harrison314
"neverit v akehokolvek boha" presne to iste som povedal len inymi slovami...
beardie
"objaveny" Zidmi..ale predsa on bol ovela skor ako bol objaveny... bol skor ako nejaky priroda vsak on ju vytvoril ...
samozrejme ze sa doma modlime ...ako aj kopec inych spolocnych cinnosti... nik do toho nie je nuteny...kazda modlidba ma svoj ucel ... pri jedle-aby ho nebrali ako samozrejmosta anezili ako zvieratka... ranna aby sa snazili robit cely den dobre skutky... vecerna aby zhodnotili den ....atd.
ja mam na teba ale inu otazku ... kolko casu si travil ty s rodicmi spolocnymi denno dennymi cinnostami ..?? co ste robilispolocne denne (nezaujima am ma ze ste raz do roka isli do zoo alebo ste sa raz do tyzdna porozpravali ... )
" mnozstvo vrazd sposobenych Bohom a Satanom" tak u boha to nie je vrazda ... on zivot dava aj berie.... su len dva mozne pohlady ... bud zabil vsetkych alebo nikoho... jednoducha matematika... vrazda je akt proti bozej prirodzenosti a jeho zakonom .... vrazdou clovek ublizuje hlavne sebe ... kedze zivot zabiteho cloveka nekonci len sa meni ...
Noobsz DJ On-line
zo slovenciny som maturoval za 1 ...asi preto ze ju neovladam:D ... ale ignorantovi ako ty tazko nieco vysvetlit
nikde nikdy som nepisal ze moralka vznikla vdaka krestanstvu ... citanie s porozumenim ti asi moc nehovori...
"...nedostatok elektromagnetického žiarenia... " chces poveda ze je to svetlo ??
mam vystudovanu aplikovanu informatiku ... 8 rokov robim spravcu siete v spolocnosti s 1200 zamestnancami ...
notscared
" stav, v akom veci naozaj sú " ...suhlasim ... len su dve roviny veci ... materialny ktore sa preukazuju dokazmi ... a duchovne ktore sa preveruju zivotom ....
"zákon je/bol niekedy prikrátky" ... v kazdom pripade je prospesne nech je uz absolutna pravda akakolvek....
"Evolučne sme " to som uz niekde pocul(pekna uvaha)... ale uz zopar desattisic rokov si uz ludia domyslat nic nemusia su na planete najsilnejsi... nerhovoriac oa tom ze domyslavost sa urcite geneticky neprenasa
"Ten tvoj Satan..." je to dost povrchna definicia veriaceho ... a co je hlavnym problemom hlavne neveriaci si myslia ze veraici znamena to co je v tej definicii(asi ju zosmolil nejaky ateista:D )... otazka viery a co je veriaci je velmi komplikovana a komplexna ...ale aspon nejake casti zakladnych definicii v katolickej cirkvi... KKC (katechizmus krestanskej cirkvi)
143 Vierou človek úplne podriaďuje Bohu svoj rozum a svoju vôľu. Celou svojou bytosťou dáva súhlas Bohu, ktorý zjavuje. Túto odpoveď človeka Bohu, ktorý zjavuje, nazýva Sväté písmo „poslušnosťou viery“.
150 Viera je predovšetkým osobným primknutím sa človeka k Bohu; súčasne a neoddeliteľne je slobodným súhlasom s celou pravdou, ktorú Boh zjavil. Keďže kresťanská viera je osobným primknutím sa k Bohu a súhlasom s pravdou, ktorú zjavil, líši sa od viery v človeka. Je dobré a správne úplne dôverovať Bohu a bezvýhradne veriť tomu, čo povedal. Bolo by však márne a pomýlené vložiť takúto vieru do nejakého tvora
stale si myslis ze satan je idealny veriaci ...???
vladenko007
mnohe veci sa javia dobre a zle aj od uhla pohladu ... myslim ze MOOB mi mynule vykrikoval ze klamem ze postihnute dieta je bozi dar ... pritom sam niejake nema ... a posudzuje od ludi ktory tie dei maju ale neuvedomuju si vsetky suvyslosti... napriklad vsetky obmedzenia a namahy ktore sme vynalozili nas ako rodinu velmi zcelili a to aj k ostatnym detom ... keby som ho nemal mozno by som namahal peniaze karieru atd... kedze ho mam a nechcel som zenu nechat starat sa samu tak som uprednostnil rodinu ... a aj s tym suvisiaci vyber zamestania ... ano je vela narocnych veci ... prebalovat 10 rocneho chalana ... stale ho prizerat ... nesmierna namaha nieco ho naucit... naprikald bicyklovat som ho ucil vyse 3 roky denno denne v lete .... zacinal som tak ze som mu cupiacky otacal nohy s pedalmi ... ostatne dve deti mi bicykluju od 3 rokov a naucil som ich to cca za 1-2 hodiny... (prvy rok isli z pomocnymi kolieskami aby sa naucili pedalovat a druhy rok uz isli bez ... ) cize vynalozene usilie je niekolko 1000x vysie ako u zdravych deti ... ale to ma za nasledok ze sa venujem viac aj celej rodine... ) dasli jav je ze nasi rovesnici maju zdrave deti - ale sa im nevenuju (venuju sa zarabaniu penazi alebo TV) maju svoje domy ale su v nich sami alebo sa o ne sudia v rozvodovom konani... lebo ked sa mlady zoberu hoc sa lubia a potom ziju fakticky bez seba vidia sa 5 dni za mesiac zakonite sa musia odcudzit... my zo zenou sme sa za tie roky velmi dobre zladili a zijeme v harmonickom vstahu...
ked som prvy krat pocul o modlivke zdalo sa mi to velmi surove a zle ... ale potom som pozeral prirodopisny serial a clovek ktory ich studoval hovoril ze samcek po oplodneni aj tak hynie cize by sa stal obetou ineho dravca pripadne by zhnil bez uzitku.. a tak niekolko nasobne zvysi sancu prezitia svojho pokolenia ... skutocna laska je v obeti ... nie v pocitoch a chemickych reakciach ...
beardie
zmysluplnejsie sebavzdelavanie???? vsetky vedomosti zhinu spolu s mozgom... strikovanie deto ... ale ak zijes s bohom budes mat vecny zivot .. co je zmyslupelnejsie ?? ty si za tie 2,5 hodiny co zmysluplne robil .. ?? stavim sa ze ani to ...
ako casto sa modlis? ... na to sa neda jednoznacne odpovedat.... v podstate stale ... kedze modlidba je rozhovor s bohom ... vsetko svoje konanie neustale konzultujem s jeho ucenim a hladam jeho volu ... cize okrem spanku stale... ak mas na mysli formulovane modlidby tak podla potreby... kazda ma svoj vyznam a o niecom pojednava ... anpriklad ruzenec je konteplativnomeditacna metoda ... rozima nad pravdami viery a aplikacii v zivote... zakladne modlidby zas hovoria o zakladoch viery(vyznanie viery otcenas zdravas slava atd) ... dakovne nam pomahaju uvedomit si co vsetko clovek ma ... prosebne umoznuju cloveku rozoznat svoje tuzby a potreby ... boh pomaha v kazdej oblasti zivota... modlidba je najprirodzenejsia komunikacia veriaceho ... ked je clovek primknuty k bohu jeho zivot je v sulade s nim tak sa neeliminuje len na kostol ale zije s nim stale a jeho vieru je vidno vo vsetkych jeho skutkoch ...