.
Poker
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Poker »

Ja som to rátal podľa tohto vzorca a vyšlo mi nejakých 2060kcal na deň, tak som to trocha "priškrtil"

Kód: Vybrať všetko

66 + (13,7 x hmotnosť v kilogramoch) + (5 x výška v centimetroch) - (6,8 x vek)
ArAsHiD
Professional
Professional

lenže tam si to máš ešte vynásobiť počtom aktivít ktoré vykonávaš...

Kód: Vybrať všetko

Vzorec pre mužov:
BMR = 66 + (13,7 x hmotnosť v kilogramoch) + (5 x výška v centimetroch) – (6,8 x vek)

Hodnota bazálneho metabolizmu ale neberie do úvahy to, či máte pravidelný pohyb alebo nie. Keďže je toto veľmi dôležitý fakt pri výpočte denného príjmu kalórií, musí sa vzorec rozšíriť:
1. Sedavý spôsob života – vynásobte hodnotu BMR číslom 1,2
2. Pohyb dva dni v týždni – vynásobte hodnotu BMR číslom 1,375
3. Pohyb štyri dni v týždni – vynásobte hodnotu BMR číslom 1,5
4. Pohyb šesť dní v týždni – vynásobte hodnotu BMR číslom 1,7

ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Namiesto dvoch dní cvičenia s vlastnou váhou zaraď do tréningu dva dni šprintových intervalov, najlepšie do kopca. Malo by to vyzerať asi tak, že sa rozbeháš ľahkým klusom, nejakých 400m, potom dáš nejaké aktívne naťahovačky, zopár výpadov a prejdeš na šprinty. Netreba to prepáliť hneď na začiatku, daj pár zahrievacích a potom už hlavné šprinty tak aby si za deň našprintoval max 300m. Fungovať by to malo spôsobom, že dáš šprint na 50m, vydýchaš sa tak aby si už nebol vôbec zadýchaný a opakuješ kým nenašprintuješ dokopy 300m. Na záver výklus na schladenie a pasívny strečing.

Preferované je aby si začal šprintami do kopca, menej zaťažujú hamstringy a tým je nižšie riziko zranenia.
Sprintové tréningy by mali byť od seba v týždni čo najďalej, teda preferovane pondelky a štvrtky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Keď chceš viac sily, zacni dávať 5x5, to je taká klasická rutina a nabera aj viac sily ako pri 3x10.
Rob tie sprinty namiesto cvičenia s vlastnou vahou, prípadne sa zaneraj len na tie skusobne cviky - ktoré su inak veľmi ľahké, to das určite.
Napísať odpoveď