Inicializacia disku Acer notebook

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Inicializacia disku Acer notebook

Príspevok od používateľa dekarbon »

caute..Prosím vás mam fakt rpoblém a asi som riadne v sračkách....Mám acer notebook aspire S3.Bola tam nainštalovaná win 8. Chcel som zákazníkovi vytiahnuť z toho dáta ibaže disk bol inštalovaný cez UEFi.Disk som rpipojil do druhého kompu ibaže win 7 na druhom kompe kde tento disk z aceru bol rpipojený nebol vdiiteľný preto sa ma manažér diskov spýtal či chcem inicializovať oblasť disku ako MBR alebo GPT..dal som MBR s tým že šak dátam sa nič kurňa nemože stať...No a skončiolo to tým že disk je vymazaný bez možnosti urobiť recovery lebo recovery particia sa z disku inicializaciou na mbr asi vymazala..tzákazník am zabije došiel o všetky data čo teraz?? dá sa stým vobec niečo robiť? aklebo som to oddrbal uplne?? Ako som mal vedieť že inicializácia oblastui disku ho vymaže? ved to je len INICIALIZACIA DO RITIIIII:(((

//autoeditácia príspevku (17 Júl 2015, 15:44)
no nič už som na to došiel čo sa stalo..windows manažér diskových oddielov ihneď zapisuje každú jednu tzvolenú akciu či už dáte konvertovať zväzok na dynamický alebo GPT alebo formatovať on sa vás nespýta či to naozaj chcete urobiť tam nioeje žiadne APPLY tlačítko ani nič on to proste jednoducho urobí a nebaví sa s vami..takže tak..uplne iné je keď by sato robilo cez mini tool partition wizzard on tu akciu tkoru si prednastavíte pri práci s oblasťami disku nezapíše hneď ale až keď dáte APPLY a keď skončíte rpogram ešte vás aj upozorní že všetky zmeny čo ste chceli urobiť nebudu zapísané teda sdiskom nebude nijak hýbané a nastavenia s avymažú a diskus a nič nestane..a ja som si myslel že win 7 hdd manager je iny...do prdele..

ale aj tak mi rposím niekto vysvetlite ako ej možné že zmenou oblasti sa vymažu data..ešte by som pochopil keby sa znepristupnil disk lebo sa tým pošahá loader winu ale data zostanu ale ten disk sa chova ako naformátovaný po zmene typu oblasti..prečo... to už neviem veď ja som mu nedával príkaz format
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Inicializacia disku Acer notebook

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

mozne je to tak, ze prave MBR a GPT hovoria o tom, kde sa fyzicky na disku bude nachadzat samotna particia, kde bude boot, aby operacny system vedel, na ktorych sektoroch ma hladat co. reinicializaciou sa tieto vazby vymazu a nastavia na factory.

o data si este prist nemusel, ak si s tym diskom po tejto operacii dalej nepracoval. fyzicky su tam, len uz nie su naviazane na tie particie ake boli, takze ich OS nevidi. tvojmu byvalemu zakaznikovi skus teda poradit nejaky disk recovery tool a nieco by sa obnovit podarit mohlo.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

No jo tak moja reputacia je uz aj tak v prdeli takže už stym nič neurobim tak jedine potom ak je to takto rak kolega este na to mrkne ja ten disk uz do ruk nevezmem lebo ho odvarim uplne..jak ja mam stastie na tieto veci
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

ale nie, tak to neber. to nie je stastie, to je iba tvoj amaterizmus.

ved hovorim, tie data sa daju na 80% zachranit. zapoj ten disk do nejakeho ineho kompu, spusti recovery tool a uvidis, mozno sa nieco zachrani. a ked nepomoze ani to, az potom mozes opravnene zufat
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

neee a to mi ukazujete az teraz? ze tam je aj navod? sak ked som včera ten rpogram sťahoval..do prdele..tam som si to nevšimol omg:( no nmič idem do roboty pre ten disk a idem to urobiť ja som lama ty kks
Napísať odpoveď