Windows 10

Informácie o software, ankety...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa DropDead »

a čo problémy so súkromím, riešite to nejako ? priznám sa, že pri toľkých diskusiách na tú tému to začalo znepokojovať aj mňa
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

V com konkretne je problem?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ze ak si zapnes Cortanu tak davas suhlas microsoftu citat vsetok text co zadavas do PC (ako keby si mal keylogger v PC), davas im pristup k vsetkemu hlasu co zachyti tvoj mikrak a rovnako pristup k tvojmu kalendaru a vsetkemu co v nom mas (stretnutia, atd.).
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Kde zmením to opačné scrollovanie touchpadom?
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Ja mam ako driver dell touchpad a mam to pod gesta > obratit smer scrollovania
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

problem so sukromim by sa jednoducho dal vyriesit pomocou hosts suboru :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Michaelo napísal:Ze ak si zapnes Cortanu tak davas suhlas microsoftu citat vsetok text co zadavas do PC (ako keby si mal keylogger v PC), davas im pristup k vsetkemu hlasu co zachyti tvoj mikrak a rovnako pristup k tvojmu kalendaru a vsetkemu co v nom mas (stretnutia, atd.).
Nefunguje na tomto celý Google search? A celé cielené reklamy a prispôsobené vyhľadávanie?
Ja Cortanu nepoužívam, lebo mám v pláne používať Windows v slovenčine, ale keby som ju používal, tak mám vrcholne na háku, či zaznamenávajú alebo nezaznamenávajú čo vyhľadávam. Drogy cez net nekupujem a nehľadám ani 12 ročné dievčatká na sex, takže ak mi to má zlepšiť prácu s PC, prečo nie.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ja som spravil upgrade z win 7 a hned po dokonceni mi blikala plocha a nedalo sa nic robit. jedine safe mode. Vraj ovladac na grafiku. tak som ich odinstaloval nepomohlo. Potom niekto tvrdil ze sa spusta onedrive a vtedy to seka. no nevedel som to vypnut tak som siel spat na win 7. Chcelo by to cistu instalaciu asi. Skoda
Natrezim
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Natrezim »

Hensym napísal:Podľa príspevkov vyššie radšej dočasne odinštalovať. :lol:

Ja mám Win 10 Home a mám úplne iný product key, ako vy. Teda, zisťoval som ho cez cmd:

Kód: Vybrať všetko

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey
Hensym: mne ten príkaz nič nezobrazí. Neviete poradiť? Tiež mám vo vlastnostiach počítača taký pekný učesaný kľúč.
DropDead
Addict
Addict

- skúšali ste meniť /etc/hosts a odmazať dns záznam pre updaty ?
- používate bitlocker ? nie je to automaticky, či ? ja som ho vlastne ani nikdy nepoužíval, takže to by bolo dobré
- osobne by som bol najradšej, keby sa na internetoch neskôr objavil návod ako osekať W10 na minimum, zbaviť sa tých bludov, o ktorých sa všade píše

ináč vyšlo najavo, že officiálnym prepínačom alebo niečím podobným sa nebudú dať vypnúť aktualizácie ani na Pro verzii, srandy...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

zvuk riesi niekto ?

Vyrazne zoslabol vystup zvuku, basy su fuc. :| seriem sa s tym par dni, bez uspechu. rozmyslam nad externou zvukovkou.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hensym napísal:
Nefunguje na tomto celý Google search? A celé cielené reklamy a prispôsobené vyhľadávanie?
Ja Cortanu nepoužívam, lebo mám v pláne používať Windows v slovenčine, ale keby som ju používal, tak mám vrcholne na háku, či zaznamenávajú alebo nezaznamenávajú čo vyhľadávam. Drogy cez net nekupujem a nehľadám ani 12 ročné dievčatká na sex, takže ak mi to má zlepšiť prácu s PC, prečo nie.
No a mne by prave vadilo ze mam v PC keylogger s odposluchom ktory este k tomu zaznamenava aj vsetko co mam v kalendari a webove stranky na ktore idem (to som zabudol dodat v prvom prispevku).
No a kedze tam nikde nie je napisane ze to zostava len u teba v PC, tak to vsetko ide k nim a to mi uz vadi. Keby ze to realne zaznamenavalo len to co napisem/poviem cortane, tak by som s tym bol vcelku ok, no tak ako to je teraz je to pre mna neprijatelne. Napriklad na Androidoch si mozes presne vybrat k comu ma google pristup.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

qwerty-xyz napísal:zvuk riesi niekto ?

Vyrazne zoslabol vystup zvuku, basy su fuc. :| seriem sa s tym par dni, bez uspechu. rozmyslam nad externou zvukovkou.
skus si nainstalovat oficialne ovladace.. ja som sice plechovy zvuk nemal, ale sekal mi ked mi procesor isiel na 100% (hlavne pri pozerani HD videa), tak som normalne 7 mickove ovladace nainstaloval a funguju bez problemov (aj grafika aj zvuk)
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

Tak objavuje sa uz celkom dost tweakov na win10 :) taky defender alebo one drive sa mi podarilo vypnut co sa na 8kach uplne nedalo :D
Navody su uz davno len treba hladat napriklad to zhromazdovanie dat http://winaero.com/blog/how-to-disable- ... indows-10/
Daju sa odstranit aj windowsacke appky bez toho aby sa nainstalovali po restarte (len pre skusenejsich uzivatelov) http://www.tenforums.com/tutorials/4689 ... ml#option2
Na odinstalovanie grafickych ovladacov a vypnutie automatickeho reinstalu ovladacov odporucam Display Driver Uninstaller (DDU) http://www.wagnardmobile.com/forums/vie ... p?f=5&t=30
Samozrejme vsetko robite na vlastne riziko.Ja si robim zalohu cez free program AOMEI Backupper http://www.aomeitech.com/ system backup.Velmi rychli a na rozdiel od acronisu spolahlivy a viac funkcii uplne zadarmo.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

qwerty-xyz napísal:zvuk riesi niekto ?

Stiahni ovladače pre 7 alebo 8 a vo vlastnostiach setup-u zvoľ kompatibilitu pre Windows 7 alebo 8.
Moze sa stat,ze windows ti aj tak vzdy automaticky reinstaluje povodny ovladač,v tom pripade použi tweak na vypnutie automatickému reinstallu drivera...
balthier
Light Professional
Light Professional

HMM takze ked vypnem UAC neda sa pouzivat EDGE pise ze musi byt UAC zapnuty :?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:| automaticky preinstaluje.

pozriem ten tweak, povodne kodeky mam stiahnute a na 100 krat instalovane uz davno. Ono si to ale aj tak spravi po svojom.

ten tweak tool na to audio mi nevies postnut ? zislo by sa to.
balthier
Light Professional
Light Professional

Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

balthier napísal:HMM takze ked vypnem UAC neda sa pouzivat EDGE pise ze musi byt UAC zapnuty :?
takže to je spôsob, ako odstaviť Edge? :D super, lebo aj tak budem pouzivat firefox
DropDead
Addict
Addict

balthier napísal:Tak objavuje sa uz celkom dost tweakov na win10 :) taky defender alebo one drive sa mi podarilo vypnut co sa na 8kach uplne nedalo :D
Navody su uz davno len treba hladat napriklad to zhromazdovanie dat http://winaero.com/blog/how-to-disable- ... indows-10/
Daju sa odstranit aj windowsacke appky bez toho aby sa nainstalovali po restarte (len pre skusenejsich uzivatelov) http://www.tenforums.com/tutorials/4689 ... ml#option2
Na odinstalovanie grafickych ovladacov a vypnutie automatickeho reinstalu ovladacov odporucam Display Driver Uninstaller (DDU) http://www.wagnardmobile.com/forums/vie ... p?f=5&t=30
Samozrejme vsetko robite na vlastne riziko.Ja si robim zalohu cez free program AOMEI Backupper http://www.aomeitech.com/ system backup.Velmi rychli a na rozdiel od acronisu spolahlivy a viac funkcii uplne zadarmo.
thumbs up

+ UAC sa rieši ako vždy ? že ho dáš na minimum, nech ťa už nikdy neotravuje ? či to pri tom danom režime nejde Edge ? každopádne je to škoda ? Edge by mal byť jasném krokom vpred, no natoľko, že nahradí firefox alebo chrome?
Napísať odpoveď